שאלה לפונדקאיות

שאלה לפונדקאיות

שלום.יש לי חברה לעבודה שמחפשת פונדקאית שעשתה תהליך פונדקאות אבל כל מי שעשתה תהליך 1 ושהיא שאלה אותן כולן ככולן ענו לה שכמה שהתהליך היה מדהים הן לא מוכנות לעשות שוב בגלל המחיר של המשפחה ואני מנסה להבין מה המחיררר ? אני פונדקאית בפונדקאות ראשונה וזה נראה לי שאין שום מחיר . הדבר היחיד שמפריע לי זה שהילדים רוצים עוד אח ושזה שאני בהיריון זה קצת מבלבל אותם אבל אני בטוחה שזה יעבור.

תודה לעונות

מצטרפים לשאלה

.

המחיר הוא

הוא אולי הבילבול של הילדים הקטנים והמחיר יכול להיות גופני כמה שמדהים יכול להיות תהליך לשאת היריון זה לא דבר קל והמון עושות אידיאליזציה של ההריונות שלהם ושוכחות כמה זה היה קשה

gali5791

New member
לא חייב להיות מחיר כבד לפונדקאות שנייה

שלום לך . קודם כל דווקא למי שכבר עשתה פונדקאות פעם אחת אמור ליהיות כיף לעשות את זה בפעם השנייה מאחר וכבר יש לה ניסיון וזה לא דבר חדש. לגבי המשפחה , הם אמורים לתמוך ולא להיות גורם מפריע בדרך ובטח אם החברה שלך שלמה עם מה שהיא עושה. לגבייך הילדים רוצים אח וזה לגיטימי גם הבת שלי רוצה אח אבל הרבה לפני שהחלטתי לללכת עד הסוף עם התהליך הזה הסברתי לה שמה שיהיה לי בבטן הוא לא שלנו ושאנחנו עוזרים לזוג שקשה לו ודאגתי לבדוק מדי פעם שהיא הפנימה את הנושא ואת העובדה שהיא תהיה בת יחידה . את צריכה להסביר להם וליהיות פתוחה איתם כדי שיהיה אמון ביניכם כל הזמן .
אני מקווה שתסכימי לעשות פעם שנייה פונדקאות ואני מחזיקה לך אצבעות שתצליחי כי את עושה משהו מיוחד מאוד וזו מצווה ענקית.

דרוריה1

New member
אני לא מסכימה איתך גליה..

בתור פונדקאית בדימוס,שסיימה תהליך מצויין, עם היד על הלב-אני לא אהיה מוכנה לעשות זאת שוב (עם כל הצער לגבי להזוגות המיועדים) מהרבה סיבות,
קצת קשה להסביר מעל גבי הפורום, אם תרצי הרחבה את מוזמנת לפנות אלי במסר ונשוחח בטלפון, בגדול הסיבות הן משפחתיות בעיקר- לא בגלל שהמשפחה לא תומכת (כמו שגילי סברה) אלא בגלל
1.הילדים- לא משנה כמה תסבירי להם שהתינוק לא שלנו ואנחנו נותנים אותו- לילד תמיד יש איזושהי תקווה שבסוף התינוק יישאר אצלנו (בדיוק כמו שילדים להורים גרושים תמיד יקוו שההורים עוד יחזרו אחד לשנייה ולא משנה כמה יסבירו שאין מצב שזה ייקרה).
2.במקרה שלי-הבעל. פעם אחת זה נפלא, הוא היה מאוד תומך ומבין ומתחשב אך אני לא מוכנה לעבור שוב את הטלטלה הרגשית הזאת וה"נזקקות" לעזרתו עבור ילד שאינו שלו (גם אם הוא יסכים שאעשה זאת שוב)
3. והדבר העיקרי- הלידה!! הלידה זה מצב מסוכן מאוד!!! לא סתם אומרים אחרי לידה "הגומל" רק כאשר מועד הלידה התקרב הבנתי את גודל הדבר וההקרבה שאני עושה, כשפונדקאית עומדת לפני לידה- יש קצת התרגשות לגבי איך ההורים המיועדים יגיבו וכד' אך אצלי היה בעיקר פחד! פחד גדול שאעבור את הלידה בשלום.שמשפחתי חלילה לא תשלם את המחיר בכך שתאבד חס וחלילה אמא,בת,אישה.
כשאין את הציפייה לילד וליום שאחרי אז נשארים עם המעמד עצמו-מעמד הלידה -שהוא מסוכן .
שלא תבינו אותי לא נכון, אני מאוד שמחה שעשיתי את זה,
אך באמת לקראת הלידה הבנתי מה זו לידה וגם לאחריה (הייתה לי לידה מאוד קשה שבאמת רק בנס הסתיימה בשלום) וזו הסיבה העיקרית שבגללה לא הייתי מוכנה לעשות את זה שוב (ואין מחיר בעולם שעבורו הייתי מוכנה להקריב את החיים שלי פשוטו כמשמעו שוב עבור זוג אנשים זרים)

ולכל הפונדקאיות-באמת כל הכבוד על המעשה הנהדר הזה שאתן עושות ולבני משפחתכן שמקריבים כמעט כמוכן
אנצל את ההודעה הזאת בכדי להציע את עזרתי/תמיכתי בפונדקאיות
מי שמתלבטת, או שכבר בתוך התהליך אשמח לענות לשאלות ואף ללוות אתכן בתהליך (מיותר לציין שבהתנדבות)
המון בהצלחה לכולם!

