שאלה לפקחים שבינכם

שאלה לפקחים שבינכם

האם כש CTR מעביר מטוס לשליטת פלוטו או להיפך מתקיים גם קשר בין המגדל לבקרה? או שרק הטייס הוא זה שאחראי לעבור ע"פ הנחיות הבקרה. כלומר - האם יכול להיות מצב שבו פלוטו אומר לטייס לעבור לתדר CTR , הטייס לא עובר מכל סיבה שהיא וכך פלוטו כבר לא עוקב אחרי המטוס וגם ה CTR עוד לא יודע שהוא צריך לפקח על המטוס?

yonieinav

New member
תשובה למרק

ברגע שאתה עובר מיחידת בקרה אחת לשניה או ממגדל פיקוח אחד לשני, במקביל מודיע הפקח או הבקר טלפונית!!!!,את אות הקריאה שלך את גובה שלך ,את זמן המעבר המשוער לקשר ואת המיקום הקרקעי בו תועבר לקשר עם היחידה הסמוכה. בכל מקרה שבו אינך מצליח ליצור קשר עם יחידת פיקוח שאליה הועברת? א.תמשיך טיסתך בנתיב בגובה שבו היית בהתקשרות האחרונה!! ב.שתי יחידות הפיקוח יודעות עליך וק מחכים שתקרא....

צור בנר

New member
נוהל התאום בבקרה

יחידת הבקרה הצפונית מתאמת את כניסת המטוסים עם הפקחים של כל שדות התעופה, חוץ מפקחי שדה תעופה הרצליה ופקחי חיפה, אם המטוס נכנס מהאזורים (אם הוא נכנס מאפק/בת גלים, אז כן). ת´כלס מה שנאמר הוא:" CYK מגיע בבת גלים 1500 עוד 3 דקות". לב"ג נונים גם קוד טרנספונדר, וכך גם ל"חגב". להרצליה יש תצוגה מרוחקת של מכ"מ ב"ג, לכן הם רואים שנכנס מטוס , אך לא יודעים את אות הקריאה שלו, ויכולים לברר עם פלוטו.

כלומר...

לפי תשובתכם אני מבין שבמידה ונוצרה תקלת קשר במעבר מפקח לפקח (עומס קשר, עומס בתא וכו´) לא צריכה להיות סיבה שאני לא אמשיך בנתיב עד לחידוש קשר עם הפיקוח החדש, כי הרי הוא יודע שאני "בתחומו"..

בקרת צפון(פלוטו)

גם פלוטו מודיע להרצליה טלפונית על כל מטוס כמו גם שדה דב

צור בנר

New member
צר לי לחלוק עליך, אך זה לא מדויק

פלוטו לא מודיע להרצליה על מטוסים שהוא מעביר לו בבצרה 2´, אלא אם כן יש מקרה של מטוסים צמודים, או מידע מיוחד להעביר (תקלה, למשל).

ובאופן כללי

נהלי העברת האחריות על מטוסים, ובכלל זה הודעות על מטוס צפוי, פרטי המטוס ועוד, מסוכמות ב "כתבי הסכמה" בין יחידות הבקרה/פיקוח. לכל 2 יחידות אמור להיות נוהל מסודר המכסה את כל האפשרויות הקיימות להעברת תנועה ביניהן. לא סתם כתבתי "אמור", כי למעשה הדבר קיים רק בחלק מהמקרים. וחבל. ולשאלה של מארק - כן, יכול להיות. וחבל.

העברת אחריות העברת קשר

לפי חוקי התעופה מהמעבר בין יחידת מכ"מ ליחידה ללא מכ"מ מחייבת את המשפט "שירותי מכ"מ הסתימו", זאת אומרת פקח פלוטו המעביר מטוס לקשר עם הרצליה ש"שוכח" ממנו אלא, אם המטוס טס בצורה חריגה: נתיב, גובה. אם הינך טס בנתיב VFR האחריות היא עלייך הטייס/טייסת. במקומות חריגים כשאין מרחב אווירי יש נוהלים להצטרפות לדוגמא המראה מהרצליה לש"ד או מאגדה ל ש"ד אם לא נוצר קשר יש לבצע המתנות עד יצית הקשר. טיסה בטוחה נמרוד

גדי הבר

New member
אחרי הביקור בפלוטו אתמול, לדעתי

מצב כזה מיד תופש את עיני הבקר. לדוגמא מטוס שהמריא מחיפה ואמור לעבור בבת גלים לפלוטו. נניח שקרתה לו תקלת קשר אחרי שקיבל מחיפה אישור לעבור לפלוטו, והקשר עם פלוטו לא נוצר. פלוטו רואה את המטוס נכנס לתחומו, גם אם המטוס לא קרא לו ויכול להחליט איך לטפל בבעיה. השאלה מה קורה ב CTR שם איני יודע אם יש מכ"ם.

למעלה