שאלה לפרשת השבוע

rachel437

New member
שאלה לפרשת השבוע

על מי נאמר? נולדתי בחשאי, אמי הצפינה אותי בתיבה מרוחה בזפת ושילחה את התיבה בנהר, מישהו משה אותי מהנהר, אימץ אותי וגידל אותי ולבסוף נהייתי מנהיג דגול של עמי.

כי לא למדתם שהיו מיתוסים מקבילים

כל תלמיד חילוני לומד שסיפור דומה לסיפור משה בתיבה מופיע עם תכונות אחרות במיתוסים של עמים אחרים אבל הסיפור התנ"כי הרבה יותר יפה לדעתי המשוחדת והמנהיג לא מתואר עם תכונות אליליות.

rachel437

New member
אני מאוד רצינית../images/Emo46.gif

סרגון מלך אכד. טקסט אשורי מהמאה ה-7 לפנה"ס המכונה "אגדת סרגון" או "האוטוביוגרפיה של סרגון" מספר על עלייתו של סרגון בגוף ראשון. מקור הטקסט אינו ידוע, וייתכן כי הוא נכתב בחצרו של המלך האשורי סרגון השני, בכדי לפאר את שמו של סרגון. הסיפור דומה לסיפורו של משה רבנו. לפי הסיפור, סרגון נולד לאמא כוהנת ולאבא לא ידוע. אמו של סרגון הכניסה אותו בחשאי לסלסלה, ושלחה אותו בנהר הפרת. סרגון נמצא על ידי גנן, שגידל אותו והכשיר אותו להיות גנן גם כן. האלה עשתר אהבה את סרגון והעלתה אותו לשלטון. מכאן, הסיפור ממשיך בתיאור הצלחתו הצבאית של סרגון.

מתנצל

לא מכיר ולא יודע ולא למדתי דברים מהסוג הזה כנראה שאני בור ועם הארץ בכל הקשור לסיפורי אגדות אשוריים ודומיהם וכנראה שלעולם לא אלמד חוץ מכאלה שאת מעלה פה. עוד פעם מתנצל .

את מזכירה נשכחות מלימודי המיתוסים

שהשפיעו על התנ"ך. אני זוכרת שהיו בחינות בתנ"ך בבצפר יסודי ותיכון על המיתולוגיות המסופוטמיות והמצריות שהשפיעו על התנ"ך. הסיפור של משה בתיבה מופיע במיתוס קדום אחר. כל התנ"ך שלנו שזור מיתוסים קדומים יפים ואני חושבת שזאת אחת הסיבות שחלק מאיתנו אהבו לקרוא אותו. אני חושבת שבמיתוס הקדום השני היו למנהיג תכונות של אל או היה צאצא של אל אבל הדת הישראלית/יהודית (או איך שתרצו לקרוא לה) עיבדה את הסיפור והשמיטה את החלק האלילי בדמותו של המנהיג. זכור לי שאפילו היו שני מיתוסים דומים, מלבד הסיפור המקראי. מצאת את אחד המיתוסים הקדומים של משה? היכן?

למעלה