שאלה לסקיפר 1

sea falcon

New member
שאלה לסקיפר 1

שלום לכולם, אני חדש יש לי שאלה לסקיפר 1: ראיתי שידוע לך המושג סווג MCA , מבקש האם תוכל להסביר את כל הידוע לך על מושג זה. בהמון תודה מראש.

סקיפר1

New member
MCA-Maritime and Coastguard Agency

ובקצרה זה גוף שהוא שילוב של משמר חופים וצי סוחר. לעניניו הם הגדירו סוגי כלי שייט ותפקידי סיפון בהם (Classes) ואת ההכשרות הנדרשות לכל אחד בצורה מודולרית. אלו הכשרות ימיות מקובלות ומוכרות רק כאשר הן מועברות על ידי גופים מסוימים. עם השלמת ההכשרות ווותק בים בין דרגה לדרגה אפשר קבל מהם סיווג.

sea falcon

New member
האם ייתכן כי גם לכלי שיט יהיה סווג

סקיפר 1, האם קיימת אפשרות כי לכלי שיט העוסקים בהובלת נוסעים בשכר נדרש סווג כזה ? לדוגמא מספ"ן מעדיף שלכלים מסחריים המיובאים לארץ יהיה סווג של לוידס,A.B.S ,בירו-וריטס וכדומה. האם קיימת אפשרות שיום אחד יידרש סווג M.C.A לכלי שיט בארץ? שוב פעם המון תודה.

dov98

New member
לא יקום ולא יהיה ------------->

זה החלום הרטוב של מספן
, אבל היות ובכל העולם ובמיוחד בעולם השלישי מפליגות ספינות ללא סווג, בקושי כושר שייט, הרבה מים יזרמו באמזונס עד שזה יהיה. אולי הנכדים שלך יראו את זה. מלבד זאת פיקוח של חברת סווג זהו דבר מאוד יקר ועשוי להפוך ספינות מסחריות ללא רנטבילי.
ובכל מקרה גם היום ספינות אלו נדרשות בבדיקה של מהנדס מוכר ע"י מספן לפני מתן כושר שייט. דבר נוסף: בפורום לא פונים לאדם מסויים אלא לפורום.

סקיפר1

New member
MCA מסווג את ההכשרות הנדרשות לפי:

טונז' של ספינה, סוג ההפלגה, תפקיד. בעקרון לא עוסק בסווג הספינות.

olahav

New member
אני דווקא זוכר

כשבנינו ספינה להשטת נוסעים בשכר נזקקנו לפיקוח של ללוידס ךאישור כושר שייט. זה קרה בארץ.

dov98

New member
אתה לא צריך לוידס ---------->

מספיק מהנדס מפקח מתוך הרשימה שנמצאת במשרד התחבורה ותוכניות של אדריכל ימי. האמת היא שלוידס אינם מבינים בספינות קטנות אבל משרד התחבורה עושה אתם כסת"ח בהרבה מקרים. זה מתוך נסיון של בניה ולא של ספינה אחת.

למעלה