שאלה לצעירים -

מירב ד

New member
אם....

אם הילדה שלה רצתה להתאבד... אז המצב הוא שונה... והבעיה היא הרבה יותר קשה... וחבל שהאמא גילתה את זה ככה... ולא עלתה על זה לבד... מירב

De-Panther

New member
אהבתי את הרעיון לבדוק אם הבן הוא...

הומו *שולח אנשים לאח שלי*

אם הילדה רצתה להתאאבד

והאמא לא שמה לב שמשהו קורה לה, כנראה שמשהו דפוק במערכת יחסים ביניהם או בכלל בה. אני חושבת שלהפר פרטיות ולחטט בדברים זה אחד הדברים הכי נוראיים שאפשר לעשות לבנאדם!!!

אפרתש

New member
שאלה לצעירים -

לחברה שלי יש ילד בן שלוש עשרה, בערך. הוא משוטט הרבה ברשת, בעיקר מבלה בצ´אטים. היא דואגת לו (שלט ייתן את הטלפון לפדופילים, דברים כאלה), ולכן היא "מרגלת" אחריו - היא נכנסת לצ´אטים בשם שהיא יודעת שיקסום לו, ומשוחחת איתו. היא מנסה, למשל, לגרום לו למסור פרטים על עצמו. היא בינתיים מאד מרוצה, כי היא מתרשמת שהוא מאד אחראי. תגידו - מה הייתם חושבים ועושים אם הייתם מגלים שההורים שלכם עושים ככה? היא מסתכנת במשבר חמור אם יום אחד הוא יגלה את זה? (אחותו יודעת מהעניין, כך שיש סיכוי שזה ידלוף).

zimes

New member
לדעתי, במקרה שקפצתי תארה

האמא כן שמה לב, ולכן חיטטה. אבל בכללי - עליסה - זה לא הוגן להאשים את ההורים בכל מקרה התאבדות של ילד. דכאון קשה לזיהוי, הסימנים שלו סוביקטיביים, והפוכים: למשל - אחד פתאום יסתגר, אחר יתחיל לבלות יותר. ולכל שינוי התנהגותי כזה ניתן גם להתיחס כ"בטח, הוא מתבגר, ככה זה".

לא האשמתי בהתאבדות

האשמתי בזה שהאמא לא שמה לב שמשהו לא בסדר בילדה שלה וכמו שאתה אמרת, אצל כל אחד זה יכול להתבטא בסימפטומים שונים האמא צריכה להכיר מספיק טוב את הבת שלה ולהבין שמשהו עובר עליה לדבר איתה ואם היא מבינה שזה משהו ש"גדול עליה" להפנות את זה לגורמים אחרים כמו פסיכולוג (לא מטעם מוסד מסים) תאמין לי- פסיכולוג זו לא מילה גסה יש לי חברה שזה עשה לה רק טוב בחיים

דן צ

New member
בתור הצעיר שבחבורה

היום ההורים יעשו הכל כדי לשמור את ילדיהם ובואו נסכים כי החיים בחוץ לא דומים לחיים בחממה של הבית , יש הרבה רוע בחוץ וקל וחומר ברשת , אפשר בקלות להתפתות ולכם האמא תעשה הכל כדי לשמור על בנה גם אם זה כולל ריגול אחריו, אני מאמין כי אם זה יתגלה הילד צריך לקחת את זה בהבנה ובתבונה, אם זה נכון לרגל ככה אחרי הילד? שאלה קשה , אבל אני מאמין שעל האמא להסתפק בלחטט בהיסטוריה ולא לנסות לפתות אותו למסור פרטים , לא צריך להכשיל אותו הוא הבן שלך ואת צריכה לסמוך עליו.

maayan15

New member
זה פשוט מגעיל מצידה!!

אני מבינה שהיא דואגת לו...אבל ברצינות, היא עוקבת אחרי הבן שלה!!, אם הוא ייגלה...וסופו של כל דבר להתגלות...הוא לא ייסמוך עלייה יותר בחיים, ובצדק! היא צריכה לבטוח בו, היא צריכה להגיד לו שלא ייתן את הטלפון שלו לאנשים מהאינטרנט וכו´....אבל אין לה שום זכות לעשות מה שהיא עושה...

אושר מ

New member
אבל דנץ, מה זה הילד צריך לקחת את זה

לא מדובר פה על בחור בן 220 פלוס שמודע לסכנות החיים. אם זה היה ככה לא היה צורך לעקוב עליו. הילד לא יחשוב שהאמא עושה את זה לטובתו. הדבר הראשון שיעלה במוחו יהיה מה היא מרגלת עלי? איזו זכות יש לה? ואולי יש דבריםש אני לא רוצה שהיא תדע? אני יודעת שגם אני הייתי נורא כועסת על ההורים שלי. הייתי מבינה אמנם את הסיבות לכך, אבל כועסת נורא נורא. לא הייתי למשל סומכת עליהם בלסםר להם משהו בעתיד. ובכלל הייתי גם סומכת פחות גם עלה אנשים בצ´אטים כי היי, אולי זה ההורים שלי? אני חשובת שאפשר להעביר את המסר שהצ´אטים מסוכנים גם מבלי לעקוב אחרי הילד. בכל קמרה, אם הוא יגלה, אני ממש לא מקנאת באמא הזו. למרותש כל כוונתויה טובות.

maayan15

New member
לדעתי זה כמו להגיד...

