שאלה לנשים..שאלת מחזור...

2beme2

New member
שאלה לנשים..שאלת מחזור...

היי.. רציתי לדעת אם מורגשת לכן ביימיי המחזור הרגשה לא טובה,חלשה.. אני פשוט מתחילה למצוא לזה קשר אצלי,בין הימים שלקראת ובזמן מחזור,להרגשת ה..הרגשה דפוקה.אני בוכה המון,חייה בשני עולמות,זה שחיי באמת וזה שמסובב לי את הראש..דה ז'וואים בשפע.. מייאש.

icehand3

New member
ברור שכן!

שמתי לב שאני שוקעת ממש לדיכאון בימים שלפני המחזור. הכל רע לי, ואני רואה שחורות. תוך כדי המחזור אני סובלת מכאבים איומים שאני מנסה לדכא על ידי כדורי אופטלגין. פעם קיבלתי התקף בגלל מחזור קשה במיוחד, אז אני מאד נזהרת. תרגישי טוב

2beme2

New member
המון המון תודה :)

תארתי לעצמי שזה משפיע..אבל לא תארתי לי שככה..כל השנים סבלתי מכאבים בלתי נסבלים וחייתי גם על אופטלגין בימים האלה...אבל זה אף פעם לא השפיעה לי ככה על המצב רוח..(וכבר עזברתי כמה וכמה התמחזרויות...בכל זאת אני כבר תייכף..וואו..32..והזמן לאן...) ושוב..תודה ידיים קרות לב חם :)

icehand3

New member
חחח, הידיים שלי באמת קרות מאד

מין קטע גנטי משונה... גם לי היה יומולדת 28 לא מזמן, באמת לאן עפו השנים האחרונות?

gal126

New member
ברור שיש קשר

ידוע שלפני המחזור שבוע לפני ועד שבוע אחרי וכמובן ימי המחזור מהווים טריגר להתקפים מקטנים ועד אפילו גראנד מאל כל אחת לגופו של עניין. כמו כן במידה ויש בעיות במחזור כמו דימומים מוגברים מחזור לא סדיר יש לעבור בדיקה גניקולוגית מאחר שתרופות אנטי אפילפטיות ידועות כמשבשות מחזור ( מנסיון ) . בהצלחה והרבה בריאות תמר

2beme2

New member
תודה :)

ידעתי שיש לזה השפעה,לא תארתי לי שכזאת..זה הולך והופך קשה עם השנים.. אבל לא נראה לי שיש משו לא תקין..אני מקווה.. :) המון תודה רבה לקראת שבת ברכה ומנוחה טובה ובריאה.. ליהי

ruthi26

New member
את האמת לא קישרתי בין שני הדברים

אבל באמת שבוע לפני יש לי הרבה יותר ניתוקים, וממש לא ממוקדת וגם בימים לא יודעת אם יש קשר, אולי כן ואולי לא, לרוב הנוירולוגים הם גברים, כך שהם לא אופציה לשאלות, לא?? למרות שבדרך כלל ההורמונים יורדים ויש תסמונת קדם וסתית, שיכול להיות שבעצם זה קשור לזה..

2beme2

New member
שבוע הבא אני באיכלוב

אז אני אשאל..אני מרגישה שאני רוצה שהוא יבוא כבר רק כדי שהוא ייגמר כבר..אין בי טיפת פוקוס.. ועם עדשה גדולה..שיהיה לשבוע נפלא :)

ruthi26

New member
אולי יש קשר בין הדברים

כשנוטלים גלולות יש צורך להגביר את מינון התרופות לאפילפסיה, יכול להיות שגם כאן יש קשר רק כשאת מדברת על זה, אני מבינה שיכול להיות שיש קשר בין הדברים גם אני אהיה באיכילוב בשבוע הבא, אבל לצערי לניתוח ע"ש
תספרי איך היה, ומה אמרו לך, בטוחה שכולנו נשמח לשמוע אם יש קשר.. בעצם יש לי נדמה לי השבוע פגישה עם הנוירולוג שלי, אתחקר אותו כבר
שיהיה בהצלחה

