שאלה לעירית זהבי

שאלה לעירית זהבי

אני מורה בחטיבת ביניים, שייכת לאופק חדש, ואני בהריון בחודש רביעי. אני אמורה ללדת בסביבות מרץ, כך שיוצא שחופשת הלידה שלי אמורה להיגמר בסביבות תחילת חופשת הקיץ.
הבנתי שבמידה ואני לא חוזרת לבית הספר לא אקבל את המשכורת על חודשי הקיץ. בנוסף, שמעתי שאם כן אחזור לכמה ימים לפני חופשת הקיץ, כן אקבל את המשכורות על חודשי הקיץ.
יש לי מספר שאלות בנוגע לכך:
1. לכמה ימים מינימום אצטרך לחזור על מנת שאוכל לקבל את המשכורת על חודשי הקיץ?
2. במידה ו-14 שבועות חופשת הלידה שלי יגמרו לאחר תחילת חופשת הקיץ, האם מבחינה חוקית אני יכולה לחזור לפני שנגמרו 14 השבועות, על מנת שכן אוכל לקבל משכורת על חודשים אלו?

תודה רבה

ארטור 1

New member
לא עירית ,אך התשובה ברורה ונכתבה כבר פעמים הרבה

אם את יולדת אחרי אמצע מרס ,אז אינך חיבת לחזור אפילו לדקה ,ותקבלי בחופשת הקייץ שכר רגיל ומלא ממשרד החינוך.
בנוסף מגיע לך תשלום במשכורת אפריל עבור חופשת הפסח שבה תהיי בחופשת לידה שכסף זה הוא בתוספת ל"שכר"שביטוח לאומי משלם לך עבור הלידה .
לסיכום :שכרך הכולל לחודשים 3-8/2016 יהיה גבוה בשווי של כחצי חודש מאשר לו הית עובדת רגילה ללא חופשת לידה .

תודה רבה ארטור 1 שהוא לא עירית

ובהנחה שאני יולדת לפני אמצע מרץ? התאריך המשוער שלי הוא ה14.3, זה יכול לקרות לפני אמצע מרץ, ויכול לקרות אחרי...
טוב לדעת לגביי פסח, האם זה נכון גם לגביי יתר החופשות שיהיו בתקופה זו?

תאנוש

New member
אויש נכון, את צודקת.

26 הם מספר שבועות חופשת הלידה אבל 14 בלבד בתשלום.

ארטור 1

New member
אכן 14 שבועות בלבד בתשלום

ככל שתצאי מוקדם יותר לחופשת לידה אז ה 14 שבועות יגמרו מוקדם יותר .
לדוגמא אם תצאי באמצע פברואר אז יחסר לך חודש שלם עד החופש הגדול שלא תקבלי עבורו כיסוי תשלומי מביטוח לאומי ולא תקבלי שכר ממשרד החינוך .
פגיעה נוספת תהיה גם מההיבט של תשלומי שכר עבודה בחופשת הקייץ .
,כי הרי הינם מותנים בעבודה של כ 10 חודשים (חופשת לידה של 14 חודש נחשבת לעבודה בעניין זה) ולכן תשלום שכר הקייץ יהיה רק עבור כ 90% משכרך הרגיל כי עבדת רק כ 90% מהשנה .

כן עירית. חופשת לידה

לא צריך לחזור מחופשת לידה כדי לקבל את שכר חופשת הקיץ. חופשת הקיץ משומת לפי החלק היחסי שעבדה המורה במהלך השנה. כיוון שחופשת לידה היר תקופת עבודה לכל דין ויעניין הקיץ ישולם במלואו. אסור לחזור לעבודה בעיקרון בחופשת לידה. מותר להתחיל חופשת לידה עד שישה שבועות לפני הלידה ואז ניתן לחזור קודם. במקרה שלך אין לך מה לדאוג.

ומה קורה אם אני יולדת מוקדם מן הצפוי

ואז ארצה להאריך את חופשת הלידה (ללא תשלום כמובן) עד ל20.6? במצב זה אוכל לקבל משכורת על חודשי הקיץ?

תאנוש

New member
ענו לך גם על זה

את תקבלי בקיץ באופן יחסי לכמה שתצאי לחל"ת.
אני ממש לא ממליצה לקחת את הימים האלו כחל"ת כי אחר כך משלמים כמה וכמה, לפחות ככה קרא לי. על 8 ימים שלקחתי חל"ת ירד לי גם בקיץ משמעותי, וגם המשכורת וכל מיני דברים שהתגלגלו אחר כך. בקיצור - לא ממליצה.

לא ענו לי על כל השאלות

אלא רק על מצב שאני יולדת אחרי אמצע מרץ. ההקפצה הייתה לפני שעירית ענתה לי.

למעלה