שאלה לצופי אנג´ל

עופר8

New member
שאלה לצופי אנג´ל

לא הבנתי לאן נעלם לינדזי (העו"ד מוולפם אנד הארט עם העיניים הכחולות...) צפיתי בכל העונה השלישית ופתאום קלטתי שכל העונה לא הראו אותו . אני חושב שהחמצתי איזה פרק מהעונה השנייה שיכול להיות שדווקא זה הפרק שבו הוא הופיע בפעם האחרונה . נא תשובה בבקשה !

זוהר פ

New member
../images/Emo58.gif ../images/Emo45.gif. אז ככה ...

באמת פספסת פרק (לפני שבועיים או שלושה נדמה לי) שבו משתילים ללינדזי יד במקום זאת שאנג´ל כרת לו וליד יש רצונות משלה. בכל מקרה, נשבר לו סופית מהחברה כשהוא מגלה מאיפה היד הזאת ובישיבה שנערכת בשביל להחליט את מי לקדם ( אותו או לילה ) כשברור שהוא יקודם הוא עושה להם שם בלאגן ומתפטר ועוזב את העיר.

אכן, ו../images/Emo58.gif בהודעה למעלה.

לפחות לגביי זה נחשב כספויילר לומר אם הוא חוזר בעתיד או לא.. בפרק- 2x18-Dead end לתקציר קצת משעשע כאן. ואל.

trilliane

Well-known member
מנהל
נו באמת, זה לא ספוילר!

ספוילר = פרטים על הסרט/סדרה/פרק שיהרסו (will spoil) את חווית הצפיה. לא כל פרט עלילתי הוא ספוילר (בדיוק כפי שאפשר לקרוא ביקורת על סרט והיא לא תהרוס אותו) ולדעת איזה שחקנית לא ישתתפו, זה בהחלט לא ספוילר. אז במקום לקוות שאולי הוא יופיע, את יודעת מראש שזה לא יקרה. אם כבר, חסכו לך אכזה וציפיית שוא. את נהנית מתקוות שוא ואכזבה כשאת מגלה את האמת? תהיי בריאה. בכל מקרה, לא ברור לי מה זה משנה אם מגלים את זה עכשיו או אח"כ. זו לא הפתעה... אגב, אפילו כששחקן אורח חוזר להתארח, זה לא ספוילר לספר את זה, כי הם תמיד עורכים את התזכורת בתחילת הפרק באופן כזה שברור שהוא הולך להופיע, אז כבר יודעים את זה על תחילת הפרק... (ואז השם שלו מופיע אחרי הכתוביות, וזו כבר עובדה ברורה). אבל כששחקן לא מופיע, מזה לעשות ספוילר? בחיי שאני לא מצליחה להבין את זה. זו כבר קיצוניות מוגזמת לדעתי.

ובגלל זה

כתבתי ספויילר בשבילי, מאחר שידעתי שדי תתנפלי עליי. זה לא עניין של תקוות שווא, אני לא מקווה שלינדזי יהיה, אבל אני רוצה להיות ~מופתעת~ כשלינדזי יהיה,אם הוא יופיע, ולא, לא עונה שלמה לפני כן, אלא באותו הפרק. ואני יכולה לקחת את זה יותר רחוק ולומר שזה מספר לי פרטים על העלילה, באותה מידה שאומרים לי שלמשל, ריילי חוזר, אני כבר יודעת שיהיה סיפור עם כל העניין, ויאמרו לי שריילי לא יחזור, כן, זה ספויילר בשבילי. אבל בשבילך זה לא ספויילר. טוב. בשבילי כן. לא רוצה לכבד את זה, לא צריך. כנ"ל לגבי קייט, אני רוצה לגלות לבד אם היא תופיע בעונה הבאה או לא.זה מאוד קרוב (אמנם לא אותו הדבר, אבל עדיין) ללומר מי יהיה בקאסט של הסדרה- ו~זה~ נחשב כספויילר. ואל.

trilliane

Well-known member
מנהל
בסדר, אבל את תארת את ההיפך!

אני מבינה למה לדעת שדמות חוזרת או מופיעה בעונה יכול להיות ספוילר; אבל לדעת שהיא לא מופיעה בעונה שלמה, זה לא, כי כביכול "חסכו" לך הפתעה שבלאו הכי לא היתה לך. מדובר על עונה ששידוריה הסתיימו, וכבר יודעים אילו שחקנים הופיעו בה ואילו לא... בכל מקרה, כל עוד לא אמרתי מי כן ורק אמרתי מי לא, זה לא ספוילר.

אני אודה לך

אם תפסיקי להזכיר שאתם חוסכים לי משהו. זה פשוט . אני ל-א רוצה שתחסכו לי שום דבר, לא אכזבות ולא תקוות, אני רוצה לבוא לעונה בלי לדעת מה קורה בה ומי יהיה בה. ולכן אמרתי (והפעם אני זאת שמדייקת, כנראה) שכשאומרים מי לא יהיה עם בקאסט זה ~קרוב~ ללומר מי בקאסט. בשבילי זה ספויילר. תשמעי, לא טוב לך, אוקיי, אל תכתבי ספויילר, תספיילרי אותי לחמישים עונות הבאות, ותהני לך. אני פשוט אדע באיזה הודעות לא להסתכל. לא הכי נוח, אבל מרצה. חבל, אני לא ממש מבינה מה יצא מהנסיונות שכנוע האלה, כי בשבילי זה היה וישאר ספויילר. ואל. Tara: Wh-what´s so bad about them coming here? Aren´t they good guys? I mean, Watchers, that´s just like other Gileses, right? Buffy: Yeah, they´re scary and horrible!

