שאלה לסייד קשוע

שאלה לסייד קשוע

לא קראתי את ספרך (עדין), אך לאור הפיגוע שהתרחש היום בירושלים אי אפשר שלא לתהות לגבי השם. האם "ערבים מרקדים" לא הופך לפעמים ל"יהודים מרקדים" במובן הגרפי הנורא של המילה, כשעליהם לברוח מכדורי המפגעים.

לספר קוראים "ערבים רוקדים" ולא מרקד

אין קשר בין השם של הספר לפיגועים ומלחמות. חוץ מזה שלא הייתי רוצה לראות אף אחד בשום מקום מרקד מכדורים, חוץ מאשר במסיבות טרנס.

אוקי סליחה, ושאלה נוספת

איך אתה מגדיר את זהותך באמת (בהנחה שזו הגדרה חלקית) ערבי ישראלי פלשתינאי תושב ישראל ישראלי ערבי פלשתינאי אשמח אם תציין את הדגשים שאתה רואה בעניין

mimoon_m

New member
ערבים רוקדים ?

הערבים רוקדים על צלילי הטרנס? סייד אתה אוהב מוזיקת טראנס? ומה דעתך על המוזיקה הערבית של היום?

מוסיקה

אני לא יכול לשפוט את המוסיקה הערבית של היום. כל מה שאני מכיר זה מוסיקה המשודרת בלווינים ערבים וזאת בעיניי מוסיקת פופ זולה עשויה ממכונות קצב מעצבנות. לצערי בגלל הניתוק מהעולם הערבי אין ביכולתי לדעת על מוסיקה אלטרנטיבית איכותית שאין לי ספק שנעשית בבירות העולם הערבי. בטוח אי שם בקהיר יושבים הרכבי רוק מצויינים. בארץ אני אוהב את הראפרים החדשים. את MWR ואת תאמר נפאר. הם גדולים ואין לי ספק שיש דומים להם בשאר העולם הערבי.

mimoon_m

New member
יש רימיקס של אום קולתום בטראנס . :-

אתמול היה ראיון בטלויזיה עם די ג´י לבנוני, שהוציא דיסק חדש ובו מוזיקה קלאסית של אום קולתום ברימיקס מאוד קצבי.. והשילוב הזה בין טראנס ואום קולתום נשמע מעולה.. לפחות בעיני..

בקשר לניתוק מהעולם הערבי..

האם המצב איננו במגמת שיפור לדעתך? בעבר לא היה אינטרנט, לא טלפון ולא לווינים.. היום אפשר בקלות לדעת מה קורה במצעדי הפיזמונים בלבנון ובמפרץ הפרסי, ואפילו להזמין דיסקים ולהוריד שירים מכל הבא ליד.. כמי שתמיד נמשך למוסיקה ערבית (ולא למוסיקת הפופ הזולה שניסו לגדל אותי עליה), בשבילי החיבור לאינטרנט הוא חגיגה... גם אני הרגשתי ב"אמריקניזציה" שמשפיעה במידת מה על איכותה של המוסיקה הערבית, אם כי השינוי איטי למדי ואינו גורף כמו כאן ובאירופה. (עדיין) קשה להצביע על "דור MTV" במדינה ערבית כלשהי, וטוב שכך...

למעלה