שאלה לרב

אנתיקה

New member
שאלה לרב

מה ההלכה אומרת לגבי ילדה בת 8 שאימא נפטרה והיא לא יכולה פיזית להיות מעורבת לא בשבעה מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליה

אני מבין..

שהילדה אינה בבית האבלים, אמנם מדין חינוך יתכן והיא צריכה לנהוג את דיני השבעה במקום בו היא נמצאת. בכל אופן, כדי להקל עליה - ואיני כותב מבחינה מקצועית פסיכולוגית, זה מן הראוי שתתיעצו. היא יכולה לקרוא תהילים, להדליק נר נשמה, ולתת צדקה לעילוי הנשמה. תנחומי מקרב לב שלא תדע עוד צער.

אנתיקה

New member
תודה

הפתגם שלך נכון אבל העבר שלנו היה מורכב וקשה ההווה מבולבל והעתיד מי ישורנו

א77

New member
העבר שלי, היה גם קשה.

אבל הוא כבר מאחוריי. הוא כבר אין. מה שהיה לפני שעה, כבר איננו. וההוה. כל הווה הינו לשניונת, ואולי חלקיק שניה בלבד אצל כולם. והעתיד מי ישורנו, אך הוא עדיין אינו. אז למה שאבכה היום על ספק העתיד. למה שאדאג בגלל ספק בלבד. אולי מחר יהיה טוב, וסתם קלקלתי לי בדאגה את ההיום שלי.

אנתיקה

New member
הבנתי

הסיפור שלנו ומה שקרה קשה לי להבנה אבל מכיון שאני בתהליך של חזרה בתשובה ולי עצמי יש כלכך הרבה תהיות ורצון לקבל הכל כרצונו של הקדוש ברוך הוא עדיין אני יודעת מה הוא רוצה ממני

א77

New member
ה' יעזור.

ואל תחשבי שסתם זרקתי פתגם. איני יודע מה הסיפור שלכם. אבל מרגלא בפומי. אם אהיה באולם בין מאה אנשים. סביר להניח שיקשה למצוא מישהו שיש לו עבר קשה כשלי. אבל לך תדע... בכל אופן, אני חי ונושם וממשיך ויוצר. רק בסיעתא דשמיא. אני איני יודע למה נגזר עלי. אבל וודאי הכל בשמים לטובה מחושב. שנזכה לימים טובים תמיד.

למעלה