שאלה לפורום

סימה 18

New member
שאלה לפורום

שלום לכם,חברי הפורום היקרים. רציתי לשאול את החברי הפורום לגבי תפירת שמלה . אני תופרת שמלת מחוך עם תפר מתחת לחזה. השאלה שלי האם כדאי לתפור את החלק העליון ואז לתפור את החלק התחתון? או לתפור חלק עליון וחלק תחתון קדמי, אחר"כ לתפור את החלק האחורי שני החלקים, בסוף לתפור את שני החלקים? מה עדיף? אשמח לקבל תשובה ( יש לי עוד כמה שאלות) בינתיים פרה פרה. תודה רבה. אגב אני מאוד אוהבת לעיין מדי פעם בפורום זה.

lirola

New member
אני תמיד תופרת את כל הקדמי ואז את כל הגב

ומחברת. ככה אפשר להצר בקלות אם צריך. את ההיפך אני עושה רק אם יש איזה אלמנט בגיזרה שקל יותר לתפור קודם עליון ואז תחתון ולחבר.

שש שבע

New member
לא בגיזרת אמפייר, וודאי לא מחוך

חלק עליון ותחתון בנפרד, ואחר כך לחבר

שש שבע

New member
תפר החיבור אמור לעלות למעלה

ןהוא יושב יותר טוב., לפעמים יש מעט מילוי בעליון על התחתון, גם מפגש התפרים נכון יותר, כי בדרך כלל בקו אמפייר שמים איזשהו סרט קישוט בתפר.

lirola

New member
וכך תעשי כל שמלה?

או ספציפית לשמלות כאלה ושמלות ערב? שואלת בעיקר על שמלות מבד סריג ...

שש שבע

New member
קונפקציה

בקונפקציה מעסיקים תופרת דוגמאות, ואחת המטלות שלה, היא לבדוק מה הדרך הכי קצרה בזמן לתפור את המודל. וזה לא תמיד לפי חוקי תפירה, ובודאי לא תפירת עילית, זה פשוט יותר קל וחסכוני. אם זה נראה יותר טוב?. נו בגלל זה זה קונפקציה... אם תשימי לב כל החולצות הקנמויות תופרים את השרוולים ואחר כך לכל האורך.. ככה אם יש טיפה עודף בשרוול כי לא הכניסו מילוי טוב או משהו כזה, הטעות פשוט נגזרת עם האוברלוק. מי שלא חד עין או מבין לא רואה... קונפקציה אמרתי? כן, זה לא הוט קוטור...

הן מדברות על שמלות ערב שבדרך כלל הן

זקוקות לתפר רציף מסביב ע" מ להכניס סרט גם אם רוצים להצר בצדדים יותר קל כשהחלק העליון מופרד מן התחתון . אני תפרתי לעצמי שמלה והכנסתי קודם את הרוכסן מאחור.ולכן חיברתי את העליון לתחתון לפני .ואז הייתי צריכה לחבר בצדדים וזה היה לי יותר קל .אבל אם הייתי רוצה להשתיל איזה חלק במותן הייתי צריכה להכניס את הרוכסן בסוף.ולעשות חלק עליון לחוד ותחתון לחוד. לגבי סריג זה אותו הדבר . אם כי במיידי זה נראה לא משנה .בתפירה אישית זה כן משנה מפני שאם את רוצה לעשות שינויים עדיף שכל חלק יהיה בנפרד . .

אם היית קוראת את כל מה שכתבתי אז היית רואה

שכתבתי שבטריקו זה אותו הדבר.אבל לא משנה אנחנו חושבות אותו הדבר

שש שבע

New member
הוא שאמרתי, יותר קל, אבל

בהוט קוטור זה לא יותר קל, אלא יותר יפה, מדויק ומושקע.

יותר קל למדוד לעצמי על הגוף כשיש כבר רוכסן

מאחור וע"מ לכניס אותו אני מחברת לחלק התחתון רוכסן נסתר .דיברתי על עצמי.

למעלה