"רציתי להבין מה עובר על הבן שלי אז קראתי לו ביומן"...כוונות טובות ככל שיהיו, זה דבר שפשוט לא צריכים לעשות!!, זו חדירה לפרטיות!! אני מכירה ילדים שההורים שלהם חיטטו להם במחשב ובדקו שיחות באייסי וכל זה...הילדים האלה מעידים שהם שונאים את ההורים שלהם, הפסיקו להקשיב להם וממש ממש לא יישתפו אותם יותר בכלום...

דן צ

New member
אושר , זה נושא מאוד עצוב

כולנו זוכרים את המקרא שבו נרצח נער יהודי על ידי פלסטינים בעקבות שיחה עם בחורה פלסטינית שפיתתה אותו באינטרנט , והיום, יעקב העליון הואשם בבעילת קטינה ומעשים מגונים באחותה וכל זאת בגלל שיחות אינטרנט, צ´אטים וכדומה. צריך להמשיך???? צריך לתת עוד סיבות לאמא לדאגה???? צריך להבין שאינטרנט זאת לא מדיה בטוחה וטומנת בחובה המון סכנות.

נכון שהחיים מסוכנים

אבל בסופו של דבר יש זמן בו צריך ללמוד לשחרר את החבל ולתת לילד להיות עצמאי. לא שהיא לא מאפשרת לו עצמאות, אבל עצם המעקב אחריו הוא הוכחה שהיא עצמה אינה משוכנעת שהיא גידלה אותו נכון, או העבירה לו נכון את המסר שאינטרנט זה מסוכן. מילא היתה עוקבת אחריו, ברמה הפסיבית של להיות נוכחת בלבד בחדרי צ´ט בהם הוא נמצא, אבל להכנס איתו לשיחות צ´ט ולנסות לדובב אותו??? אני מניחה שהסקרנות שלה מאוד מאוד גבוהה אם הגיעה למצב כזה, ובלי קשר לאם הוא יידע או לא, אני מרגישה שהיא כלל ובכלל לא סומכת עליו. לדעתי החכמה היא ללמד נכון, להסביר כמה שיותר, לגרום לו להבין שהסכנות הן רבות, ולהסתפק בכך. עצם העובדה שהיא לא מצליחה to let go מהילד, שוב, מרמזת לי שהיא בכלל לא משוכנעת שהמסרים הופנמו.

במציאות של ימינו...

אין אף פעם יותר מדי לדאוג. יש ילדים שהם בעיתיים ולא מסוגלים ללמוד גם אם מסבירים להם מליון פעם על הסכנות. יש ילדים שקרנים שמשקרים להורים שלהם. ולפעמים צריך לקחת יוזמה. אם היא עושה את זה כל הזמן, אז היא מגזימה, אבל דגימה פעם בכמה זמן יכולה לתת לה עדות טובה לכך שהילד שלה באמת אחראי, אם הוא התפתה פעם ונתן את הטלפון שלו בבית, צריך לעשות הכל על מנת שלא יקרה דבר כזה יותר. אל תשכחו לרגע שהיה ילד שנרצח בעקבות שיחה עם מישהי בצ´אט. אם הילד הראה שהוא אחראי ולא מסר מידע ברשת, אז אפשר להוריד את תדירות העקיבה. אם עושים את זה מספיק בחוכמה הילד לא אמור לגלות שזאת אמא שלו. אם הילד גילה שזאת אמא שלו יש לנו בעיה רצינית. אז כדאי שהוא לא יגלה. במקרה שלה היא כבר בבעיה רצינית כי אחותו גילתה את זה אז סביר להניח שהיא תגלה לו את זה מתישהו. ילד

freedom rider

New member
היא סומכת עליו או לא?

היא צריכה להחליט, אם הבן שלה די בוגר כדי להכנס לאינטרנט לבדו או לא. לנסות להכשיל אותו, זו בודאי לא הדרך הנכונה. זה כמו שנותנים לילד לרדת למטה לבד עם האופניים שלו. מחליטים אם הוא מספיק אחראי, ואם כן, אז הוא יורד. לו יכלה, האם האמא הייתה מתחזה לילד ומנסה לפתות את בנה לרכב בחברתה על האופניים בכביש סואן?

