שאלה לפציפיסטים

shaniky

New member
שאלה לפציפיסטים

רציתי לדעת אם העובדה שאתם לא מתגייסים אומרת שאתם גם לא עושים שירות לאומי? והאם אינכם חושבים שיש חשיבות רבה לתרומה והגנה על הארץ?

אני חושבת שכל אדם הוא שונה

גם אם כולנו פציפיסטים. אני אישית חושבת שחשוב מאד לתרום, לא למדינה, לחברה.. לתקן נזקים שהממשל ודרכו עושים.. אני עכשיו מתחילה שנת שירות ומקווה לעשות עוד שנתיים של שירות לאומי. אבל שוב, לא כל מי שפציפיסט עושה. תרומה? אני תורמת מספיק, באמת. והגנה? צה"ל אינו צבא הגנה, למרות ראשי התיבות.

Mיקי_

New member
אני עשיתי שירות לאומי

ובאשר לצבא, הצבא למרות השם היומרני שהצמידו לו, איננו מגן לדדי על המדינה שלנו, או על האוכלוסיה שלנו. לעומת זאת שירות לאומי הוא תרומה אמיתית קודם כל לאוכלוסיה וגם למדינה. לא המדינה היא שמעניינת אותי, אלא האנשים שבה.

מרתה 12

New member
שלום

באמת יפים כל המושגים האלה שלכם אבל לפעמים צריכים להיות ראלים. ואם תחשבו על זה לפעמים אפשר לשנות דבים מתוך המערכת. הצבא במדינה הזאת הוא חובה בין אם רצו או לא, תחשבו למשל דוגמא של מחסום בשטחים אין מה לעשות נגד זה - זה קיים אי אפשר לרמוס את הממסד הזה שנקרא צה"ל לעומת זאת אני אעדיף לדעת שיש אנשים טובים במחסומים שמעניקים את ה יחס ההוגן ביותר שהם מסוגלים לתת לאותם האנשים למרות האבסורד מאשר לדעת שאיזה אדם ימני קיצוני מבזה את אותם אנשים ומשפיל אותם. לפעמים צריך להכיר בעובדות שקיימות ולהבין שהן הולכות להישאר. אני חושבת שאתם קצת מתייפיפים ואני מצטערת אבל השירות הלאומי ממש לא עולה בערך שלו על השירות בצה"ל, כמה שאתם מאמינים בערך חיי אדם אני מאמינה שהיופי שבצה"ל הוא באיפשהו מקום הביטול העצמי של עצמנו בעבור משהו גדול יותר. אני במת חושבת שהעות שלכן קיצוניות מידי ומאוד לא ריאליות. תמר

mottip

New member
אין שום דבר יותר גדול מהאינדויידואל

ושלא ימכרו לך שטויות אחרות... ככה בדיוק המדינה "מכריחה" ילדים בני 18 למסור את חייהם... ועוד מפארת אותם על כך...

למעלה