שאלה לעיונכם:

שאלה לעיונכם:

קיבלתי הבוקר מסר, וזו לשונו: "לאור השאלות הרבות לגבי "מצאתי אוסף ישן, מה שוויו" והתשובות שעולות בפורום בד בבד עם ההעלבויות הנולדות מהן (רן הוא כמעט היחיד שעונה כמו שצריך ובסבלנות רבה) - אולי כדאי להעביר את ההפניה לתשובה אל הודעת המנהל או לשים בעמוד הראשי או משהו כזה? ככה קיים סיכוי קלוש שהאנשים שנכנסים "רק בשביל שאלה", יראו את ההפניה, ולא ישאלו את השאלה שבעיניהם היא מיוחדת (ואולי אף דורשת אומץ), אך בעיני חברי הפורום היא נדושה ומבלבלת." התחלתי לענות, ויש לי דעה בעניין, אבל לפני שאכתוב אותה אשמח לשמוע דעותיכם.

KaNiJa

New member
לא הבנתי מה היתה ההצעה...

אבל לדעתי אם נמנע מהקהל הרחב לכתוב בפורום שאלות מהסוג הזה, נפסיד פוטנציאל למשתתפים חדשים בפורום וזה חבל. לדעתי חברי הפורום צריכים לגלות התחשבות ב"גולשים פחות מקצועיים" נקרא לזה, ולהיות סבלניים לגביהם ואף לנסות לעזור להם גם אם הם לא עושים הכל על פי החוקים והנורמות שאנחנו מכירים.

® רן

New member
זה לא ישנה כלום

אנשים שלא קוראים את המאמרים והשאלות הנפוצות לפני שהם נכנסים לפורום, גם לא יקראו את הודעת המנהל. הפתרון היחידי הוא לשים תשובות ממוקדות ב"שאלות נפוצות", כתובות בשפה מובנת ללא-אספנים, כולל קישורים לאתרים רלוונטיים (למשל התאחדות הבולאים) ולענות לכל השאלות בצורה של one-liner (הודעה ללא תוכן), משהו בסגנון: ראה שאלות נפוצות -> הערכת אוסף בולים או ראה שאלות נפוצות -> הערכת שטרות/מטבעות או ראה שאלות נפוצות -> הערכת ספרים ישנים

avitalit

New member
מסכים עם רן .

אפשר גם להוסיף קישור קבוע בכותרת הרצה .... ואם כבר אני פה .. ממש לקנא במפגש שהיה בשבת . מקווה שיהיו עוד בקרוב !

תמיר1991

New member
אני בעד שנשים באמת שאלה כזו

בעמוד הראשי - יתרה מזאת... אני עדיין לא מבין איך לא הצעתי דבר כזה! זה יכול למנוע הרבה הרבה ויכוחים! אני בעד!!!!! תמיר.

doroni10

New member
הפורום נועד לשאלות שכאלו

המשתתפים הקבועים (ולעיתים גם החדשים יותר) עונים לפעמים בחוסר סבלנות משום שלגביהם השאלה הזו "נדושה". אך עלינו לזכור שאם מגיע אדם ורושם את השאלה, הרי מבחינתו הנושא חדש לחלוטין- וכך יש להתייחס אליו. גם כאשר מפנים לשאלות ותשובות, יש לעשות זאת באדיבות מירבית. עדין כמובן יש מקום לשאלות שכאלו בפורום- חלילה לנו מלהסתירן, שכן גם בשאלה שכזו מסתתר סיפור שאותו לעיתים רוצים, ורצוי לשמוע. יחד עם זאת יש לזכור שלעיתים אדם יעלב רק מעצם הידיעה שהצפיה הגדולה לאוצר הבלום שחשב שברשותו מניבה אולי משהו חסר ערך כספי גבוה- זה קורה, זה קרה, זה יקרה- ונגד כך אין הרבה מה לעשות אלא רק להתייחס באדיבות מירבית. רצוי אולי להוסיף רובליקה בצבע חם באחת מפינות הפורום שכותרתה תהייה: "מצאתי/קיבלתי - כמה זה שווה? לתשובות לחץ עלי" לדעתי לחצן שכזה ימשוך את עיני המתעניינים וכך יגיעו לתשובות ראשוניות. בירורים נוספים יוכלו כמובן לקבל באדיבות החברים בפורום. דורון,

® רן

New member
הכל נכון, אבל

זה שהפורום נועד לשאלות כאלה זה נכון, אבל לא אומר שצריך לענות עליהן כל פעם מחדש. בשביל זה יש "שאלות נפוצות", ואם אנשים לא קוראים אותן - אפשר להפנות אותם אליהן. אם אחר כך עוד יישארו שאלות, אני בטוח שנשמח כולנו לענות עליהן. הלחצן שאתה מציע יכול היה להיות רעיון טוב, אבל אני לא חושב שהוא אפשרי מבחינה טכנית (לא ראיתי שמערכת תפוז מאפשרת דבר כזה בשום פורום).

תמיר1991

New member
בדיוק...

נפנה אנשים לשאלות הנפוצות, אך דעתי היא שצריך "לשכלל" את השאלות הנפוצות. לטעמי הן אינן ברורות מספיק לנכנס לפורום. תמיר.

doroni10

New member
השואלים נכנסים לכאן בפעם הראשונה

עבורם זה לא "כל פעם מחדש"- עבורם זו הפעם בה החליטו לצאת ולשאול. לכן בכל מקרה, תמיד, צריך להתייחס באדיבות. אולי אפילו להשאיר בתגובה את הקישור הישיר לשאלות הנפוצות. דורון,

ראיתי בכמה פורומים שיש אפשרות

לשים איזושהיא כותרת של "שאלות נפוצות" (הכוונה לא לטאגליינס). בהרבה פורומים האופציה הזאת משמשת למעבר לתת פורומים (בעיקר החברתיים). אם אני לא טועה - בפורום אופיס יש הפניה לשאלות נפוצות בקישור כזה.

