תשובה
מישהו שאל אותי אם אני לא אשתמש באקדח מסמרים בגלל שאני פציפיסט שאינו מוכן להחזיק נשק. תשובתי הייתה שאין לי בעיה להשתמש באקדח מסמרים לסיבות אליו הוא נועד, אבל אין לי שום כוונה להסתובב עמו ברחוב, בדיוק מחשש להקלע לסיטואציה היפוטתיה ולא מציאותית בעליל כמו שהוצגה כאן, בה קיים סיכוי שהאקדח מסמרים ישמש להרג של אדם. לשאלתך, ואני אפילו אקצין אותה עוד יותר, היה וחברה שלי, הבחורה שאני הכי אוהב בעולם, תאויים על ידי שודד שיאיים על חיה באמצע רחוב, אני לא אנקוט בשום מעשה שיכול להרוג את אותו שודד. אנסה לדבר אליו, אנסה להניעו מכך, ורק במידה וכל דרך פעולה שאחליט לנקוט תיכשל (כמו למשל לומר לו שהשרוך שלו פתוח לתפוס את חברה שלי ולברוח), במידה והכל נכשל, ואחליט להשתמש באלימות, האלימות תהא ברמה שתאפשר לי להימלט מהסיטואציה. כלומר, מכה בפנים שתהמם אותו, לנסות לחטוף לו את כלי הנשק מהיד, לנסות להכשילו ולברוח. אבל בשום פנים ואופן לא אהרוג אותו. גם לא אם אני מאמין שזו הדרך היחידה להציל את הבחורה שאני אוהב. מהסיבה הפשוטה שאני לא מאמין שיש לי הזכות להחליט חייו של מי שווים יותר, ולא מקומי להרוג אנשים ולחשוב עצמי לטוב מהם. חיי שווים כחייו. ואוסיף דוגמאות שנשאלתי עליהן בועדת מצפון. היה ואני רואה מחבל עם שלט, שבלחיצת כפתור יכול להרוג אנשים חפים מפשע, ויש לי אקדח בכיס. היה והחלטתי שאין שום דרך אחרת לנטרל אותו/להציל את אותם אנשים, והיה והייתי מחליט שלירות בו זה הפיתרון היחיד, הייתי יורה לו בשלט, או ביד, אבל לא בראש או בחזה. הייתי יורה כדי לנטרל ולא כדי להרוג. והיה ועומד מולי מחבל שעוד רגע מתפוצץ, ולי יש יכולת להרוג אותו, הייתי מסתער, עליו, מתפוצץ ביחד איתו, וחוסם בגופי את כל אותם רסיסים שיכלו להרוג 20 אנשים נוספים. ככה שבזכות הקרבתי, נהרגו רק 2 אנשים מהפיצוץ, ולא 20 כמו שהמחבל רצה להרוג. (כמובן שזה במידה והייתי מחליט להקריב את חיי, ולא פשוט להתעלם ולברוח משם רגע לפני, ולהישאר בחיים) אם יש לך עוד שאלות (ענייניות) אשמח לענות.