שאלה לעובדי יהוה

נ"ב- שומר החומות הראשון

יודע זאת היטב ולכן נמנע מלענות. נמנעתי לענות בגלל היקף ומכלול הגומים המרכיבים תשובה זו. יותר זול ומהיר לרכוש את הספר שיתן מענה לשאלה החשובה שלך.

באהבה1

New member
../images/Emo4.gifבכל מקרה הרי לפניך...

נסיון לענות!!! מה פירוש "עבד השם"!!! הפירוש הוא שה"גוף" משועבד!!! אבל ה"נשמה" הכי חופשיה שיכול להיות!!! לעומת זאת אצל ה"חילוני" ה"גוף" חופשי! אך ה"נשמה" משועבדת לגוף! ומייללת במעמקי נפשו!!! לכן אלוקים רוצה שנהיה "עבדיו"!!! כי אז הנשמה חופשיה ודבוקה בו יתברך שמו!!!!!

s u p e r mind

New member
הגעת לסיפוק רוחני בתשובתך?

לפי תשובתך אני מבין כי הינך מניח כי המאמין "מאושר" ושלם עם עצמו ואילו החילוני או האתאיסט על אף היותו משוחרר מעול הדת, מדוכא וסובל מאי שלמות "רוחנית" שמעצם "בריאתו" זקוק לה. שאל כל חילוני ואתאיסט אם הוא מאושר ושלם עם עצמו ויענה לך בחיוביות נמרצת. הנחת הנחה בלי לבודקה ראשית וליישמה בתשובתך אחרית. למה ה"נשמה" שואפת לדבוק ביהוה, ולמה חוקק מצוות שנועדו להלל שמו ע"י פולחנים ומנהגים שונים?

באהבה1

New member
../images/Emo98.gifהחילוני מרגיש מאושר מאד!!!!!!!!!

1. "שאל כל חילוני אם הוא מאושר! יענה לך בחיוביות" זה לא סתירה לעובדה שהנשמה סובלת! כי הנשמה היא עומק עומקים! רק העוצר! וחושב עמוק! מסוגל להרגיש את עצמיותו האמיתית! את נשמתו!!! 2. שאלת: "למה שואפת לדבוק בו"- כי הוא המקור שלה! "ויפח באפיו נשמת חיים" הקדוש ברוך הוא יצר את האדם מגוף ונשמה! רוח וחומר! לכן לאדם יש בחירה חופשית! לא כמו המלאכים שהם רוחניים לגמרי והחיות שהן חומריות לגמרי! ה"נשמה" שהקב"ה נפח באדם באה מתוך תוכו של הקב"ה!!!

L7

New member
כשאלילות ואמונות תפלות הם טעם החיים

האתאיזם ניתפס כחיים תפלים....לא נורא.

s u p e r mind

New member
תאוריה חביבה

"שאל כל חילוני אם הוא מאושר! יענה לך בחיוביות" זה לא סתירה לעובדה שהנשמה סובלת! כי הנשמה היא עומק עומקים! רק העוצר! וחושב עמוק! מסוגל להרגיש את עצמיותו האמיתית! את נשמתו!!!" יפה... טז מה בעצם אתה אומר? שאם נשאל כל אדם לא דתי אם הוא באמת מאושר יענה "מאושר מאוד" אבל בתת מודע שלו הוא לא מאושר כלל אלא זקוק לעבוד את יהוה. נחמד... ובאותו אופן ניתן לשאול אדם דתי אם הוא מאושר ויענה: "מאושר מאוד" אבל בתת מודע שלו הוא כלל לא מאושר ו"נשמתו" שואפת להתרחק מעבודת האל ולהיות כמו החילונים ובנוסף ניתן להוסיף שאתם (המאמינים) גושים בפורום הזה כי הנשמה שלכם שואפת לחזור בשאלה ולהתרחק מעבודת האל- גם את התיאוריה שלך וגם שלי לא ניתן להפריך. "למה שואפת לדבוק בו"- כי הוא המקור שלה! "ויפח באפיו נשמת חיים" הקדוש ברוך הוא יצר את האדם מגוף ונשמה! רוח וחומר! לכן לאדם יש בחירה חופשית! לא כמו המלאכים שהם רוחניים לגמרי והחיות שהן חומריות לגמרי! ה"נשמה" שהקב"ה נפח באדם באה מתוך תוכו של הקב"ה!!! מעניין... מה שאתה בעצם אומר הוא שהדתי שואף לעבוד את יהוה מכיוון ש"נשמתו" שבאה ממנו שואפת להדבק אליו- אבל זה לא עונה על שאלתי. למה יהוה גרם לכך שה"נשמה" של הדתי תרצה לדבוק בו מלכתחילה? ולמה חוקק מצוות רבות שכל תכליתן להלל אותו? למה פשוט לא קבע כי יש להקדיש כמה דקות ביום ל"תקשורת" על מנת לספק את רצונותיה של הנשמה? (תגדיר לי מה זאת נשמה) מהם אותם מלאכים? (תפרט) ובמה שונה גורילה או שימפנזה מאדם בעל פיגור שכלי חמור? (רמז- שניהם לא מסוגלים להגיע לרמות חשיבה גבוהות על אף שהקוף או הגורילה מסוגלת להחליט וטבוע בה מוסר ואילו אצל האדם בעל הפיגור החמור חסרות יכולות אילו) האם גם אדם בעל פיגור שכלי חמור חומרי בלבד כמו החיות?