JoNy007

New member
היא לא צריכה לעקוב אחריו

זה מאוד לא נעים, ואם הוא יגלה הוא גם לא יסמוך עליה. לא כדאי לסכן את מערכת היחסים עם הבן. לפי דעתי שלא תעקוב אחריו. היא צריכה לסמוך עליו, ולהסביר לו את ההשלכות שבעיניין.

מיטללל

New member
למה ילד בן 13 בכלל צריך להיכנס

לצטים? באמת 13 זה כיתה ז´.. זה כל כך מוקדם מדיי. למה ילד בן 13 צריך להיכנס לצטים ולראות כינויים כמו "מחפשת כוס" או "עירום במצלמה". כמו שהאנשים אמרו פה אסור לה להיכנס בשם אחר ולעקוב אחריו. קודם כל בגלל שאם הוא יגלה את זה הוא מאוד יכעס עליה וזה יכול לקלקל להם את מערכת היחסים. אבל יותר מזה, היא צריכה ללמוד אותו את הסכנות, לא לבחון אותו, כי אם הוא לא יהיה מודע לסכנות, יש סיכוי שמישהו יותר ערמומי ממנה ובעל כוונות רעות יצליח לשכנע אותו. הסכנות ברורות ואמיתיות. היא צריכה לדבר איתו, שיחה ארוכה, להסביר לו את הסכנות הקיימות בצט. להסביר לו שאם הוא מדבר עם "שרון 12", יש סיכוי שהוא לא מדבר באמת עם ילדה בת 12. ולכן צריך לנקוט בכללי זהירות מאוד ברורים. אסור לתת שם משפחה. אסור לתת פרטים מזהיים. שם בית ספר. אסור לקבוע לפגוש. לתת לו לקרוא את זה. כללי זהירות לפיהם ילדים קטנים צריכים לנהוג בצטים. ורק אחרי השיחה ושהיא תראה שהוא יבין, ולפי ההכרות האישית שלה איתו, שתחליט אם לסמוך עליו ולתת לו להתחבר לצטים.

מירב ד

New member
אני אישית.....

הייתי מאוד מאוד כועסת על ההורים שלי אם היו מעיזים לעשות כזה דבר.... זאת חדירה לפרטיות בכל מובן של המילה.. וכמו שמישהו אחר אמר.. זה כמו לקרוא יומן של מישהו... וסיכום של כל הדברים שנאמרו בשרשור...האמא צריכה להחליט אם היא בוטחת בבן שלה או לא.... אם כן... שתקח אותו לשיחה.. תסיבר לו את החשיבות של מסירת פרטים באינטרנט...שתספר לו את המקרים שקרו..כדי שיבין את הסכנות שיש באינטרנט... ותבטח בו.. ואם היא לא יכולה לבטוח בו..שפושט מאוד תנתק את האינטרנט בבית..או שלא תרשה לו להתחבר... מה שלא הגיוני במיוחד..כי אם הוא ירצה הוא יכנס...אם זה בבית או אם אצל חברים... ולכן האופציה הראשוה נראת לי הרבה יותר הגיונית... סיפור שקרה לי לפני יומיים או שלושה... דיברתי עם מישהי באחד הצ´אטים..מישהי שכבר דיברתי איתה בעבר... היא אמרה שהיא יודעת כמעט הכל על האנשים בפורום (לא בפוורום הזה...פורום אחר..) אמרתי לה שאני לא מאמינה לה... אחי שלוש דקות היא חזרה עם פרטים עלי שכוללים :שם שלי+שם משפחה, כתובת בבית, טלפון, שמות של ההורים, עבודה של ההורים. זה היה מלחיץ...אפילו מאוד... אני כרגע בשלבים של ברור מי זאת. היא מתחזה למישהי ידועה. אבל מספיק שמישהו יודע את השם שלך ושם משפחה הוא יכול לדעת את הכתובת שלך והטלפון שלך (יש ברשת אתר של בזק (144) שנותן את כל הפרטים האלה... בכל אופן...צריך לדעת מתי לסתום את הפה... אני אישית הרשתי לעצמי להגיד מה שאני רוצה וכנראה שמסרתי יותר מדי פרטים על עצמי...בגלל שהרגשתי בטוחה בחברת האנשים האלה שאת רובם כבר פגשתי במציאות...אבל כנראה שאנחנו לא בטוחים ברשת.... בכל אופן... בואו נלמד מתי לסתום את הפה.. מירב

dana2909

New member
מה שלא ברור לי זה

אם היא כל כך מודאגת, למה היא נותנת לו לגלוש ? שתשים חסימה לצ´אטים במחשב שלו ותחסוך לעצמה את הדאגה הזו.. כמובן שאותו פדופיל יכול לתפוס אותו ברחוב, ואני לא חושבת שהיא יכולה לשים עליו חסימה מלצאת החוצה לרחוב..

למעלה