מירבי*

New member
פונדקאית בפעם השניה

אני לא יודעת עם כמה פונדקאיות שעברו תהליך אחד מוצלח החברה שלך דיברה.
אני כן יודעת שכמעט כל הפונדקאיות שאני מכירה מדברות על תהליך שני כבר בהריון הראשון.
יכול להיות שהן כבר לא מתאימות, עברו את הגיל, את מספר הילדים, מספר הניתוחים הקיסריים ועוד.
כל מקרה נבדק ונשקל לגופו של עניין ואי אפשר לעשות כאן הכללות.

מאחלת לחברתך וגם לך בהצלחה

אני לא אעשה פונדקאות שנייה כי

הילדים לא באמת מבינים שזה לא שלנו אפילו המבוגרים לעיתים לא מבינים.

המשפחה שלי והתגובות שלה ומשפחתי חשובה לי

התהליך הוא נחמד אבל שם את חיי בהולד עד ללידה ואני רוצה לחיות חיים מלאים ולהיות שם למען משפחתי

וישנם עוד סיבות אבל זה בגדול

כמובן כל הכבוד למי שעושה ותעשה זה באמת מעשה גדול אבל לא מתאים לכל אחת :)

דרוריה1

New member
מירב היקרה

בין לדבר על פונדקאות שניה במהלך ההריון לבין לבצע זאת בפועל-יש הבדל עצום!! צריך לשאול פונדקאית רק לאחר שסיימה תהליך אחד ולא במהלכו

ילנה42

New member
לפונדקאית 1

אני סיימתי הליך ראשון לפני חצי שנה, ואני שלמה עם זה וגם הילדים שלי אין להם שום בעיה עם זה כלל.
הם הפנימו שילד שנולד הוא לא שלנו וקיבלו את זה כי אני הסברתי למה אני עושה זאת ולמה הורים של ילד לא יכולים לעבור את ההליך ללא עזרתי.
כמו שאני רציתי שילדים שלי יבינו אותי, אני הבנתי שאם מדברים איתם כמו אם מבוגרים הם מסוגלים להבין יותר מאשר אנחנו חושבים, פשות צריך לענות על כל שאלה שעולה להם כדי שהם יבינו אותך עד הסוף כמו שצריך, שההליך יהיה ברור להם ולא סתם להגיד זה לא שלנו.

דרוריה1

New member
לילנה

בני כמה הילדים שלך?
שלי בני 4 ו-5, הסברתי להם בפרוט שזה לא שלנו, למה האמא של שתינוק לא יכולה לגדל אותו וכ"ו ולמרות הכול אחרי הלידה היה כעס מסויים על כך שהתינוק לא שלנו (בסוף הכעס עבר אך בכל זאת-זו הייתה התגובה הראשונית אחרי הלידה)

ילנה42

New member
לדרוריה 1

הילדים שלי יותר גדולים 10 ו - 6, אבל ברגע שילד הוא גדול יותר יש לו יותר שאלות. לגדולה היו שאלות רבות ועד שהיא לא קיבלה את התשובות היה לה קשה להבין את המצב. הקטן לקח בקלות, הוא פשות לא נכנס לפרטים יותר מידי, הוא הבין שזה לא שלנו ולמה אני עושה זאת. אחרי לידה הם פשות רצו לראות את התינוק, הייתה להם סקרנות לראות מי נולד אבל למזלי לא הייתה כל בעיה בזה, וגם לפני שבועים ראינו אותו ועברו כבר מס' חודשים כי נשארנו בקשר גם אחרי ההליך.

ריקושטה

New member
יש מחיר!

אני בתהליך שני.
המחיר הוא אותו מחיר כמו בתהליך הראשון.
ההבדל היחיד הוא שבשני מודעים ויודעים עוד המון דברים שלא ידענו בראשון.
ידע זה כוח אך גם פחד.

בכל פונדקאות בין אם ראשונה בין אם שניה יש מחיר והמחיר לא זול כלל,
השאלה העיקרית היא מאיפה מגיעים לתהליך ומהם סדרי העדיפויות.

אין ספק שלהיות פונדקאית 'עוצר' את החיים!

אבל יש מקרים ששווה לעצור בכדי לעשות עוד טוב בעולם הזה.

אז אני עצרתי, עצרתי את עצמי מבחינת קריירה,
עצרתי מבחינת זוגיות,
באתי לתהליך בעיינים פקוחות שהחיים שלי יחזרו למסלולם רק בעוד שנה שנתיים.
זה קשה! קשה מאד! אבל שווה כל שניה של אושר שאני מצליחה לגרום לזוג שכל כך רוצים להיות הורים...

מקווה מאד שיעבור במהירות ובשלום ומאחלת הצלחה לכולנו!

למעלה