שאלה לעוזי

Che guevera

New member
שאלה לעוזי ../images/Emo132.gif

עוזי שבת שלום. אני הולך לחבר אצלי בבית מחשב נוסף,וע"י כך ליצור רשת המחשב שלי ישמש כשרת,והשני התחבר אליו, לשלי יש מערכת הפעלה-WIN-XP-PROF ןאני מחובר ל-ADSL .(פנטיום 4) המחשב השני יש לו מערכת הפעלה WIN-2000-PROF ,(פנטיום 3) קניתי שני כרטסי רשת,וכבל מוצלב,המרחק בין שני המחשבים כ-15 מטר אני מבקש ממך טיפים לפני שאני מחבר אותם,כמו למשל,איך ליצור פייר וואל עצמאי ואנטי ווירוס עצמאי לכל אחד מהם,ושלא תהיינה התנגשויות,או אני לא יודע מה,הקיצר תן איזה עצה טובה לפני שאני יעשה איזו שטות תודה.

uzi2

Active member
אוקיי

בעיקרון לא אמורות להיות התנגשויות תגדיר למשל ב- Kerio במחשב ה- Gateway שהוא אמור לעבוד כ- Gateway. בעיקרון, תגדיר עבור כל אחת מההתקשרויות, רק את מה שהיא צריכה. למשל עבור החיבור הפנימי, תגדיר שאתה מתיר שיתוף קבצים (או מה שאתה צריך): תגדיר רק תיקיות מסויימות לשיתוף ולא תיקיות שיש בהן גישה ל- system files. במחשב ה- Gateway תגדיר שלא יהיה שיתוף בחיבור לאינטרנט. שני פיירוולים כדוגמת Kerio או כל פיירוול שיודע לעבוד עם ICS, יהיה טוב. הדרישה הזאת רלוונטית רק למחשב ה- Gateway. במחשב השני גם פיירוול שאינו מודע ל- ICS יסתדר. מבחינת אנטיוירוס, יתכן שהדבר הכי פשוט הוא שכל מחשב יריץ אנטיוירוס משל עשמו ושהם יתעדכנו באופן בלתי תלוי (אם כי אפשר שאחד מהם יתעדכן מה- shared folder שבו האנטיוירוס השני מעדכן את עדכוני האבטחה. שימוש באנטיוירוס ל- gateway ייקר מאוד את האנטיוירוס (בדוגמאות שאני מכיר לפחות) וגם יתן אבטחה פחות יעילה, אבל יחסוך ממך להתקין אנטיוירוס גם על המחשב השני. לי אישית נראה יותר סביר ששני המחשבים יריצו אנטיוירוס בנפרד.

למעלה