שאלה לפתיחה- איך אתם

sagiberg

New member
שאלה לפתיחה- איך אתם

מגדירים לעצמכם את משבר גיל הארבעים ?

טאKילה

New member
לדעתי..

זה גיל הבשלות. מעולם לא קראתי לו משבר גיל. אולי הדחקתי תחושות, אולי. כשעולות מחשבות כמו, לו הייתי בגיל צעיר יותר ללא מחוייבות לבעל וילדים, הייתי הולכת לי לאיבוד, לכייף, לקרוע עולמות. לפעמים יש מין חשק לחזור לעבר לתקן, לארגן מחדש, ולגעת בדברים שלא הספקתי אז. אני מרגישה שהלב והראש שלי ישארו צעירים לנצח.

טאקיייייייי- שניםםםםםםםםםםם

לאן נעלמת, את וגרביוני התחרה שלך?

טאKילה

New member
קלאודיה חמודונת|../images/Emo9.gif

באמת מזמן גם אני לא ראיתי לך.. אני בפורום שלי, תבואי לשיחות אל תוך הלילה. הגרבונים עדין מתחרה חחחחחחחחחח אדומה אהה :))

קסנדרה*

New member
ולגבי המשבר לגיל הארבעים ../images/Emo8.gif

שמעתי את המושג הזה לא אחת, אבל אני בגיל הזה פרחתי וזו הייתה אחת התקופות הכי יפות בחיי. היום אני כבר בת 52, יש מספרים על גיל המעבר, איני יודעת על מה מדברים, לאן עוברים, מאיפה לאיפה וכו' כלומר, זה כנראה לא פוקד את כל אחד, לא גיל המעבר ולא משבר זה או אחר. נדמה לי שיש משברים באופן כללי בחיים והם יכולים לפקוד בכל גיל, תלוי בנסיבות החיים ומה הם מזמנים לנו. יש ספר הנקרא "מעברים" של גייל שיהי - (סופרת אמריקאית) , המעביר רשמים וחוויות ודעות אישיות ומקצועיות על משברים הפוקדים אותנו במעבר בין עשור לעשור. כנראה שיש בכל זאת איזה משבר (לא באופן גורף אצל כולם) במעברי הגיל. ושוב בהצלחה בפורום. קסנדרה

sagiberg

New member
אני מסכימה איתך - אבל כנראה שיש

משהו מיוחד בגיל ארבעים, אולי בגלל תחושת אמצע הדרך שקיימת אצל רבים

עד לא לפני זמן רב, גיל 40 לא

היה ממש באמצע, הוא היה כבר לקראת הסוף. היום גיל 40 הוא אמצע של הסופיים. כשנגיע לסוף של אלה החיים עכשיו, זה יתרחק עוד ואז נצטער שבכלל נשברנו בגיל 40 ולא, 55, למשל.

למעלה