שאלה לפורום

שאלה לפורום

שאלה לפורום, אני אימא לבן חמוד בן 10 שמגמגם מזה כ- 4 שנים, נראה לי שהסיבה היא הקושי שלו להתארגן עם עצמו והבלאגן הכללי שהוא נתון בו. ברור שאין לו בעיות שמיעה או בעיות גופניות אחרות. מאחר שהוא ילד "היפר-אקטיבי" נראה לי שזו הסיבה. הוא היה אצל המון קלינאיות תקשורת ואף אחת לא עזרה. יש לי שתי שאלות: 1. האם למשהו יש רעיון איזה טיפול יכול לעזור? 2. שמענו על אדם שהציע לנו טיפול יקר המתמקד בנשימות, מה דעתכם?? אשמח לתשובה כי אין לי מושג איך עוד אני יכולה לעזור לנמרוד??

b e ll

New member
איני מכירה את הנושא בכלל, אבל

האם עזרה שלכם בהתארגנות שלו עוזרת לו ומשפרת את השטף? באופן כללי, אני חושבת שבגיל 10 אין עדיין יכולת ליישם באופן קבוע טכניקות נלמדות - אין עדיין הבגרות הנדרשת. אבל אני מאוד ממליצה לך לפנות להדסה עין-כרם למכון האודיולוגי שם, הם באמת מספר אחת בארץ מבחינת ידע והבנה בגימגום. הם יוכלו לאבחן באופן מאוד מקצועי ויוכלו להמליץ לך על טיפול נכון. שיהיה לכם בהצלחה.

b e ll

New member
ואם אני לא טועה יש גם השתתפות של

קופת חולים (אבל את זה תצטרכי לברר בקופת החולים שלך). על איזה טיפול בנשימות מדובר?

בתגובה לבל

תודה בל, איך אפשר לעזור לילד להתארגן ?? אני אשמח לפנות למכון האודיולוגי בהדסה, יש לך טלפון שלהם ?? והאם הם מטפלים גם בבעיות גמגום שאינן קשורות לשמיעה\. תודה, מיכל

בוקר טוב spidergirl

נדמה לי ששלחת לי אתמול מסר חשוב בקשר לנמרוד ואני לא מצליחה למצוא אותו. אולי תוכלי לשלוח לי שוב. תודה, מיכל

dw

Well-known member
מנהל
ראי גם רשימה באתר אמבי

אמבי הוא שמה של העמותה "ארגון מגמגמים בישראל". באתר האינטרנט של העמותה מופיעים פרטיהם של המטפלים השונים בנושא הגמגום, הן ציבוריים והן פרטיים, לתועלת הציבור.

dardary

New member
תגובה לשאלה לפורום

אני אישית לא מאמין בטיפול על ידי נשימות פעם שמתי מחקר שאומר שזה סתם בולשיט אבל זו רק דעתי ויכול להיות שלאחרים זה כן יכול לעזור. אני מכיר קלינאית תקשורת מאוד טובה רותי עזרתי אם את רוצה עוד פרטים אז תגידי לי. בהצלחה

נשימות ורותי עזרתי

תודה על התגובה, מעניין לשמוע קצת יותר פרטים על המחקר שאתה מדבר עליו. יש לך רפרנס שלו, מי כתב אותו ועל סמך מה. את רותי עזרתי אני דווקא מכירה, היא באיזור השרון והיא גם עבדה עם הבן שלנו. אני חושבת שהיא מאד חובבנית ולנו היא בכלל לא עזרה. האם היא עזרה לך?? תודה, מיכל

dardary

New member
תגובה למיכל

דבר ראשון על המחקר רותי סיפרה לי עליו אז שאין לי אותו. ודבר שני אני הייתי מטופל אצל רותי עזרתי ואני לא מסכים אתך שהיא חובבנית ובקשר לאם היא עזרה לי. היא לא הפסיקה לי את הגמגום אבל היא נתנה לי דרכים מאוד טובות להתמודד איתו ולפי דעתי היא יכלה לעזור לי אבל אני פשוט לא היית מוכן. בקשר למחקר אני יכול לברר מאיפה יש לה אותו ולנסות להעלות אותו בפורום בכל מקרה אני מציעה שתנסי את הטיפול בנשימות שאמרת עליו כי יכול להיות שלכם זה דווקא יעזור. בהצלחה!!!

shuky63

New member
נראה לי שאת לא מתכוונת לרות עזרתי

רות עזרתי מתל אביב.היא בעצם קלינאית התקשורת הבכירה בישראל לתחום הגימגום(הרי התחום של קלינאות התקשורת רחב מאד).היא מרצה בחוג להפרעות בתקשורת באוניברסיטת תל אביב וגם מטפלת בגימגום.אני מכיר אותה בעיקר דרך אמבי.לא טופלתי אצלה.אני יודע שהיא לא מתמקדת בטכניקה מסוימת אלא בהתאמת טיפול למטופל

למעלה