שאלה לסדר היום

התמ-ים

New member
שאלה לסדר היום

כולנו יודעים שהתינוקת שנרצחה בתחילת השבוע, שלהבת פס הי``ד, עדיין לא נקברה. (נכון לשעת כתיבת שורות אלה, גם אין תכנון לקבור אותה בזמן הקרוב). דבר, שיורד מיום ליום מסדר היום הציבורי. ומטרידים אותי כמה דברים בנושא הזה: מניעת הקבורה באה ליצור לחץ פוליטי-מדיני על הממשלה, לכבוש את אבו סנינא. האם הלחץ הזה משפיע על מישהו? כנראה שלא ... את מניעת הקבורה מחזק פסק הלכה של הרב דב ליאור, רבה של חברון, שמתיר את עיקוב הקבורה, בשביל אותו לחץ. האם נכנס לכאן השיקול של ``כבוד המת``? העם היהודי ידוע בכבוד שהוא נותן למת. איפה השיקול הזה נכנס לפה? האם ``לחץ פוליטי`` לא אפקטיבי יכול לבטל את מצוות קבורת המת? עד היום שמענו (לפחות במקרה שלי, תקנו אותי אם אני טועה) תגובה הלכתית רק מהרב הראשי לישראל, הרב לאו, שביקש מהמשפחה לא לעקב את הקבורה, וליקבור מיידית את הילדה. משאר הרבנים והמנהיגים ההילכתיים לא שמענו כלום (בעיקר צורמת אי התגובה של הרב אליישיב והרב עובדיה יוסף, הפוסקים הגדולים של דורנו, והרבנים הכי משפיעים בציבור). האם זה אומר שהם מסכימים לפסיקה הזאת? או שיש סיבה אחרת לאי התגובה שלהם? לאו דווקא עניינית? בעקבות הדיון שהיה לנו בצאט, בעניין ``עשה לך רב``, האם הרב דב ליאור, יכול לתת עוד פסקי הלכה בנושאים אחרים, למי שלא מסכים, מבחינה עקרונית, על העירוב של הפוליטיקה עם הלכה, אבל קיבל עד היום את פסיקותיו? כנ``ל לשאר הלא מגיבים / מסכימים לפסיקה?

למעלה