אוריאל 1

New member
אני אישית רק רוצה להראות לך את הצד

השני של המטבע,וזאת בגלל שאתה אחי {גם אם אתה לא מסכים} ואני אוהב אותך. מהו התת מודע?

s u p e r mind

New member
את הצד השני אני רואה דרכך.

התת מודע מתייחס לחלק במבנה הנפשי שכולל זכרונות מניעים וכוונות שהאדם אינו מודע להם כרגע, אך ניתן להביא אותם אל המודעות.

../images/Emo46.gifאתה בלתי נמאס

1. אם זה באמת מעניין אותך- הקדוש ברוך הוא לא רוצה שנעבוד אותו, והוא בודאי לא צריך אותנו, לא אותי ולא אותך. השאלה שלך מוכיחה שיש לך עוד המון ללמוד... 2. אתה גוש בשר שפל מאוד אם אינך יודע כבוד מינימלי מהו... ואינך יודע. לבורא לא קוראים בשמו, לא כותבים את שמו, בטח לא אנשים שטובעים בטומאה וזוהמה. אינך מכבד את יוצרך, זה ידוע לכל חברי הפורום, אבל כבוד מינימלי ליהודי גם אין לך??? תתבייש!!! גם אם קיים סיכוי של אחד למיליון שתישרף על כך ביום מן הימים במימדים שהשכל הנוכחי שלך לא יכול להכיל, תיקח את הסיכון הזה?! הרי הזהירו אותך כבר, מה הבעיה' שלך לכתוב פשוט ה'? מה כואב לך? על חוסר כבוד משלמים... הנשמה שלך יודעת שמשלמים...

s u p e r mind

New member
../images/Emo4.gif

1) אם הוא לא צריך שנעבוד אותו אז למה הוא עלינו זאת ע"י ענישה? (לפי אמונתך). 2) אל תדברי איתי על כבוד כשאינכם נוקטים בו כלפינו ואף מזלזלים על היותנו אתאיסטים.

אוריאל 1

New member
כי הנשמה מקורה

אלוקי ממעל.וכמו שאין אדם אוהב לקבל מתנת חינם כגון שתיהיה אורח אצל חבר במשך שבוע והוא יבשל וינקה אחריך ויטפל בך,בסופו של דבר תרגיש שלא בנוח ותבקש לעזור במשהו,אולי לעשות כלים,להוריד זבל וכו'.כך הנשמה נהנת מזיו השכינה אך אין היא רוצה לקבל זאת במתנת חינם,היא ירדה לעולם הזה שהוא עולם העשיה שיש בו את חופש הבחירה בכדי לקבל את שכרה שלא במתנת חינם.ולכן ישנם מצוות עשה ולא תעשה,העבודה היא על האדם וחופש הבחירה בידו.

לבלב

New member
למה השאלה?

יש לא מעט תשובות לשאלה הזו אבל האם אחרי שיובאו תשובות ענייניות כל השואלים את זה מחר יתחילו לקיים מצוות?

למעלה