שאלה לעפרה:

danna8

New member
שאלה לעפרה:

האם אדם יכול לסבול מרגישות לרעש?

אני לא עופרה, אבל אני אנסה לענות../images/Emo13.gif

בוודאי שאדם יכול לסבול מרגישות לרעש שמתבטאת בצלצולי אוזניים, התחרשות רגעית ותחושה לא נוחה. יש אנשים שהשמיעה שלהם רגישה מדי, יש לזה הסבר פיזיולוגי. בגן של הבן שלי יש ילד שעכשיו יעבור ניתוח כפתורים באוזניים בגלל התופעה הזו. הילד הזה לא מגיע למסיבות יומולדת בגן אם הוריו מבררים ומגלים שביום ההולדת תהייה מוזיקה רועשת מדי או ליצן או קוסם שידברו לתוך מקרופון כי זה מהדהד לילד באוזניים והוא לא מסוגל לשמוע. הוא ממש בוכה מכאב. זו תשובה חלקית, אני יודעת. אבל אולי עוד אנשים יוכלו לענות לך.

tiaa1

New member
גם אני לא עפרה,אבל אנסה לתרום

מנסיוני: יש מצבים שבהם אין לאדם "מיסוך" לרעש. בדר"כ כל אחד מפתח שמיעה סלקטיבית.הוא "רגיש" יותר לסוג מסוים של צלילים וקולות ומאחרים לומד להתעלם. כך אפילו אם נמצאים במקום הומה מצליחים למשל לשמוע דיבורים מסביב...יש מצבים שהיכולת לסנן קולות נעלם או נחלש. בסוגים מסוימים של ירידה בשמיעה -זה קיים. ובמס' ליקויים ותסמונות. למשל אנשים שלקו ב"תסמונת התשישות הכרונית ופיברומיאלגיה " מדווחים לא פעם על אי סבילות לרעשים,ולשהיה במקומות רועשים כמו קניון למשל. מאבדים את היכולת לסבול קולות רבים בדציבלים שונים והראש מתחיל לכאוב, חשים נצנוצים בעינים וטינטונים באוזן. עד כאן. עפרה בודאי תמשיך. ביי.

גם אני לא עפרה

אייי.. התבלבלתי! בוודאי שיש תופעה של רגישות לרעש. אני אחת מאלה שסובלים ממנה. דנה, את רוצה לפרט קצת יותק את השאלה? לילה טוב, עפרה

danna8

New member
אני לא מתכוונת לצילצולים באוזנים

פשוט אני לא מסוגלת להתרכז אילו בטיפת רעש. זה אור שאם אני עושה ש"ב במתמטיקה, לרוב אם לא יהיה שקט גמור אז אני פשוט לא אצליח לעשות אתם וכשיש מבחנים, רעש שחברות שלי מגדירות כרחוק ונמוך שבקושי שומעים, אני מגדירה כרעש חזק ובלתי נסבל.

danna8

New member
עוד שאלה

מה לעשות אם יש לי פצע נפוח בחניכים- אבא שלי אמר לדקור עם מחט ואז המוגלה תצא, אבל נראה לי שלמדנו בקורס המזורז של עזרה ראשונה שלא מפוצצים כאלה דברים, מה לעשות? (מצטערת שאני מטרידה אותך, עפרה
)

פצע בחניכיים

את צודקת. זה לא משהו שאת אמורה לפוצץ לבד - זה עלול להזדהם. גשי לרופא. ואני הקמתי את הפורום הזה כדי ש"יטרידו" אותי בשאלות כגון אלו. עפרה

האם זו "אפטה" או פצעון מוגלתי?

בכל מקרה רופא צריך לבודק את זה. ותודה לטלטל על ה- סיוע
עפרה

בתור מישהי שעבדה כסייעת

העצה הכי טובה היא ללכת לרופא שיניים והוא יסביר מה לעשות בד"כ נותנים שטיפות פה אבל בכול מקרה צריך שרופא יבדוק את זה

danna8

New member
../images/Emo51.gif לכולכם על התשובות...

רק לא הבנתי האם רגישות לרעש זה בעצם שמיעה חזקה יותר או קושי בלהתעלם מרעש.

צימעס

New member
זה ענין של הפרשנות של המוח

Mנטה הביאה קישור למאמר בנושא, מפורום זכויות ומגבלות AD(H)D, אולי אחפש לך מחר.

אכן

כן, קרוב לוודאי שהבעיה שלך להתרכז בתנאי רעש איננה נגרמת משמיעה חזקה במיוחד (תכונה של האוזן) אלא מקושי להפריד בין גירויים (תכונה של המוח). האם יש לך קשיי ריכוז באון כללי, או רק העניין הזה מטריד אותך? אולי את פשוט מהאנשים שצריכים ללמוד לבד ובשקט (כמוני)? לילה טוב, עפרה

danna8

New member
../images/Emo13.gif

אני אמנם לא צריכה שקט בשביל להכין חביתה. אבל כן בשביל להכין ש"ב, לעשות מבחן, ללמוד למבחן- ואני לא מתכוונת שאם יש קצת רעש אז זה בסדר- כמו שאמרתי רעש שחברות שלי טוענות שהוא רחוק ובכלל לא מפריע יכול להפריע לי להתרכז באופן משמעותי, לפעמים אפילו אני לא אצליח לענות. בבי אני מתמודדת עם רעש חלש ע"י הפעלת המאורר הישן שלי שעושה רעשים כמו שאף מאורר לא עושה- אבל כמה שנים של שינה איתו והתרגלתי לרעש שלו- כך שאיתו אני מתמודדת בסדר, אבל כל רעש שישמע מעל לרעש של המאורר- יפריע לי.

למעלה