שאלה לפורום

מצב
הנושא נעול.

a1222

New member
שאלה לפורום

שאלה לפורום
שלום רב לפני כ- 5 חודשים, בעלי ואני התחלנו בהליכים משפטיים בבית הדין לעניני משפחה (תביעת משמורת, צו הגנה ), בהליך זה הוסכם שנגבש הסכם גירושין, אך בטרם גובש ההסכם בעלי ברח מהארץ ואף בדרך לא חוקית - עובדה המוכרת לבית המשפט ולרווחה. - (ואם זה רלווטי, ניתנו פסקי דין לענייני המשמורת ומזונות ללא נוכחותו).נטישה זו , מכבידה מאוד ומיותר להרחיב. אני מנסה לברר מהן זכויותיי במצב זה? והאם ניתן להחשב כחד הורית ולקבל הטבות במוסדות השונים? כגון: הנחה בארנונה, זיכוי בסל לימודים עבור ילדיי מביטוח לאומי? תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור

תשובה

שאלה לפורום
שלום רב לפני כ- 5 חודשים, בעלי ואני התחלנו בהליכים משפטיים בבית הדין לעניני משפחה (תביעת משמורת, צו הגנה ), בהליך זה הוסכם שנגבש הסכם גירושין, אך בטרם גובש ההסכם בעלי ברח מהארץ ואף בדרך לא חוקית - עובדה המוכרת לבית המשפט ולרווחה. - (ואם זה רלווטי, ניתנו פסקי דין לענייני המשמורת ומזונות ללא נוכחותו).נטישה זו , מכבידה מאוד ומיותר להרחיב. אני מנסה לברר מהן זכויותיי במצב זה? והאם ניתן להחשב כחד הורית ולקבל הטבות במוסדות השונים? כגון: הנחה בארנונה, זיכוי בסל לימודים עבור ילדיי מביטוח לאומי? תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור
תשובה
יתכן מאוד שכן אך יש לברר במוסדות הנוגעים בדבר.

a1222

New member
המוסדות והגדרות

תשובה
יתכן מאוד שכן אך יש לברר במוסדות הנוגעים בדבר.
המוסדות והגדרות
ראשית תודה לתשובתך, המוסדות, לצערי יודעים רק להתייחס להגדרות ברורות: חד הורית, עגונה. והשאלה האם אני יכולה להכנס תחת ההגדרה של חד הורית? (אמנם לא עברו שנתיים מיום התחלת ההליכים המשפטיים - אך מדובר בנטישה, בריחה ללא כוונה לחזור לארץ וכנראה גם ללא אפשרות לחזור) האם בכל זאת חובה עליי להמתין שנתיים? - הבנתי שזו התקופה הנדרשת ע"י ביטוח לאומי

מצב
הנושא נעול.
למעלה