trilliane

Well-known member
מנהל
אז דלגי על הודעות כאלה

מה את רוצה ממני? יכול להיות שמחר אני אחליט שגם שמות פרקים שעוד לא ראיתי אני לא רוצה לדעת, כי הם עלולים לרמוז במשהו על מה שיקרה. ויש עוד הרבה פרטים שיש לגביהם קונצנזוס שהם לא ספוילר ואנשים כותבים אותם חופשי בכל מיני פורומים, ואחרים יטענו שלטעמם האישי הם כן. אני חושבת שיש גבול לכמות המידע שאפשר לסמן מראש, כי זה מתחיל להיות מוגזם לפעמים לדעתי. בפורומים תמיד נחשפים למידע, גם אם לא לספוילרים ישירים, אז יש רמזים, ויש דיונים כלליים, ואי אפשר (או קשה מאד) לשמור על מצב של חוסר ידיעה מוחלט. לא רוצה לדעת כלום? אל תצפי בפרומואים, אל תקראי פורומים ואתרים על הסדרה. זו הדרך היחידה בה לא תקבלי שום מידע ושום רמז ושום כלום. אני מתכוונת לסמן ספוילר הודעות שהן אכן ספוילריות לדעתי, וכיוון שגם אני לא אוהבת ספוילרים, אני מקפידה לסמן אפילו מקרים מרומזים לפעמים, רק ליתר בטחון. אבל יש גבול לכל דבר... אני סומכת על שיקול הדעת שלי. אם את לא סומכת עליו או שיש לנו דעה שונה - זכותך המלאה, ואת מוזמנת לדלג על ההודעות שלי מעתה והלאה.

מוזר,

אבל נחשפתי דווקא מהצורה הנורמלית של העניין לספויילרים בפורום הזה, (לא, לא ממך) כשאנשים כותבים ספויילרים ענקיים באמצע שורה ,מדגישים אותם או מסמנים סימן קטן של ספויילר, תודה רבה.. ואין לך מושג כמה זה מתסכל. אולי זאת הסיבה שאני כל כך קטנונית דווקא על הפרטים הקטנים שבעניין- גם ככה הרסו לי חצי מהעונה, אז אני רוצה מדבר אחד או שניים להיות מופתעת. ולכן אני -לפי דעתך- מקצינה את זה כך. וכן, אני מכירה אנשים שלגמרי מתנזרים מכל דבר שקשור לבאפי באיזהשהי צורה באינטרנט. אני מעדיפה לא להיכנס לאתרים, אבל אני כן עושה את זה לפעמים, עד עכשיו לא ספיילרו אותי. לא יוצא לי פשוט לראות פרומואים, כשעוד ראיתי בסטאר וורלד לא התנזרתי מהם. זה דבר אחד לדעת לגבי פרק מסויים שבוע לפני , לעומת עונה שלמה לפני. בכל מקרה, הבהרת את העמדה שלך ואני הבהרתי את העמדה שלי, אז נחיה ונראה. חבל שתמיד יש מה לספיילר. ואל.

eternally

New member
|אני לא כל כך מסכימה איתך טריליאן

אני די חולת ספוילרים ולא מסוגלת להימנע מלקרוא ספוילרים . למרות זאת כשראיתי את אנג´ל עונה שניה פרק ראשון בסטאר לא ידעתי שפיית תופיע בסוף הפרק (הם גם לא הסגירו אותה עם הכתוביות) והשימחה שלי הייתה גדולה וטהורה כשראיתי את אליזה בסוף. אז אני יכולה להבין את הטענה שהידיעה איזה שחקן כן או לא השתתף נחשבת לספוילר . גם עכשיו לקראת העונה השביעית אתרים שונים מפרסמים ידיעות על חזרתה של דמות מסוימת (אני לא אסגיר) כספוילר. ודרך אגב כיף לפגוש אותך גם פה

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל... זה לא מה שאמרתי! ../images/Emo4.gif

תראי, אני לא רואה באזכור שחקנים שמופיעים בפרקים ספוילר של ממש, וזה בדר"כ לא הורס כלום, לא לי לפחות. אבל אני כן מבינה למה אחרים יכולים לראות בזה ספוילר, ומקבלת את העובדה שיש אנשים שזה הורס להם. (אגב, הדוגמה שנתת דווקא לא טובה - אני מסכימה שאם שם השחקן לא מופיע בהתחלה, אז אל אחת כמה וכמה לא כדאי לציין לאנשים שהוא מופיע בפרק, כי זו היתה גם המטרה של הסדרה, שנופתע. במקרה של הפרק שנתת אני ידעתי איכשהו שהיא תופיע בו, ואני לא חושבת שזה קלקל לי, אבל אני מקבלת את הטענה שנחמד יותר לא לדעת). הטענה שלי היא לגבי שחקנים שלא מופיעים בסדרה. להגיד ששחקן X לא מופיע כלל בעונה או לא יופיע יותר, זה בעיני לא ספוילר ואני לא יכולה להבין איך אפשר לקלקל למישהו הפתעה שלא קיימת. זה כמו לבוא ולהגיד למישהו "אתה יודע, אנחנו לא עושים לך מסיבת הפתעה..." (זה אמנם יבאס אותו אם הוא קיווה לאחת, אבל הבעייתיות בדוגמה שנתתי היא אם הוא קיווה לאחת ולא קיבל, לא אם אמרו לו את זה ו"הרסו" את ההפתעה שלא תהיה). אני מודה שפשוט נשגב מבינתי מה טוב בלקוות למשהו שלא יקרה (ואז להתאכזב) או לפחות, איך זה יכול להיות ספוילר.

למעלה