שאלה לרון

zivit1963

New member
שאלה לרון

מה נשמע שם בקוריאה? בקשר לצפון קוריאה, המצב השתפר? פשוט מעניין אותי המצב שם שבוע טוב

תשובה

מה המצב בישראל? השתפר שם? לא התחילה מלחמה בגלל ההריסת בתים של אנשים תמימים "בבירה הפלסטינית הכבושה"? אני לא שואל ברצינות, אלא כדי לתת קצת מהתחושה הזו של איך נראים הדברים בישראל מרחוק. כי ככה אפשר להבין יותר טוב כמה צריך לקחת ברצינות את איך שהמצב בקוריאה נראה מרחוק. בקוריאה מסתכלים על ישראל יותר בחיוב ממה שמשתקף בשאלה המדומה שלי. אבל זו עשוייה להיות שאלה די אופיינית באירופה האנטי ישראלית. השבוע כשביקרתי בבית חב"ד, שמעתי סיפור מיהודי שחזר מביקור בישראל. האיש שייך לצבא האמריקאי וזה היה בדיוק לפניהתרגיל הצבאי המדובר של דרום קוריאה, שעליו עקבו בחדשות בכל העולם בשל חשש שתפרוץ מלחמה. הוא סיפר ששאלו אותו בישראל אם הוא לא חושש לחזור לקוריאה בה עלולה לפרוץ מלחמה בכל רגע. הוא סיפר שהיה מופתע לשמוע שאלה כזו. אבל כיוון שאנשים נשמעו מודאגים אז לייתר ביטחון הוא התקשר לחבר בצבא לשאול מה המצב באמת, וכמובן שסיפרו לו שלא מצפים למשהו אמיתי. הרי ידוע בכל העולם שישראל זה בטח המקום המסוכן בעולם, בהשוואה לזה, מה זה כבר סיכוי קטן למלחמה בקוריאה. עד כאן ההשוואה. עכשיו בעצם התשובה: החיים כרגיל, כמעט אף אחד בקוריאה לא התרגש יותר מדי מהסיכוי למלחמה. זה תמיד קיים, אבל לא סביר במיוחד. כמובן שכשהיתה ההפצצה על האי הרבה אנשים העריכו מחדש את הסיכון, אבל מרגע שזה נגמר והיה הסבר הגיוני (שינויי הכח בצפון קוריאה) אנשים חזרו מלהעריך שהסיכוי קטן, אל ההערכה שהסיכוי מזערי.

בישראל,,

בישראל החיים קצת יותר מורכבים,יש לנו את החיזבאלה "ששולח" לתושבי הדרום כמה רקטות מידי יום ביומו והחיים בדרום לא נעימים לתושבים ובצדק,, כמובן שאנחנו לא אוהבים את המשלוח,,יותר נכון להגיד שאנחנו ממש שונאים את המשלוח הזה,,של החיזבאלה ולכן אנחנו מגיבים כל הזמן ,, ןעכשיו מהצד של אמא לשני חיילים קרביים הלוואי וזה לא יתפתח למלחמה שנייה בעזה ,,אין לי ולאמהות אחרות את הכוחות להתמודד עם הפחד הזה בשנית... אז זה המצב בישראל,,ואני שמחה שבקוריאה זה נגמר "טוב יחסית" שלפחות שם האמהות רגועות.

למעלה