שאלה לצרכי מחקר

elvortay

New member
אני רוצה

ליהיות הטיבה עם הרגלים שאוכלת דברים שכחתי איך קוראים לה

רמץ

New member
סטייל Demi-God

התחשק לי לשחק: קוסם "הרצון והמילה" מהסוג של הבלגריאד או סארטאן או פיטרין של מחזור שער המוות או סתם DemiGod שמתרועע ועוזר להרפתקנים ה"פשוטים" להיאבק בכוחות עליונים ו-DemiGods אחרים או קוסם של יסוד כלשהו בעולם שבו הקוסמים מתחלקים ל-4 אסכולות של יסודות.

shadowlord

New member
שלום, אני חדש...

אממ, אף פעם לא שיחקתי ואין לי מושג איך... אבל "קונאן הברברי" נראה לי די מעניין... איך בדיוק משחקים? אפשר לקבל קצת "מידע" על הפורום?

Lion_Heart

Well-known member
דמות חלומותי. . .

אם שיחקתי אותה זה נחשב? כי זה גמביט!!!!!!!

מה הייתי רוצה לשחק

א) אביר יהודי בפנדרגון - בגלל היחוד של הדמות בנוף הנוצרי-פאגאני ובגלל ההיכרות שלי עם היהדות שמעמיקה יותר מהיכרותי עם הנצרות את הפאגאניזם הקלטי. ב) טמפלר באתאס. בגלל שמשחק של טמפלר מתמקד בתככים, קומבינות ומאבקי כוח פוליטיים, אם עושים אותו כמו שצריך.

l o s t

New member
אני הייתי רוצה לשחק את ....

drizzet מבלדור גייטס ומאוד ספרים ... או planter solar או ככול יצור שמימי אחר ....

magnus the red

New member
אתאס ופנדרגון

אתאס= "השמש השחורה" (Drak Sun) הוא עולם ישן של TSR. בעיקרון זה עולם מדברי, צחיח, שומם ומוזר (לגמדים אין שיער! אפילו לא זקן! אפילו לא לגמדות!). אם אני זוכר נכון לפי הספרים (יצאו חמישה בעברית ועוד כמה באנגלית) יש כמה ערי מדינה שבכל אחת שולט מלך- מכשף שהם חבר´ה חזקים מאוד ודי מרושעים. הטמפלרים הם מעין אבירים- שוטרים בשירות המלך. נדמה לי שהם גם Psions. פנדרגון הוא משחק של חברת Chaosium שמתרחש בעולם של המלך ארתור ואבירי השולחן העגול. יותר מזה אני לא ממש יודע. את הספרים של Dark Sun קראתי די מזמן ועל פנדרגון רק שמעתי, אז הבלש מוזמן לתקן או להוסיף אם שכחתי או טעיתי במשהו.

פנדרגון ואתאס

בעיקרון, אתה צודק, אבל יש קצת מה להוסיף. אתאס הוא עולם שנראה כמו סיוט אקולוגי - יש מחסור במים, מחסור במתכת, עודף במזג אוויר חם ובמדבר, שלא ממש דומה לעולמות הסטנדרטיים של מוד"מ. האלפים גבוהים וידועים כגנבים ורמאים, הזוטונים קניבלים, הגמדים אכן חסרי שיער לחלוטין, הקסם שואב אנרגיה מהצמחים (עקב שימוש מפורז בקסם העולם הפך למדברי...) ולכל דמויות השחקן, ולחלק גדול מאוכלוסיית המפלצים והדבשי"ם, יש לפחות כוח פסיוני אחד, או יותר. הארגון הפוליטי המשמעותי באתאס הוא כמה ערי מדינה, שנשלטות ע"י מלכים מכשפים בני אלמוות ודי אכזריים (בסדרת הספרים, לכמה מהם קורים כמה דברים מידי הגיבורים...). הטמפלרים הם הבירוקרטיה, המשטרה והכנסייה של הערים, ועובדים את המלך המכשף כאל, ובתמורה זוכים לכוחות כוהניים. למרות שלהרבה מהם, ולכל דמות שחקן בכלל, יש כוחות פסיוניים, הרי שאין להם כוחות כאלו הנובעים מסוג הדמות (יש סוג דמות שנקרא פסיוניסט, אבל יש לו חוברת שלמה משלו). פנדרגון היה משחק של כאוסיום, אבל עכשיו משווקת ומייצרת אותו חברה שנקראת "האביר הירוק". בפנדרגון אכן משחקים אבירים בימי המלך ארתור - אפשר לשחק גם קוסם פאגאני או כוהן נוצרי, אם ממש רוצים. מה שיפה בפנדרגון, זה שהיא ממש מכריחה אותך להשתמש בצדדים של הדמות שחורגים מכשרונות קרב, ומעודדת משחק תפקידים. בתהליך בניית הדמות, חוץ מתכונות וכשרונות, גם קובעים את תכונות האופי שלה, ואילו מהן דומיננטיות יותר - התכונות באות בצורת צמדים מנוגדים כמו שקרן/ישר נמרץ/עצל פחדן/אמיץ וכו´. לדת של הדמות יש גם חשיבות מעבר להיותה פריט רקע, כי לכל דת יש את תכונות האופי החשובות בעיניה. דמות שעומדת באידאלים של הדת - משמע לתכונות האופי הנדרשות אצלה יש ציון גבוה (מעל 16, נדמה לי), יכולה להנות מבונוס כזה או אחר - חוץ מהשפעה ישירה של הדת של הדמות על אופיה והתנהגותה. חוץ מתכונות אופי, לדמויות יש גם דחפים, כמו אהבה, שנאה, פחד, וכו´, כלפי מישהו או משהו, שגם משפיעים על המשחק שלה.

