שאלה לענבל.

• פותח הנושא Yev
  • פורסם בתאריך

Yev

New member
שאלה לענבל.

האם הטפסים של של צוותי אמבלונסים רגילים. נקראים ע"י רופאים לצורך קביעת האבחנה, וזה משתקלל עם הדרכי טיפול? או שזה שוכב שמה רק "בשביל הפרוטקול"? אני מתאר לעצמי שטפסים של הנט"נים כן נקראים...

אני לא עינבל ועדיין לא רופא, אבל...

היי YEV, בתור סטודנט שבילה לא מעט שעות במיון ובמחלקות אני יכול להעיד כי הטופס של "הלבן" מתוייק אחר כבוד בתיק הרפואי עם כל המסמכים ואני לפחות, כאשר קיבלתי חולים לאישפוז או בכל זמן שעברתי על תיק של חולה לצורך בדיקה או הצגת החולה למדריכים עיינתי בטופס של ה"לבן" כיוון שכל פרט עשוי להיות חשוב מעצם העובדה שחולה מסוים הגיע באמבולנס ולא לבד או ברכב פרטי ועד לטיפולים ולממצאים לפני ובזמן הפינוי. לאחר שכל זה נכתב יש רק לקחת בחשבון שלמרות הכל הטופס של ה"לבן" לא מוסיף ממש הרבה כיוון שהיקף האנמנזה, הפעולות האיבחוניות והטיפוליות שמתבצעות באמבולנס רגיל הוא מטבע הדברים מצומצם, אך שוב, גם במעט הזה מתחשבים ולוקחים בחשבון בזמן הערכת החולה ומצבו. אלי

inbale

New member
את האמת?

לעיתים רחוקות אנחנו נעזרים בטפסים של הלבן. טפסים של נט"ן אנחנו תמיד קוראים על מנת לוודא איזה טיפול החולה קיבל ובכלל זה חלק בלתי נפרד מאנמנזה. בטפסים של הלבן לרוב יש מעט מאוד אינפורמציה וגם המדדים בדרך כלל הם מדדים שנלקחו במיון והמתנדבים רושמים אותם בטופס.

ממממש לא!

המדדים לא נלקחים במיון אלא במקום האירוע. אני מסכים שהטפסים של לבן באמת לא מוסיפים הרבה מידע רק איפה נמצא החולה ואת סיבת הזמנת האמבולנס.

E M S

New member
עינבל יש חלק שאני לא מסכים איתך!

אף פעם אבל אף פעם לא יצא מצב שלא הצלחתי לקחת ממדים אז כתבתי את מה שהופיע במוניטור של בית החולים אף פעם כל נסיעה שאני מגיע אליה דבר ראשון לחץ דם דופק זה דבר ראשון שאנחנו עושים שאנחנו מגיעים לחולה (ככה לפחות זה במד"א ראשל"צ) + אנמנזה שלרוב האנמנזה נלקחת מצויין ואנחנו משתדלים להעביר אותה לצוות הרפואי בחדר מיון אני חושב שרצוי מאוד להסתכל בטופס של הלבן מכיוון שיכול ליהיות שאנחנו הגענו לחולה היה לו לחץ דם 120/80 אבל במיון מצאת 160/120 סתם דוגמא אז מה אתם לא יודעים שפתאום קפץ לו הלחץ דם בצורה רצינית או להפך ירד לו הלחץ דם/דופק לכן אני חוזר ומדגיש אנחנו בודקים לחץ בבית החולה לרוב או באמבולנס ובמקרים מסויימים אני לוקחים כמה פעמים וכותבים את זה בטופס ניתן להתייחס להערות שלנו בטופס למשל בת.ד. "נמצא מהלך במקום התאונה" או "נפל מגובה 4 2 מטר" או "הנ"ל סובל מלחץ דם וסוכרת כרוניים באופן קבוע כל אלה דברים שאולי החולה לא נמצא במצב שיכול כל כך להגיד לכם ואנחנו קיבלנו את זה מבני המשפחה שלו בביתו והם מגיעים ברכב הפרטי אנחנו הגענו יותר מהר תסכימי איתי שאם פתאום יפול לו הסוכרת משום הוא במצב מסוכן! האמנם כתבתי את ההודעה בנימה קצת תוקפנית בגלל שהרגיז אותי המשפט שלך עינבל "המדדים בדרך כלל הם מדדים שנלקחו במיון והמתנדבים רושמים אותם בטופס" אני לא מסכים אם הגישה הזאת בכלל אין בכוונית היה לפגוע בך אולם זה קצת הרגיז אותי אשמח לראות תגובות בעניין

inbale

New member
לא ממש מסכימה

נדיר שאני רואה שמתנדבים לקחו בנסיעה רגילה בלבן מדדים . לרוב הם ממתינים שאנחנו נמדוד ונקבל אנמנזה ואז הם מוסיפים בטופס. מעבר לזה לא נעים להודות אבל האנמנזה בטופס של הלבן ממש לא מוסיפה הרבה. כאחות במיון אני מיומנת בקבלת אמנזה תמציתית מחולה ועושה את זה מיידית כשהחולה מגיע. האינפורמציה בטופס הלבן מעטה ולא עוזרת. חבל שאין לי סורק כרגע שעובד אחרת הייתי סורקת טפסים ומראה למה אני מתכוונת (תוך שמירה על סודיות המטופל כמובן)

amitp

New member
ועדיין..

