שאלה לקרן

בהחלט כן

שלום לירז, הבדיקה האולטימטיבית היא בדיקה קלורימטרית. זו לא בדיקת דם, אלא בדיקה שמראה כמה דו-תחמוצת הפחמן את יוצרת. זו בדיקה שכמובן אינה כלולה בסל הבריאות. מתבצעת במסגרת מרפאת השמנה ומכון גסטרו באיכילוב. נדמה לי שעלותה בסביבות 120-150 ש"ח, אבל אל תקחי אותי במילה.

אופקית

New member
שאלה לקרן

היי קרן ושבוע טוב:יש לי שאלה בעבר הייתי אנורקטית במצב קשה אני חוששת שחילוף החומרים שלי נפגע כתוצאה מכך,אני מתכוונת לעשות בדיקות דם בשבוע הבא אחרי כל הימי זוכרון ויום העצמאות,האם בדיקת דם סטנדרטית תראה על בעייה באם היא קיימת?אני ממש בטוחה שיש לי בעייה עם חילוף החומרים ורוצה לדעת מה הטיםול בחילוף חומרים איטי! בחורה שלדעתי היא פשוט חולה בנפשה הציעה לתת לי אלטרוקסין,אבל סירבתי:אני גאה בעצמי על כך מאוד אגב,אבל אלו טיפולים יש ואיכן אפשר לקבל טיפול אמין וטוב?

גם אני גאה

שלום לך, טוב מאד שלא התפתאת ושלא הסכמת לקחת אלטרוקסין מבלי לדעת אם את כל זקוקה לו. השאלה מה את מתכוונת בחילוף חמרים. אם השאלה שלך היא האם ניתן לדבר בוודאות על תפקוד בלוטת התריס על סמך בדיקה מלאה של הבלוטה התשובה היא כן. חילוף חמרים זה לא רק תפקוד בלוטת התריס, למרות שהוא בהחלט משפיע עליו. אבל מה בעצם את מתבוונת? נראה לך שאת עולה במשקל עם כלום אוכל? מה בדיוק הבעיה? בהשוואה למצב בו לא אכלת, ברור כי אוכל יגרום לך לעלות במשקל. במקרה שלך זה כנראה לא רע. לא בריא להיות רזה מדי. חוץ מזה שבהחלט יכול להיות שדפקת משהו במטבוליזם שלך בתקופת האנורקסיה. המון דברים והמון מערכות מושפעות, ואני מניחה שלחלקן לוקח זמן להשתקם.

אופקית

New member
לקרן היקרה

היי שבוע טוב,כן אני מניחה שההתאפקות שלי היא דבר הכרחי כי אני רוצה להחלים אבל אני אוכלת באמת מעט ושוקלת יחסית הרבה אני אוכלת כ600 קלוריות בגלל שכשאכלתי 1200 עליתי,אני מתעמלת הרבה מאוד,ולא יורדת כמו שאדם שצורך 600 ליום אמור במרכאות לרדת,אוף זה כלכך מתסכל אני לא כלכך סומכת על הבדיקות דם של קופות החולים מנסיון רע ומר שהיה לי עימן מספר פעמים,והילדה הזו שאיתי בחדר כושר מציעה לי ולעוד כמה בנות כל הזמן את האלטרוקסין הורדתי לה חומר מהאינטרנט על נזקים שזה עלול ליצור,כדאי לי לפנות לאנדוקרינולוגיה כלומר למחלקה?יש לך המלצות למטפלים טובים מהמרכז?קופת חולים כללית? אם מותר לך בכלל לציין שמות,אני ממש מפחדת שהבעייה בחילוף החומרים שלי תדרדר אותי חזרה לאנורקסיה :(

את באמת צריכה ליווי

שלום לך, חבל שאני לא יכולה לקרוא לך בשמך. לא נראה לי שאופקית זהו שמך או שאני טועה? מכל מה שאת מספרת לי את עוד לא החלמת. הנחישות הזו שלא לעלות, ההצמדות ל-600 קלוריות ליום (אי אפשר לחיות מ-600 קלוריות ליום), הפעילות הגופנית האינטנסיבית. כל אלה אומרים לי שבעצם את עוד סובלת מאותה הפרעה. אולי הביטוי החיצוני פחות בולט, אבל ההפרעה נמצאת. לכן אני מציעה לך שתפני לפסיכיאטרים שמתמחים בהפרעות אכילה. את יכולה לעשות בדיקת דם לבלוטת התריס. אם זאת תהיה תקינה, אני מציעה לך לעזוב את הנושא ההורמונלי. אגב, מה עם המחזור שלך?

אופקית

New member
קרן

שלום שמי אופק זה מספיק קרוב לאופקית לא? :) אין לי מחזור כבר 5 שנים עוד מלפניי שהיתה לי הפרעת אכילה,לדעתי ולמיטב זכרוני כשהייתי שמנה 75 קילו,לא אכלתי כלכך הרבה וכך גם אימי וחברותיי מספרות,אני באמת חושבת שבעייה עם הבלוטה שלא הובחנה גררה אחריה אנורקסיה,כמובן שלא רק וישנן נשים רבות שלא מגיעות לכך,אבל כנראה אצלי היה איזה שהוא שילוב של אובדן הכוח להילחם במשקל עודף יחד עם בעיות שלא אפרט כדיי לא לגזול מקום,אני מניחה שהגוף שלי מתפקד כמו של אשה בגיל הבלות בגלל הפסקת המחזור,זו הסיבה שניתנו לי פרוגילטון שגרם להשמנה הקיצונית ולחזרה למחלה האיומה,אני לא כלכך יודעת מה לומר אני מניחה שהכי חזוב זה להחזיר את המחזור ולבדוק את פעילות הבלוטה,יש לי עוד כל מיניתופעות מוזרות כמו ששיער הראש שלי גדל בקצב מטורף יחסית לנורמה,אני פשוט צריכה המלצה למרפאה טובה,כזו שתאבחן האם אכן יש לי בעיה בבלוטה ייעוץ פסיכולוגי כבר עומד להיכנס לתמונה אגב :) סליחה על המגילה ותודה

למעלה