שאלה לרבני הפורום

אגס 10

New member
שאלה לרבני הפורום

זו שאלה שעולה לי כבר שנה שניה ביום כיפור,אם אכלתי כעת בשר ואני רוצה לאכול כעת גלידה חלבית,האם מותר לי?האם אני נקרא בכלל בשרי,הרי היה אסור לי בכלל לאכול כעת ואולי אוכל שאוכלים ביום כיפור לא עושה בשרי? אבל בבקשה תענו מהר כי הגלידה קורצת...שיהיה לכולם המשך חג שמח ומי שרוצה אז גם גמר חתימה טובה.

זוגי2

New member
המשך השאלה

אם אכלתי בשר וחלב יחד זה בטח לא נחשב בכלל כי הרי אסור לאכול, ואין איסור חל על איסור, חבר'ה אני חושבת שכדאי לנצל את המעמד "לחסוך" חטאים, חג שמח

yoni13077

New member
כיון שאין איסור חל על איסור

אין לראות בגלישה בפורום הוכחה לכך שמדובר באנוסים, זה יוכ"פ שחל בשבת.. יש להמתין ליו"ט ראשון של סוכות.

mister xy

New member
כתותי מיכתת שיעוריה

אין איסור חל על איסור זה לא מספיק כי ככה יש איסור אחד, אבל כיוון דקיימא לן דאיסורי הנאה כתותי מיכתת שעוריה ממילא אין כאן שיעור אכילה להתחייב בו כרת. (ומה שנאמר מאכילין אותו הקל הקל תחילה זה נאמר על חולה שיב"ס [=שיש בו סכנה] שהוא אוכל בהיתר אבל כאן שאוכל באיסור אין צורך בזה) ויאכלו ענוים וישבעו...

mister xy

New member
../images/Emo6.gif קרעת אותי מצחוק,

אף פעם לא צחקתי ככה ביום כיפור

yoni13077

New member
שהרי נאמר כבר

כל האוכל בתשיעי כאילו צם תשיעי ועשירי, וכל האוכל בעשירי כאילו צם כל השנה כולה!

yoni13077

New member
הזכרת לי..

במשך שנים היתה לי מין בדיחה קבועה כזו שבמוצאי יום כיפור סירבתי לנס קפה עם חלב בטענה שאני בשרי. בשלב מסוים זה התחיל להיות אמיתי ואנשים עדיין הגיבו לזה כאיזו בדיחה מטופשת, אף אחד כמובן לא חלם שזו האמת לאמיתה ולכן לא היתה לי ברירה אלא להתחיל את השנה עם עבירה חדשה וטריה :) תהנה מהגלידה!

רקפת81

New member
לפי דעתי

אין שום בעיה. תאכל בהנאה. אבל ליתר בטחון תעשה אח"כ שוב כפרות... גמר חתימה טובה גם לך...

אגס 10

New member
תודה על ההיתר

תמיד אמרו שהרבניות יותר טובות מהרבנים...

למעלה