למרות שאני בטוח שאת אחות מיומנת ומקצועית, בכל זאת יש דברים שאת לא יכולה להתייחס אליהם: - תאונות דרכים - קצת קשה לתאר את הקינמטיקה של התאונה בלי לראות אותה (מי היה לכוד, כמה זמן, סוג התאונה ועוד כל מיני דברים קטנים ו"לא חשובים" - מה שנאמר בבית החולה על ידי המטפלת הפיליפינית/רומניה/תאילנדית/כורדית/צ'רקסית (מחק את המיותר, ובלי להפגע בבקשה) שלא הצטרפה לפינוי - מצב החולה בהגעת הצוות - במידה ומדובר על חולה שאיבד הכרה בגפו - קצת קשה יהיה להוציא ממנו אנמנזה בקשר לכך... - ועוד די הרבה דברים. חוץ מזה, אם לא נרשום בטפסים, איך נכסת"ח את עצמנו?...
* דרך אגב, בשביל לקבוע ככה חד משמעית שטפסים (או מידע) מאמבולנס לבן זה דבר שאפשר לוותר עליו, אני חושב שקודם כל צריך לדעת איך לקרוא אותם. לפני מספר ימים במהלך משמרת לילה פינינו חולה לאחד מבתי החולים המרכזיים בארץ. הקריאה התקבלה לגבי חשד לאפנדיציטיס. בהגיענו - לא אפנדיציטיס ולא נעליים, אלא כנראה קלקול קיבה. מקרה שכיח. בסיכומו של דבר, בטופס הדבר סיכמתי כ- קוד הזנקה - 001, חשד לאפנדיציטיס, וקוד רפואי - 222, בעיות בדרכי העיכול. בנוסף לכך הוספתי בהערות מספר דברים, וביניהם "כאב דיפוזי באיזור בטן שמאל, ללא רגישות... " בלה בלה בלה :). את הטופס קיבלה אחות שעובדת באותו מיון מספר שנים לא מבוטל. התגובה הראשונית שלה (ומה שמראה שהיא אכן, קוראת את הטפסים..) - "כל הכבוד. אפנדיציטיס בצד שמאל. נו, מי הגאון שכתב את זה? אתה??". כך שאני חושב שלפני שמוותרים על הטפסים, רצוי לפחות פעם אחת להבין מה כתוב שם.. (למרות שאני מסכים שבמקרים מסויימים, האינפרומציה הגלומה בטופס אינה יעילה בכלל. אני חושב שהרבה תלוי בצוותים ובמידת ההקפדה - קחו לתשומת לבכם)

E M S

New member
ענבל....

אני לא יודע באיזה תחנה מדובר אני אישית יודע איפה את עובדת ולכן אני יכול לשאר מאיזה תחנות מגיעים אבל אני יכול להגיד לך שאני מתנדב כמעט שנתיים אני חונך ועברתי קורס תער"ן לא יצא לי פעם אחת לרשום מדדים במיון וגם לא כשחנכתי וגם לא כשחנכו אותי ולא שום דבר ואני גם בטוח שאף אחד לא עשה את זה אצלי בתחנה יכול ליהיות שיש מן נורמה כזאת שהיא לא נכונה כלל באחת התחנות באזור (לא נזכיר את שמו בגלל שאני לא רוצה "להסתבך") או באזור שכן בכל אופן אני אומר את דעתי ואיך שהדברים מתנהלים במד"א ראשל"צ בקשר לתחנות אחרות אני לא יודע ולכן גם לא יכול להגיב. בקשר לטופס הלבן אני יודע לפחות אצלי כשאני מתנדב עם נהג כלשהוא ולא משנה איזה צוות המיון יקבל ממני את כל הפרטים עד לפרט האחרון וגם לא הכי חשוב אני אשתדל לציין בטופס כמה שיותר דברים לטובת החולה ולטובת צוות המיון שיוכל לדעת מה עבר החולה עוד לפני הגעתו למיון

אני לא ממש יודע על מה את מדברת ענבל

אצלנו כשעולים על האמבולנס ישר מתחילים בתשאול החולה ובלקיחת מדדים.. אפילו בנסיעה הכי רגילה.. עומר

למעלה