שאלה לפרויקט cpp

vinney

Well-known member
זאת אומרת

שSHORT מיוצג במחשב על ידי מתח בכמה טרנזיסטורים. איך אתה אומר למשתמש שיש מתח בכמה טרנזיסטורים ? אתה מדליק כמה פיקסלים על המסך שמציירים דמויות של ספרות דצימליות, בהתאם לערך של המשתנה המיוצג על ידי הטרנזיסטורים בהם יש מתח. ביתר פשטות - למחשב לא איכפת באיזה בסיס הערך במשתנה, וזה מושג שזר לו. כל החישובים במחשבים נעשים בבסיס 2.

גלחוף

New member
עוד הבהרה ידידי

זה ברור לי, השאלה שלי היא לגבי משתנה בגודל מוגדר , לצורך העניין short שמכיל מידע כלשהו. אני רוצה להיות מסוגל להציג את המידע שמכיל המשתנה בצורת מספר בבסיס 10, ז"א שהפונקציה תקבל משתנה בלי קשר לתוכן או למשמעות של התוכן, במקרה של unsigned short המשתנה יכול להכיל אחת מ-65535 אפשרויות כל רצוני הוא לקבל משתנה כזה בלי באיזה אופן הוא מאותחל או האם אותחל או מה המשמעות של התוכן ופשוט להציג את אותו התוכן במספר דצימלי שחייב להיות בין 0 ל- 65535. תודה

nahsh

New member
תן לי לנסות

המבנה הפיזי של המחשב, החומרה שלו, בנוייה מביטים. משתמשים בביטים הללו כדי לתאר מספרים באופן בינארי. עכשיו שים לב כי זאת בדיוק הנקודה: מספר הוא שם של כמות. כלומר, זה לא משנה אם אתה סופר עצמים בבסיס עשר או בבסיס בינארי או הקסהדצימלי - כמות העצמים נשארת אותו דבר בדיוק. בהקשר של השאלה שלך, לא ממירים ערך במשתנה - הוא מחזיק כמות (באופן בינארי, אבל זה בכלל לא משנה) זה בא לידי ביטוי אך ורק בפלט, שם אתה מציג למשתמש את אותה כמות ששמרת במשתנה. השאלה שלך היא, אם אני מבין נכון, כיצד ניתן להציג על המסך ערכים דצימלים, וזה מה שתקבל כברירת מחדל אם תדפיס משתנה למסך ע"י cout.

גלחוף

New member
תודה nahsh אבל...

השאלה שלי היא פשוטה, קיבלתי משתנה, הנ"ל מחזיק ערך מסוים בבסיס בינארי, כל רצוני הוא לקחת משתנה בגודל ידוע לצורך העניין short בלי לדעת האם הוא מאותחל ובאיזה אופן אפילו שהתוכן שלו הוא אקראי, למשתנה בגודל כזה יש 65535 אפשרויות למופעים של ביטים ולכן הוא יכול לייצג מספרים בתחום הזה בלבד, השאלה שלי האם אני יכול להגדיר למחשב באיזה בסיס להציג את הערך שלו? לדוגמא אקח את המספר 1000 ואציג אותו בבסיס בינארי עכשיו אני רוצה לעשות ההפך, לקחת המוצג בבסיס בינארי - התוכן המקורי של המשתנה ולהציג אותו בבסיס דצימלי או בבסיס אחר.

InfectedM

New member
אם זיכרוני אינו מטעני הסברתי לך

לפני מספר ימים כיצד להמיר מספרים בין בסיסים. אגב, רשמת שתוכל לייצג בבינארית את המספר 65535 ב 6 סיביות, זו טעות. המספר המקסימלי שתוכל לייצג ב6 סיביות הוא 63(זה כמובן במידה ואתה לא מתייחס אליו בתור מספר מסומן)

nahsh

New member
אני לא יכול להיות יותר ברור. מצטער.

אנא קרא היטב את תשובתי הקודמת. צריך ליפול לך אסימון די גדול.

למעלה