אני משנה את הצעתי המקורית

(אני זו ששלחה לאבא של נעם את המסר, מכיוון שבזמן האחרון צורם לי היחס שמקבלים אורחים לרגע מחלק מהמשתתפים, שנמאס להם לענות על שאלות כוללניות מדי בפעם ה- 1000) - ההצעה החדשה שלי היא שילוב של רן, דורון ודש"מ:
לשים קישור בראש הדף - "מצאתי/ קיבלתי אוסף בולים/שטרות/ספרים ישנים - איך אדע מה ערכו", והקישור הזה יוביל היישר לשאלות הנפוצות.
לענות בקיצור - "ראה קישור בראש הדף" (דוגמא מפורום ספרים - לשם נכנסים הרבה אנשים, שרוצים עזרה בשיעורי בית וזוכים בהפניה לפורום שיעורי בית).
לענות יפה. גם אם זו הפעם האלף שמישהו שואל "יש לי שטרות מקום המדינה. כמה הם שווים?" - עדיין אם יענה בצורה מסבירת פנים אולי ירצה להשאר. ואכן - הצעתי המקורית, לתת מענה בהודעות בכניסה לפורום (הודעת מנהל, הודעות נפוצות) עלולה להביא לפספוס של המשתתפים הפוטנציאליים האלה. האמור לעיל לא נכתב במטרה לפגוע באי מי מהמשתתפים בפורום, אלא כדי להשרות רוח נעימה ולקדם בברכה משתתפים חדשים.

python 4

New member
מנסיון, אנשים נוהגים להתעלם

גם מהקישור האדום בראש הדף. בפורום מסוים (שהשתיקה יפה לו, עמר!) אנחנו דנים בסדרת ספרים כלשהי שכוללת 140 ספרים לערך. פעם היו נכנסים כמעט מדי יום משתמשים חדשים ושואלים מהו סדר הקריאה של הספרים. עד שהתעצבנו שם, ושמו קישור אדום כזה שמפנה למאמר שדן בסדר הקריאה. העניין הוא שכמות השאלות לא פחתה בכלל, והתגובות שלנו לשאלות כאלה החלו לנוע מ- "תסתכל בקישור האדום למעלה, לעזאזל!" ועד לתכנון שיטות שונות להוצאת שואלי שאלות כאלה להורג (רעיון אווילי במיוחד, לא חשוב של מי) עד שהבנו שההתיחסות הזו פוגעת בפורום והתחלנו לקבל אנשים בסבר פנים יפות! מאז פחות או יותר הפורום מת.

Wing Chan

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לשים קישור למעלה - לא עוזר בגרוש. מניסיון. ניסינו וניסינו, ולא הולך. אז התחלנו לשפד אנשים ששאלו מה סדר הקריאה ולהעלות אותם על מוקד. עד שמישהו הכריז שמתייחסים לחדשים בצורה טובה. כמובן שאנחנו לא באמת מקשיבים לו :X ירון, למה שתיקה?

בעית השאלות קיימת כמעט בכל פורום

בתחבורה ציבורית יש כל הזמן שאלות מודיעין, "איך אני מגיע ל-X מ-Y באיזה אוטובוס ואולי יותר טוב ברכבת?" "אבל כל כמה זמן יוצא האוטובוס?" כמה זה עולה?" וכן הלאה וכן הלאה. יש כאלה שממש מתעצבנים מזה ויש אנשים סבלניים שעונים ועונים ללא לאות. לדעתי ההצעה של אש"י טובה ומתאימה

מאמאסאן

New member
שישאל מישהו על אוסף הצפרדעים שלי

על אוסף המפתחות שלי, המזוודות והתיבות, ותראו שאענה בנימוס, רק שישאלו כבר.

rachelea

New member
מצאתי אוסף ישן, מה שוויו?

אני רואה את השאלה כשאלה טריוויאלית ומתבקשת מאדם שלראשונה נכנס לפורום. בעיני זה בדיוק כמו: "היי", "שלום לכם", "מה העניינים". הרי השואל אינו מכיר איש מאיתנו וכיצד יפנה אלינו? תשובתו של פיתוני מעידה על כך שלמרות התחכומים והנסיונות לתת מענה לשאלה שטרם נשאלה, לא צלחו. תנו למצטרפים החדשים לשאול את שאלתם בפעם המליון ואחת כי עפ"י טון תשובתנו, סיגננו וקבלת הפנים שלנו יחליט השואל, בסופו של דבר, אם להישאר איתנו או לנוס מפנינו.

ranlir

New member
צודקת ../images/Emo39.gif

כל שאלה שנשאלת בנושא הפורום חייבת להענות בצורה מנומסת וללא שכר בצידה. רוצים דוגמא. בבקשה. אתמול נכנסתי לפורום צילום ושאלתי שאלה שבדיעבד הבנתי שאת תשובתה אני יכול לקבל בסיכום נושאים שמצורפים לפורום ובכל זאת ענו לי בצורה מנומסת ולעינין. גילתי פורום תוסס מקצועי שחבריו אנשים נחמדים שמוכנים לעזור ובשמחה. נ.ב אני לא היחידי באותו יום שבילבל שם את המוח בשאלות שוליות.

למעלה