שאלה לפורום

anony4

New member
שאלה לפורום

האם מישהו מכיר את תחזית אחרית הימים והגאולה על פי גו'ן מפתמוס? על החיה ועל סימנה 666? אשמח לתגובות אנוני

mgb

New member
אחרית הימים לפי.. מי???

בס"ד הבט יהודי יקר, אחירת הימים שצריך לשאול, לדעת ולהאמין הוא אך ורק מה שידוע לנו מגדולי ישראל ובראשם הרמב,ם כפי שכתב בבירור שאינו משתמע לשני פנים, מיהו ומהו המשיח, מהם אחרית הימים ואופיים. לא אכחיש עם זאת שישנם נושאים מסויימים בנושא הכללי של אחרית הימים שיש שינוי ידעות בפרטים איך ומה יקרא באחרית הימים אבל הכלל שאת הנושא יש לברר על פי מקורות היהדות בלבד ובייחוד כל נושא של קביעת תאריך מסוים הינו במקרה ה"טוב" ספקולציה תמהונית בלבד! בברכה מגב

anony4

New member
אני לא מדבר רק על אחרית הימים

ואגב אני חולק על הדעה שזה צריך לבוא רק מהיהדות. יש נביאים גדולים לאורך ההיסטוריה שחזו לא מעט אירועים. הטוב שביניהם הוא אדגר קייסי מארהב משנת 1900. היו גם אחרים כמו נוסטרדמוס ועוד מספר מצומצם. אם אין כאן את הידע שאני מחפש אולי זו לא הכתובת הנכונה אבל לחזור אליי עם תשובה מצומצמת שצריך להאמין רק במה שמספר מסויים של אנשים אומרים. אוקיי אני מסכים מהידע שצברתי שהרמבם כנראה היה אדם גדול ולא רק בתורה אלא במדעים רבים... אך זה יהיה פתטי לחשוב שיש רק אדם אחד לאורך ההיסטוריה והוא יהודי ורק לו או לקבוצת חכמים אחרים יש את הידע המשיחי או האלוהי. גם לי יש ידע משלי אז מה זה אומר עליי? שאני נביא? שאני גדול תורה? אני ממש לא גדול תורה אבל אני כן יודע לחזות דברים. בתחילת השנה חזיתי שתהיה אחת מהשנים השחורות שהיו למדינת ישראל אז מה זה אומר עליי?? כנראה שאני מבזבז את זמני כאן בפורום. התשובות שקיבלתי מצומצמות ולא ראויות.

אופירA

New member
מנהל
שמע ישראל, ה' אלקינו, ה' אחד

ואין בלתו. ואין שום מציאות בעולם מלבדו. ותורתו היא האמת היחידית. וגדולי תורתו הם המוסמכים היחידים להעיד על האמת. הרמב"ם היה גדול בתורה, ולכן לומדים ממנו הרבה תורה. היו עוד גדולי תורה במשך הדורות, שמהם לומדים תורה. כל ידע אחר אינו נבואה, אינו מעיד על האמת ואינו משנה דבר ליהודי. (חיזיון בוודאי שאינו ידע תורני ואינו מעיד על שום אמת). ובוודאי שאין הדברים האחרים שייכים לפורום "שאל את הרב", המשתדל להצטמצם בעניינו המוגדר. האמת האלוקית מצטמצמת למטרתה ואין לה מטרות סותרות, אם כי היא מורכבת לאין שיעור ורחבה מים בפרטיה.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif. זה אומר שאתה בדיכאון.

אתה? חוזה? סלח לי אבל הצלחת להתחיק אותי. מה בדיוק חזית? שחור? 4 מליארד איש בעולם - שיהיה חוזים בחייהם שחור. אז? הם נביאים? ראית תמונה? דיברת עם הקב"ה? היה לך לפחות! איזה....רעד כשחזית את השחור הזה? וכל מחלוקת שיש לך על היהדות כמוה כעבודה זרה.

אלי ו.

New member
החיה ו 666

היא ענין נוצרי ואינה לפורום זה. פנה לפורום תאולוגיה.

והרי התחזית:

הלכות מלכים ומלחמות פרק יב א אל יעלה על הלב שבימות המשיח, ייבטל דבר ממנהגו של עולם, או יהיה שם חידוש במעשה בראשית; אלא עולם כמנהגו הולך. וזה שנאמר בישעיה "וגר זאב עם כבש, ונמר עם גדי ירבץ" (ישעיהו יא,ו), משל וחידה. עניין הדבר--שיהיו ישראל יושבין לבטח עם רשעי העולם, המשולים בזאב ונמר: שנאמר "זאב ערבות ישודדם--נמר שוקד על עריהם" (ירמיהו ה,ו). ויחזרו כולם לדת האמת, ולא יגזולו ולא ישחיתו, אלא יאכלו דבר המותר בנחת כישראל, שנאמר "ואריה, כבקר יאכל תבן" (ישעיהו יא,ז; ישעיהו סה,כה). ב וכן כל כיוצא באלו הדברים הכתובין בעניין המשיח, משלים הם; ובימות המלך המשיח ייוודע לכול לאיזה דבר היו משל, ומה עניין רמוז בהן. [ב] אמרו חכמים, אין בין העולם הזה לימות המשיח, אלא שיעבוד מלכייות בלבד. ג ייראה מפשוטן של דברי הנביאים, שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג; ושקודם מלחמת גוג ומגוג, יעמוד נביא לישראל ליישר ישראל ולהכין ליבם: שנאמר "הנה אנוכי שולח לכם, את אלייה הנביא" (מלאכי ג,כג). ואינו בא לא לטמא הטהור, ולא לטהר הטמא, ולא לפסול אנשים שהם בחזקת כשרות, ולא להכשיר מי שהוחזקו פסולין; אלא לשום שלום בעולם, שנאמר "והשיב לב אבות על בנים" (מלאכי ג,כד). ד ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המלך המשיח, יבוא אלייהו. וכל אלו הדברים וכיוצא בהן--לא יידע אדם היאך יהיו, עד שיהיו: שדברים סתומים הן אצל הנביאים. גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים; ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו. ועל כל פנים, אין סידור הווית דברים אלו ולא דקדוקן, עיקר בדת. הרמב"ם ע"ה אין לנו עסק עם הנוצרים שהרי עשיו=ישוע וידוע שעשיו הוא אדום(תורה) ואדום הוא הרומיים(העקרים-4)והרומיים אלו הנוצרים שבת-שלום

למעלה