2beme2

New member
תודה רותי

שיעבור בקלות..והמון בריאות...אולי נעבור אחת ליד השניה ליד ארומה ;) שיהיה שבוע נפלא..שהניתוח יעבור בקלות.. ואני אספר איך ומה היה.. יופ מנעים :) ליהי

ruthi26

New member

תודה על האיחולים
לא יודעת מה יש שם, זו פעם ראשונה שאגיע לאיכילוב. אני צפונית לחלוטין, אבל העדפתי להגיע לשם בגלל הרופא שיהיה לך שבוע נפלא, ואל תשכחי לעדכן, אפילו במסרים במידה ותהיה לי תשובה מהנוירולוג שלי, אספר לך שבוע נפלא, וסוף סוף השמש זורחת אצלנו בצפון

2beme2

New member
צפונית :)

גמני צפונית..גלבוע..:) אני מטופלת באיכילוב מהנפילה הראשונה,גרתי אז בתל אביב ו..זה המקום..איכילוב..ויכולה להגיד לך רק דברים טובים..על הרופאים,הצוות ויחס..לא אכזבו אותי אף פעם.. והשמש..לאט לאט מפנה קומה לעננים..אבל אין ספק שהיא האירה לי את הבוקר של היום.. :) שיהיה שבוע מבורך ונתעדכן בהמשך..שיהיה רגוע..

ruthi26

New member
אני לא משם

עוד יותר צפונית, גליל מערבי ודרך אגב בית חולים רוטשילד נהדר, הרופא שלי מביה"ח רוטשילד, אך יחד עם זאת מבינה אותך, גם אני לא הייתי מחליפה רופא אם הוא היה נהדר, והרי לך נוסעת עד לשם על מנת לעבור ניתוח. כן גם אצלנו הלכה השמש, רק דיברתי על שמש, וחצי שעה אחרי, כבר פינתה את מקומה לעננים, ואפילו טיפטף ברוררררר. שבוע מבורך ורגוע גם לך.. בינתיים אצלי היום היו כל כך הרבה ניתוקים, שאפילו לא הרגשתי בסופר שמדברים איתי, איזה לא נעים.. לא סובלת את זה.. אוףףףף נו שיהיו בשורות טובות, טוב שהבן שלי היה איתי, הוא לא הבין גם כן מה קורה לי. פשוט בהיתי ולא הבנתי מה קורה בכלל??

Sigal H

New member
מתוך מאמר של האגודה האמריקנית לאפילפסיה:

למה יש לי יותר התקפים בסביבות זמן המחזור? מצב זה נקרא ''אפילפסיה ווסתית'' ומתאר את הנטייה המוגברת להתקפים ביחס למחזור הנשי. אצל חלק מהנשים, התקפים מתרחשים בתכיפות גבוהה יותר קצת לפני הוסת, כמה ימים לאחר הוסת, ובאמצע המחזור בזמן הביוץ. הגורמים לאפילפסיה ווסתית עדיין לא לגמרי ברורים. האיזון בין שני ההורמונים הנשיים אסטרוגן ופרוגסטרון עשוי להיות מופר, או שיתכן שאינך מייצרת מספיק פרוגסטרון במהלך החצי השני של המחזור. ישנה גם האפשרות שרמת התרופות האנטי אפילפטיות במחזור הדם שלך יורדת בזמן הוסת. _______ * המאמר "אפילפסיה והורמונים" בדף הזה: http://hospitals.clalit.co.il/hospi...rvices/Epilepsy/EpilepsyInfo/Pages/Women.aspx

חייםלוי

Member
מנהל
יש גם ערך על הנושא בויקיפדיה האנגלית שמסביר

את הנושא והתחלתי לתרגם אותו אבל התייאשתי בשלב כלשהו.

2beme2

New member
חיים..

רק בגלל שזה אתה..אני מוצאת הבנה לייאוש.. :) אם אני ממש ארצה..אשב עליו...פיזית.. ;) וחוץ מיזה מה שלומך? ואחרי הפגישה באיכילוב,אם יהיה לי משו לכתוב על הנושא..אשתף בשמחה.. שיהיה שבוע מבורך וטוב :) ליהי

חייםלוי

Member
מנהל
אני בסדר גמור. נראה לי שעם המשקל שלך

גם אם תשבי על הערך זה לא ישפיע עליו
אני אשתדל לסיים את התרגום. תרגמתי כבר את חציו.

2beme2

New member
העלת לי חיוך חיים.. :)

ואני בהקפדה תזונתית..של אמא.. ;) אולי אני אצליח לקפל איזה דף שניים בישיבה.. :) ושוב חיים..תודה..על כל מילה.. שבוע נפלא שיהיה :)

למעלה