שאלה לעו"ד אסף

שאלה לעו"ד אסף

כיצד יכול להיות מצב שאדם רימה אנשים רבים וצבר חובות של מליונים ואחרי זה מגינים עליו ונותנים לן פשיטת רגל ב - 100 שקל לחודש???? בתודה מראש
 

nb666

New member
יכולים להיות הרבה מצבים

אם אתה רוצה תשובה רצינית עליך לפרט.
 
תשובה!

שאלתך כללית למדי... בקצרה אומר, שסביר להניח כי מי שרימה את נושיו לא יוכרז פושט רגל, כיוון שאותו אחד יתקשה להוכיח תום לב בצבירת חובות (עיקרון יסוד בשיקולי הכרזת פשיטת רגל). אף אם יינתן לאותו חייב צו כינוס שיעכב את ההליכים נגדו, הרי שמדובר בצו זמני שיתבטל לאחר הדיון להכרזת פש"ר. לעניין התשלום החודשי - השיקול המרכזי בקביעת תשלום חודשי הוא לא גובה החובות אלא הכנסות החייב אל מול הוצאותיו (שאמורות להיות סבירות).
 

nb666

New member
יכול להינתן כאשר מדובר בבקשת נושה

אם מדובר בבקשת נושה לא בודקים תום לב של החייב.
 
תום לב בבקשת נושה לפשיטת רגל

אכן, בבקשת נושה לפש"ר אין התייחסות לתום ליבו של החייב. התכלית בניהול הליך פש"ר מעין זה נעוצה במידת התועלת שתצמח לנושים. יתרה מזו, עצם הגשת הבקשה לפש"ר, מקורה בפעולה חסרת תום לב מצידו של החייב, כדוגמת הברחת נכס כלשהו מהנושים... יחד עם זאת, עדיין מרבית תיקי פשיטת הרגל - מקורם בבקשות חייב בהן תום הלב הינו מרכיב הכרחי בשיקולי ההכרזה. בכל אופן, תודה על הסבת תשומת הלב. חג עצמאות שמח!
 
למעלה