שאלה לרב

ronistar

New member
שאלה לרב

שלום רב,
אני מורה ולפני שבועיים וחצי חליתי בשפעת ואחרי שבוע של מחלה חזרתי לעבודה וגיליתי שמיתרי קולי אינם מתפקדים ואיני יכולה לחזור לעבודה סדירה.

אני חושבת שאיני יכולה לדבר כראוי כדי לעבוד כמורה ולעמוד מול כיתה כי במצבי האישי, אני מושתקת ואין לי זכות דיבור בבית.

האם יש ברכה שאני יכולה להתפלל?
איך אפשר באמצעות תפילה וברכות לשמור על בריאות שכזו ?

אני מאוד מאמינה שבריאות גופנית לקויה נובעת ממצב נפשי לא טוב ומאוד רע

אשמח כבוד הרב אם תוכל לעזור לי והקל על מצבי העגום כי אני עלולה לאבד חלילה את עבודתי שעליה אני תלויה

תודה על ההתייחסות

אופירA

New member
מנהל
היהדות אינה רפואה למחלות, ולא תורת קסמים

הרב אינו רופא, אלא איש יודע תורה.
על פי התורה, אלוקים ברא את העולם לתכלית, וציווה את האדם למלא את התכלית. התורה ניתנה כדי שיהיו לאדם הוראות איך לקיים את התכלית - לדעת את בוראו ולהידבק במידותיו.

התפילות נועדו לכך. ואם יש לאדם איזה דבר שהוא צריך, כגון בריאות, הוא צריך לפנות לבורא העולם ולבקש ממנו. אנו לא מתכנתים את גורלנו, ולא קובעים לריבונו של עולם מה הוא צריך לעשות, אבל אנו יכולים לבקש ולהרבות תפילה ותחינה ובקשה, כי כך מעידה התורה שרוצה בורא העולם. וכן היא מעידה שאין תפילה החוזרת ריקם (הגם שלא תמיד הבקשה תתמלא כפי שהתכוון המתפלל).

התפילה הטובה ביותר, היא שתדברי עם ריבונו של עולם בכל יום, כמה פעמים שאת רוצה, בשפה החופשית שבה את מדברת עם בני אדם. תבקשי את בריאותך, את פרנסתך, את אושרך ושלום הבית שלך. תספרי לו על קשייך, על צערך, על מעשייך, וכל העולה על רוחך. תבקשי עבור בני משפחתך, ועבור כל עם ישראל.

בנוסף, את צריכה לעשות השתדלות בדרכי הרפואה המקובלת בנוגע לבעייתך, שהיא בעיה נפוצה מאוד מאוד אצל מורים המדברים הרבה ומבלים את מיתרי הקול.
את יכולה להתעניין בפורומים של מורים, כיצד הם התגברו על בעיות דומות. יש תרגול איך לדבר באופן שלא מאמץ את מיתרי הקול, ותרופות סבתא להחיש את הרפואה לקול.

גם המצב הנפשי דורש התייחסות מטפלת. אם הערך העצמי שלך לקוי, וכתוצאה מכך יחסייך עם בני המשפחה רעים, זו רעה חולה שיש לתקנה כמה שיותר מהר, כי כל האושר האישי תלוי בדימוי עצמי חיובי ובערך עצמי תקין.
הטיפול בזה הוא ע"י טיפול פסיכולוגי בשיחות, וכן עבודה עצמית של העלאת הערך העצמי. שבי עם עצמך ובררי מה הבעיה ממנה את סובלת בבית, וכיצד את יכולה לקחת אחריות על שיפור המצב שאת סובלת ממנו. מי שסובל מקשיים נפשיים צריך לדעת שהאחריות לשיפור הבעיה מוטלת עליו, ולא על אחרים שהוא מאמין שגורמים את הבעיה. השינוי צריך לבוא ממנו, כי הוא זה שסובל.

את יכולה לכתוב לי במסר אישי פרטים נוספים להכוונה, אם את רוצה, כדי שלא יהיה לדברים פרטיים ביטוי בפורום הפתוח.
בהצלחה.

למעלה