שאלה לערבים

אוגי 2000

New member
שאלה לערבים

כידוע אצלנו היהודים יש מחלוקת סביב הדת,ישנם יהודים המקיימים את כל הדת וישנם חלקית, ומצד שני יש את החילוניים הגמורים שאינם שומרים כלל ועיקר השאלה שלי היא מדוע אצלכם הערבים כמעט ממש כולם שומרים על הדת בצורה זו או אחרת ואין ביניכם אנשים שאינם שומרים כלום?

סליחה על ההתערבות,

אבל אני מכיר "המון" ערבים חילוניים למהדרין
מאידך, הישוב בו גר אחד מידידי נשלט בזמנו בידי מפלגה חילונית, ואילו בשנים האחרונות מנצחת שם מפלגה דתית. זו אכן עובדה, שגם בציבור הערבי בארץ קיימת תופעת ה"חזרה בתשובה" וההתחרדות.

../images/Emo6.gif יותר מאחד.

ישבתי פעם אצל ידיד, אכלנו ושתינו, ואחד האורחים לא השתתף בחגיגה. אז המארח הסביר לנו, שעכשיו רמדאן, והבחור הזה צם.

סלוניק

New member
דמו-גיאוגרפיה.

דמו-גיאוגרפיה הוא תחום המחקר ההופך מקובל יותר ויותר. כלומר, ההשלכות הגיאוגרפיות על המאפיינים החברתיים. במקרה הזה, מדובר יישובים הממוקמים באיזורים קשים למחייה - פריפריה, מדבר, איזורים הרריים, תמיד (והדבר תקף לגבי כל מדינות העולם) יחיו בפערים חברתיים נמוכים יותר משכניהם למדינה. היות ומרבית האוכלוסיה הערבית מתגוררת ביישובים הממוקמים בלפחות אחד מאיזורים אלה (הבדואים, שהם המגזר העני ביותר במדינה, מתגוררים באיזורים הכוללים את שלושת המרכיבים), ובד"כ חברות ממעמד כלכלי נמוך יותר הן חברות דתיות ומסורתיות יותר ביחס למרכזים העשירים והחילוניים (עיירות פיתוח אל מול המרכז כדוגמה), נדמה כאילו ערביי ישראל הם דתיים אדוקים כולם, בעוד שבאיזורים מעורבים דוגמת תל אביב או חיפה הרוב הינם חילונים או בעלי זיקה מסורתית בלבד (גם בציבור היהודי אגב המרבית המוחלטת של היהודים רואים עצמם כמסורתיים). בסופו של דבר אפשר לומר שרובם של ערביי ישראל הם מסורתיים או בעלי זיקה לדת, אבל זו הגדרה כל כך ערטילאית ונתונה לפרשנות שקשה להסתכל עליהם כעל מקשה אחת.

5EDEN50

New member
אני ראיתי סבלנות דתית אצל הערבים

יצא לי להתארח בכפרים ערביים בחגים שלהם כולל בחודש צום ראמן מאוד התרשמתי מהסבלנות הדתית אצלם.אנשים שעובדים לא חייבים לצום אם קשה להם.נערים ומבוגרים שלא בא להם לצום המשפחה מקבלת את זה בהבנה. התרשמתי גם מכך שבמשפחות לא דתיות הם מגלים סבלנות כלפי אדם מתוכם שהחליט להיות דתי הדוק. ויש משפחות דתיות שהינם סבלניים כלפי מי שאינו מתפלל. זה בעצם מה שאני ראיתי.

למעלה