שאלה לפורום לדיון

צביקיש

New member
שאלה לפורום לדיון

רפואה סינית - 2 מילים פשוטות לכאורה אך פילוסופיה ומיסתורין רב עוטפים אותן מזה קרוב ל- 4000 שנה. מכאוב, בעיה, חוסר איזון ---> מחטים ---> הקלה, רמיסיה והרבה פעמים אפילו ריפוי מלא. מה דעתכם ? איך זה עובד (אם בכלל) ומה עומד מאחורי הדבר המסתורי הזה ?

רפואה סינית../images/Emo12.gif

וואלה לא ממש יודעת לומר איך זה עובד, לפחות לא משום שלמדתי משהו שעבר פעם ליד רפואה, א-ב-ל, אני מנחשת שהרפואה הסינית בניגוד לרפואה המערבית מטפלת בשורש הבעיה ומשלבת גופנפש, כלומר הגוף והנפש מבחינת הרפואה הסינית הם יחידה אחת כאשר הרפואה המערבית לא ממש מתייחסת כך לדברים. (ביקשו ממני לערוך השוואה בכלל
) על כל פנים, נדמה לי שהרפואה הסינית מתייחסת יותר למקור הבעיה מאשר לסימפטום. אשמח מאד באם תרחיב צביקיש

צביקיש

New member
ואני בכלל התכוונתי

לעניין שעומד מאחורי הדבר התמוה שמדקרים רגל וכאב ראש חולף... מה מחבר בין השניים, מהי האנרגיה הזאת, מהי התעלומה ??

אז אולי צפר לנו../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

כי ברור לי שזה קשור איכשהו לפתיחת הערוצים האלה שנקראים מרידיאנים. אלה שאחראים על העברת האנרגיה בגוף, הצ'י.. או איך שהם קוראים לזה הסינים... והמחטים פשוט פותחות את החסימות. פשוט
אם תספר, נדע

סתם ניחוש - ואולי פחות תעלומה?...

נתחיל מזה שהגוף הוא גוף אחד שלם עם המוני קשרים בין כאן לשם. נמשיך עם מערכת העצבים, המתחילה במוח ועמוד השדרה (הבפנוכו שלו) - מה שנקרא מע' העצבים המרכזים, מסתעפת משם לעצבים המרכזיים בגוף ועד לתאי העצב הקטנטנים ביותר - החבר'ה שנקראים נוירונים, והם מחולקים לסנסוריים - המשמשים להעברת תחושה וחישה, והמוטוריים - שנותנים פקודות לשרירים לפעול ולנוע. ונחזור רגע למוח היפיוף שלנו, שבו יש איזורים מיוחדים שמתמחים בלפרש את המידע שאנחנו מקבלים גם מהאצבע הקטנה ברגל (במיוחד ממנה, אם לא ניתן לה כבוד היא תזכיר לו את קיומה ברגל השולחן הראשון שאחלוף לידו) ולאחר שהוא מפרש את התחושה, שולח פקודה מה לעשות כעת (נניח, להרחיק את היד מהסיר הלוהט) ואל כל אלה מתחבר מחזור דם ששותף כמעט לכל הגוף (ועושה סינון כשהוא בדרך אל המוח, כי המוח לא מסכים שכל דבר שמסתובב בגוף יחדור לתוכו) ו... בקיצור - הגוף הוא מערכת שלמה ומקושרת, וכשאנחנו בריאים היא מנהלת יחסים טובים בין כל החלקים לעצמם ולאחרים. אני משערת על כן, שמי שתכנן אותנו כך, יצר איזורי גיבוי לטיפול בכל מיני חלקים בגוף, על מנת שכאשר משהו מתחרבש בו נוכל לטפל במגוון אופציות, למקרה שאופציה מסויימת בעייתית כרגע לתפעול, ונראה לי די חכם לפזר את מרכזי הטיפול האלה גם לגישה חיצונית על מנת למזער סיכויי זיהום ופגיעה מיותרים באיברים הפנימיים והעדינים שלנו. תשובה פיזיולוגית, בלי אנרגיות תעלומתיות מידי, ואם זה לא מעניין כ"כ אפשר תמיד להאשים את החייזרים
(מי קרא עד כאן? עד כמה יצאתי צנצנת?)

צביקיש

New member
דווקא אהבתי

וכן מי שתכנן אותנו פשוט גאון. בתמצית, הפילוסופיה הסינית מדברת על 12 אברים פנימיים, 6 מהם המשוייכים ליאנג ו-6 המשוייכים ליין. כל אחד מהם אחראי על חלק גוף אחר, והוא מיוצג ע"י ערוץ אנרגיה שזורם בכיוון מסויים בגוף, עובר במקומות מסויימים ומבצע תפקודים מסויימים. לכן קורה לא מעט כי אם נדקר נק' ברגל למשל לפעמים נטפל בדיוק בחלק השני של הגוף, דהיינו בראש, צוואר, גב עליון וכו' וההיפך. צד ימין יכול לטפל היטיב בבעיות בצד שמאל, נק' על הגב יכולות לטפל מצויין בבעיות בחלק הקדמי וכו'. בורא נפלא, גוף נפלא, תורה (סינית) נפלאה. המון בריאות.

אכן נפלא ו-

גם יפה לראות שבכל צורה שמתעסקים עם הגוף האנושי לא ממש מחטיאים להבין אותו, גם על פי הרפואה המערבית יש הצטלבויות שליטה של ימין על שמאל ושמאל על ימין, ואומנם הרפואה המערבית יותר פולשנית ולעיתים מטפלת אחרי ולא מונעת לפני (שזה הכשל המרכזי שלה והשני בתור הוא לעיתים פולשניות(כירורגית) מופרזת גם כשהדבר אינו הכרחי) אך גם דרכה נלמד המון על האופן בו פועל הגוף האנושי (גם אם עדיין רב הנסתר על הגלוי) ואגב אנרגיות ותעלומות, אחת התעלומות המוכרות לנו והמסעירה מאוד את הפילוסופים והמדענים המערביים הוא חיבור גוף-נפש, שכצפוי הם אינם מקבלים "הנחתות מלמעלה" בנוסח זה מה יש, ומחפשים הסברים פיזיולוגיים ומדעיים לתופעת הנפש, ולדעתי האישית צפויים להמשיך להיכשל בסוגיה זו. (הייתי ממשיכה לפרט אבל אני הרוגה והגיע הזמן לישון)

למעלה