שאלה לפילוסופים...

mkatan

New member
שאלה לפילוסופים...

שלום, אני חדשה בפורום הזה, אבל הצצתי והתרשמתי מאוד לטובה. אני מתרגמת קטע שיש בו ציטוט של ניטשה, אשר כינה את פשוטי העם the bungled and the botched מישהו יודע את הגירסה העיברית לביטויים אלה? תודה מראש!

mkatan

New member
הנה עוד מההקשר

היי, לצערי אין לי את כל המשפט...(של ניטשה) אבל בטקסט כתוב: Nietzche says there are two kinds of people those who are destined for greatness...and the rest of us he called us: "the bungled and the botched זהו.

d a p h n a

New member
זה מקורס תרגום כתוביות, נכון?

אם אני לא טועה, כשעשיתי את הקורס נאמר לנו שאין צורך ללכת ולחפש את הקטע הספציפי של ניטשה ולהביא את התרגום הרשמי שלו (כי די קשה למצוא בדיוק מאיפה זה מגיע). אמנם נכון שבדרך כלל במצב כזה צריך ללכת ולחפש את התרגום הרשמי, אבל הם אמרו שבמקרה הזה לא צריך להתעקש על זה, ואפשר פשוט לתרגם תרגום מילולי של הביטויים.

mkatan

New member
תודה

תודה דפנה, וכן את צודקת אני כרגע משתתפת בקורס. עד היום ממש התעקשתי למצוא את כל התרגומים בעצמי, אבל בקטע עם ניטשה הרמתי ידיים אחרי כמה שעות של גיגול....ומכייון שאין לי בדיוק את כל כתבי ניטשה בבית, החלטתי בסוף לפנות אליכם. תודה בכל מקרה, מירי.

d a p h n a

New member
בהצלחה בקורס!

ואכן אני זוכרת שהיה אצלנו ממש סיפור עם מישהי שבזבזה המון זמן על חיפוש הציטוט המדוייק, וממש התעצבנה כשאמרו לה שלא היה צורך לחפש.

למעלה