שאלה לפורום

dona flor

New member
שאלה לפורום../images/Emo70.gif

אני חדשה כאן יש לנו בת שהתחילה השנה כתה ט´ בבית ספר קיבוצי כפי שבית הספר מאורגן יש רמות ומסלולים כדי להתקבל לבית הספר נעשו מספר מבחנים לאחר בדיקות הוחלט שביתינו תלמד ברמה ב´ ולכן השנה היא לא תלמד פיסיקה וערבית -מכל מני סיבות לא ניכנסת לפרטים כרגע- הבעיה היא שלאבא שלה מאוד חשוב שהיא תלמד פיסיקה לילדה לא כל כך משנה, השנה התחילה והיא נמצאת במסלול טכנולוגי(ככה מוגדר בבית הספר) והיא לומדת עיצוב ואפנה חשוב לי עוד לציין שלפי המבחנים יש לה יכולת מעל לממוצע בכל מאשר קשור לעבודה מעשית ופחות בתאוריה שאלה... מה לעשות? כמה כדאי ללחוץ לכיוון להעביר את הילדה מגמה יותר בגלל אבא שלה מאשר בגללה או לתת לה להמשיך איפה שהיא דעתו של אביה :ילד צריך לקבל את מקסימום האינפורמציה כדי להחליט אחר כך ולא להגביל אותו, בגיל הזה היא עדיין לא יודעת מה טוב לה ולכן מחובתינו לדרוש שהיא תלמד פיסיקה כדי להרחיב את אופקיה עוד משהו קטן... דעותינו שלי ושל בעלי לא לגמרי מנוגדות אבל אני שמה יותר דגש בצד החוויתי של הלימודים מאשר בצד הלימודי היבש חשוב לי שהשנים האלו יהו לה כחוויה בלתי נשכחת הן בצד הלימודי והן בצד החברתי כי מתוך הכרות עם בתי אני חשה שאם לא יהיה לה נעים היא לא תמשיך את לימודיה לאחר מכן ולכן אני מעדיפה שהשנים האלה יהיו נעימים לה וקלים כמה שאפשר אני מקווה שאני הצחלתי להסביר את עצמי בתודה מראש ושנה טובה

גליה12

New member
כבוגרת תיכון קיבוצי- אני וילדי-

וכאגם אני יכולה רק להגיד- ואפילו לצעוק "אל תלחצי..." ישנם רגעים שהילדים צריכים לעשות ת הבחירה- ולדעת שבחירה כזו יתכן ותשפיע על כל מהלך חייהם - (למשל בחירה במקצוע) ואנחנו ההורים צריכים שלא להתערב- ואפילו אם הילד הוא רק בן 13 או 15- לא בגלל שהם יודעים הכי טוב- אלא בגלל שאם ילכו בדרך שאינה נראית להם- אם יהיה לה קשה רק טיפה בפיזיקה- זה יהיה הדבר הראשון שהיא תזרוק לכם (או לאבא שלה בפרצוף) - "אני לא רציתי ללמוד- אתה הכרחת אותי..." אני בטוחה שלימודים חשובים מאד וגם פיזיקה (אפילו שהסתדרתי יפה מאד כל החיים שלי בלעדיה)- ואם אי פעם יתעורר בה צורך ללמוד פיזיקה- היא תוכל בקלות להשלים את החומר- אבל חוויה שלילית של לימוד משהו שאינני רוצה בו- לא תשכח כל כך מהר.

yossi_gu

New member
מסכים לחלוטין

יש לה עוד 4 שנים בבית הספר, זה פרק לא מבוטל מהחיים. נכון שזה בית ספר ולא מקום בילוי אבל אסור שיהיה עונש. אני מלמד בתיכון (מקצוע מדעי) ורואה את הילדים שמנסים לרצות את ההורים. חלקם מצליחים וחלקם ממשיכים לנסות ומאוד קשה להם אם זה (בלשון המעטה), הם לא נהנים, לא מצליחים, לא מרצים את ההורים, בקיצור, מתוסכלים מכל הכיוונים. אני מכיר לא מעט בני גילי שעדיין מנסים לרצות את הוריהם. מעולם לא חשבתי ללמוד מקצוע מדעי באוניברסיטה,, ולמדתי מעולם לא חשבתי שאבלה כל כך הרבה שנים בלימודים מעולם לא חשבתי שאהיה מורה ואני מורה (ונהנה כמעט מכל רגע) בעיני חשוב לאפשר להם להתפתח בכיוונים שמעניינים אותם. אפשר לייעץ אבל לא ללחוץ. כפי שאמרה גליה12: הנזק בחוויית לימוד שלילית גדול בהרבה מהתועלת בשבלימוד פיסיקה.

AYELET1

New member
אני מסכימה עם גליה ויוסי ומוסיפה...

