שאלה לנשים

FineSilverMan

New member
שאלה לנשים

האם הייתן מוכנות להחפיץ את עצמכן סתם כך או לשם השגת מטרה?

למשל יש מסיבת חוף לוהטת והמנחה יתן פרס לכל מי שתעלה לבמה ותתקלח...
או בחורה שעולה לרקוד על במה מיוחדת במועדון
או להיות עוזרת לקוסם
או דוגמנית בפרסומת שמשתמשת במשיכה כדי לקדם את המוצר

http://www.kon.org/urc/v5/greening.html

James 007 Bond

New member
לא נראה לי שאתה מבין מה זו החפצה.

בניגוד לתפיסה הרווחת החפצה היא לא התמקדות בפן מסוים אחד של הבן-האדם (לדוגמא החיצוניות שלו).
אלא החפצה כשמה כן היא- התייחסות לבן אדם (או בע"ח) כחפץ ללא רגשות, תחושות או רצונות משלו.

אני אדגים בשתי דוגמאות-
חברות אופנה שבוחרות דוגמנים/ות אך ורק עפ"י החיצוניות שלהם אינן מחפיצות.
הן מעוניינות בשירות מאוד ספציפי של העובדים שלהן- להיראות יפה עם הבגדים שלהן- ומוכנות לשלם על זה לא מעט.
באופן דומה חברות סטרט-אפ מעונינות רק בפן מאוד ספציפי של העובדים שלהם- היכולת לתכנת ולהתמודד עם אלגוריתימים מסובכים.
כל עוד העובד מתוגמל בשכר ראוי, זכאי למנוחה ותנאי עבודה בסיסים נאותים אין כאן החפצה כלל.

מנגד, מפעלים בסין המעסיקים ילדים בתנאי עבדות במשמרות של 15 שעות ביממה 7 ימים שבוע בהחלט מחפיצים את העובדים שלהם (וזאת על אף שהמראה החיצוני לא משחק תפקיד כלל).
בעלי המפעל לא רואים את העובדים שלהם כבני אדם אלא כמכונות והם אדישים לגמרי לבריאות (הגופנית והנפשית) של העובדים שלהם.

השאלה שלך לנשים צריכה להיות האם הן מוכנות להיות בסיטואציה שמתמקדת רק בחיצוניות שלהן.
אומנם אני לא אישה אבל לדעתי (לא תמיד ולא בכל מצב) אבל לפעמים זה יכול להיות נחמד.

Anna begins cc

New member

להכל, כולל הסיפא.

FineSilverMan

New member
לא נראה לי שהבנת את מה שכתבתי

לא התמקדתי בפן מסוים אחד של בן האדם.

ההופעה על הבמה היא ניצול הבחורה כחפץ, כאובייקט מיני, להנאת הבחורים.

גם אם בעל ההון נותן לעובדים שלו מנוחה ותנאי עבודה סבירים, זה לא בהכרח שהוא מתייחס אליהם כבני אדם. פשוט מבחינתו, האינטרס שלו הוא שהעובדים יעבדו כראוי ולא יתאבדו.

FineSilverMan

New member
הגיבור של הסרט הוא ההתגלמות

של האדם האנוכי. הוא וחבריו עושים מה שהם רוצים ובעיקר אם זה קשור לצרכים הבסיסיים -- סקס, חלב, אלימות... אפשר להגיד שהכל נעשה ברוח טובה. מבחינתם.

לדעתי ניתן לחיות טוב מאוד ללא החפצה של אנשים. ללא תחרויות יופי, ללא החפצה בפרסומות.

לדעתי התמקדות רק בחיצוניות של אדם

היא התמקדות בגופו (בגוף שלה, במקרה זה) ובתאווה שלך לגוף. זו החפצה ועוד איזו.

Anna Vasserman

New member
כן. לגמרי.

אגב, אני לא חושבת שזו החפצה, אבל זה סיפור אחר.

לפני שילדתי, הייתי רשומה בסוכנות. דיגמנתי, הופעתי בפרסומות, קיבלתי כסף לא רע בכלל על ה"החפצה" הזו שלי.

כל עוד אני לא עושה משהו שמביך אותי ו/או מבייש אותי ובנוסף גם מקבלת על זה שכר נאה - מה הבעיה?

מי שרוצה לאונן עליי - שיאונן.

אני בטוחה שיש בחורים שעושים את זה גם בלי לשלם לי על זה. אז אם כבר, עדיף שישלמו.

למעלה