רמץ

New member
או דרקון...

יצא לי לשחק דרקון אדום באיזה ספר "אתה השחקן" וההתחלה היתה מלהיבה לאללה. חבל שהתוכן היה מפגר (איזה מכשפה אחת זרקה עלי אבן ואני גם ספגתי נזק וגם לא קיבלתי הזדמנות לחזור אליה ולהסביר לה מי נגד מי. איזה מין דרקון אדום מתקפל עם הזנב בין הרגליים אחרי שזורקים עליו אבן? יכולתי...

Sabre Runner

New member
שאנ המצאתי או שקיימת כבר?

אם הראשון אז פחות או יותר כל דמות שהמצאתי כבר שיחקתי. אני רק מצטער שלא יצא לי לפתח כמה מהן עד הסוף, לדוגמה: להב. בחור נמוך, רזה, לבוש כולו שחורים, סוחב חרב קאטאנה, תמיד מצוייד לכל דבר ועושה פעלולים שבמטריקס לא שמעו עליהם. הוא הגיע משום מקום ואף אחד לא יודע מה הוא עושה, למה ולאיזו מטרה הוא חותר. אף אחד עדיין לא ראה את פניו האמיתיות. ולורם וויטאליס. הם בהחלט נראים אנושיים למדי אבל לא מתנהגים ככה. מה הקטע שלהם? מאיפה לכל הרוחות הם הגיעו? ולמה הם כל הזמן יורדים אחד על השני? ואלה דוגמאות מעטות. אם הכוונה לדמויות שכבר קיימות אז אני יכול לחשוב על שלושה: 1) מייק, מייקרופט, המחשב שמנהל את לונה, עיר הבירה של הירח במולטיורס של רוברט היינלין. למי שלא מכיר, מייק הוא מחשב-על מתוחכם ביותר שבמקרה פיתח תודעה וידידות עם הטכנאי שלו. מה שהכי נחמד במייק הוא החיבה שלו להומור שחור ומתיחות כמו לתת צ´ק פיצויים לשרת שפוטר שסכומו יכול לגרום לכל הממשלות על הירח או על כדור הארץ לפשוט את הרגל. 2) אובי, מחשב העל שמנהל את האסטרואיד המתוחכם מסדרת עולם הבאר. מה מיוחד באובי? חוץ משהוא מחשב חמוד ואדיב ביותר יש לו בתחתית האסטרואיד צלחת אדירה שבעזרתה, ובעזרת כמה משוואות לא פשוטות למדי, הוא יכול לשנות את המציאות עצמה (הממ... כוכב מת, הרי געש. לא אוהב. בזזזט! פוף! ככה יותר טוב, אוהב Class M). 3) אבל הכי כיף יהיה לשחק את ד"ר גיל זינדר, המדען שתכנת את אובי. למה אותו דווקא? התשובה לזה מערבת ספויילרים לספר החמישי בסדרה ובהחלט כדאי לכם לקרוא אותה לפני שאני הורס לכם חלק גדול מהסוף.

Sabre Runner

New member
ואני חושב שזה יהיה מגניב לחלוטין

לשחק טייס של HAR בעולם של One Must Fall או של Eva בעולם של Neon Genesis Evangelion. למישהו בא להרים משחק Mecha?

למעלה