ממש , אבל ממש לא נורא מסובך להשלים חומר של פיסיקה תיכונית אם יש צורך בכך! עתידה כמדענית אטום אינו סגור וחסום גם אם לא תסיים בגרות בפיסיקה. אפשר להביא את הסוס לשוקת , אך לא להכריח אותו לשתות. לא נראה לי שניתן להכריח מישהו ללמוד את אשר אינו חפץ בו. היא תשב במגמה ה"נכונה", אבל האם היא תלמד ותצליח? שאלה טובה... וסיפור מהחיים- חברה של בתי (כיתה י"ב) למדה פיסיקה בשיניים וציפרניים, כשהמטרה היא 5 יחידות בגרות. היא לקחה שעורים פרטיים, היתה במחנה פיסיקה (הכנה לבגרות) ובסוף קיבלה ציונים נמוכים מאד. כנראה שיעודה אינו בתחום זה, ועד כמה שהבנתי , היא גם אינה אוהבת פיסיקה. הסיבות ללימוד היו אחרות לגמרי. אבל הבעיה היא התסכול- הוא עצום!! ואני חושבת שגם בכך יש נזק רב. כלומר לא הכל צריך ללכת בדרך המלך, אבל כאן זה הרבה מעבר ל"לא הכל בדרך המלך". ודבר כזה עלול להיווצר גם אצל הבת שתחוייב ללמוד פיסיקה, בניגוד לרצונה.

dona flor

New member
תודה לכם../images/Emo45.gif

חיזקתם את דעתי! אבל הסיפור עוד לא תם... מקווה להמשיך לעדכן תודה אישית ל: גליה12 yossi_gu AYELET1 נעים לדעת שיש איפה לשים את הראש ולהתקבל בחמימות כשהגרון חנוק והלב כבד
תודה
שנה טובה

איך אני באה תמיד אחרי שהדלת נסגרת?

גברת פלור היקרה לא מקובל במחוזות פולניה הידידותיים לבוא להתארח לשפוך את הסל צרות לא להשאיר איזה בונבון למזכרת , משהו, קצת שהאנשים ישטפו את העיניים? עשו לך טוב היום בנשמה קצת? אז בבקשה דונתי, תביאי דוגמית סימלית שיראו שיש סיבה טובה שהילדה לא צריכה בכלל ללמוד פיזיקה!!!! זה לא שהיא לא מסוגלת/או כן זה לא שהיא לא רוצה ללמוד פיזיקה/או כן זה שאני מניחה שאם היא התפוח של העץ תפוחים, אז יש סיבות טובות טובות שהיא תלמד מקצועות גרפיים)): אבל, עד שאת תביאי איזשהו משהו שיעשה גם טוב לאנשים בנשמה, אני אגיד לך ככה- הג´אמוס הגדול שלי, ארוך וגדול ואבא שלו יותר ארוך ויותר גדול,חשב שהג´אמוס צריך ללמוד מתמטיקה 5 יחידות. הג´אמוס, ילד טוב (בלי ירושלים), למד חמש יחידות. לא אהב את זה. אבל למד. אח"כ בשקט התגלץ´ לו ל4 יחידות, ובסוף סיים עם 3 יחידות (וציון מצויין) אבא של הג´אמוס-אמר כל הזמן הילד חוסם לעצמו את האפשרויות העתידיות, הוא יכול ללמוד יותר, הוא מסוגל(אמת ויציב, מסוגל) אבל מה? הג´אמוס למד תיאטרון אבא שלו כמעט התפלץ ששמע שזו הבחירה הבלתי ניתנת לשינוי שלו. אח"כ הייתה אפשרות בחירה במקצועות ספורט, חשב האבא, שהג´אמוס בטח יקח כדורסל והם יוכלו להסריח יחד מזיעה . טוב, אם לא כדורסל, אז שיהיה כדורעף. "בכלל בלי כדור?" אתלטיקה קלה? והחיוך של האבא הלך ונהיה צר יותר ויותר. הג´אמוס , האתלטי בחר "תנועה " ו"יוגה" כחוגי הספורט שלו. האבא כמעט התפלץ.טוב שהשכן שלנו רופא לב בכיר. היה בכוננות בכל מקרה.בנתיים הג´אמוס כנראה בחר את הכיוון שלו לחיים, ל2 השנים הבאות לפחות- והאבא התרגל. לפני כמה לילות, אמר לי האבא בנהיגת לילה ארוכה שמוציאה את מיטב הוידויים ממנו ובלי מחטים ועינויים אחרים, שאחת הטעויות שלו הייתה שהוא לא היה מוכן לקבל את הג´אמוס כמו שהוא. וכל כך רצה שהוא יהיה משהו אחר לפי הציפיות של האבא . אז מה יש לנו עכשיו? אבא ג´ירף גאה ובן ג´אמוס מאושר. ודונה אחת שחייבת להביא איזה מפית שיהיה איפה לשים את הוואזה לפחות.

yossi_gu

New member
האם כבר אמרתי

שאני מאוד נהנה לקרוא מה שאת כותבת ונהנה לא פחות מסגנון הכתיבה שלך חוצמזה כל הקרדיט לאבא ג´ירף שככה מודה בטעויות

dona flor

New member
בשבילך הדלת אף פעם לא נסגרת../images/Emo70.gif

כבר אמרתי לך היום שאני אוהבת אותך?
תודה אחותו...תמיד עושה לי טוב לקרוא את מילותיך אגב...ב"פח" נופלים רק בפעם הראשונה...
אולי לקראת יום כיפור אני אביא משהו
אגב2...יש לך ג´אמוס נהדר וג´ירף מקסים! מתה להכיר את גן החיות שלך!

AYELET1

New member
ואש"ש, אני מסכימה עם יוסי, וגם...

זה סימן שעליך לבקר כאן לעיתים רקרובות יותר

למעלה