שאלה לנורית

ravithe

New member
שאלה לנורית

נניח שהייתם נפגשים עם נורית לקפה... מה הדבר הראשון שהייתם אומרים לה? מה השאלה הראשונה שהיתם שואלים אותה?

דג קדוש

New member
היה לי המון מה לשאול! ../images/Emo13.gif

הנה חלק מהשאלות: 1. למה באמת הייתה הפסקה כל כך ארוכה בין "להתראות מתוק" ל"מה שהשמיים נותנים"? 2. האם המעורבות של אחיינתך - ליהי גלוזמן - ברצח הנער אסף שטיירמן ז"ל, גרמה לך, בין היתר, להתבייש לשיר שוב? 3. האם שקלת לסיים את הקריירה המוסיקלית שלך במהלך שש השנים האחרונות? 4. כמה באמת את מתכוונת להוציא בעתיד הנראה לעין אלבום חדש? 5. האם החיבור שלך לשירים נוגים נובע מחיי זוגיות שאינם טובים? מה אתם הייתם שואלים?

פלוטו24

New member
האם היא אי פעם הגיבה על מה

שהאחיינית שלה עשתה בפומבי? מה היא אמרה?

דג קדוש

New member
היא הגיבה פעם אחת ויחידה

בראיון שהיא נתנה ל"מעריב" בפסח. הראיון שמור אצלי, אני פשוט לא מצליח לסרוק אותו בגלל הגודל הרב של העמודים. למישהו יש רעיון מה לעשות עם זה? זה פשוט ראיון שבאמת שווה לקרוא...

ravithe

New member
יו גיא

אתה ממש עיתונאי חוקר (החוקר הרע
). האמת שאני חשבתי על כיוונים יותר אופטימיים כמו- מה התוכניות הלאה? כיצד היא בוחרת את השירים? מאיזה שלב בעשיה היא הכי נהנית? האם יש לה חלום גדול לעתיד כמו למלא את קיסריה, או שההופעות האינטימיות יותר עושת לה את זה? אני מוכרחה לציין שהשאלות האישיות אפילו מביכות אותי. אני אוהבת את נורית בגלל איכויות השירה שלה ובגלל שהיא מרגשת אותי. הקשר לחייה האישיים לא ממש רלוונטי וקצת חטטני. ברור לי כי זה מחיר החשיפה ולצד הזוהר והתהילה יש גם דברים אחרים...

דג קדוש

New member
לדעתי זה ממש לא חטטני

היא דמות ציבורית, אין מה לעשות. במיוחד לאור העובדה שהיא גם נשואה לדמות ציבורית ומעורבת, באופן עקיף, בפרשייה ציבורית (רצח אסף שטיירמן) - לפני שאתם קופצים עלי, נכון, היא ממש לא אשמה שהאחיינית שלה עשתה כזה מעשה שפל, אבל אני רוצה להזכיר לכם שלמרות שהיא הייתה מעורבת ברצח, היא היחידה מבין 3 הנבלות שמסתובבת היום חופשיה לחלוטין, בשל העובדה שהיא הגיעה למעמד של עדת מדינה (למרות ששקרה בכל העדויות), ולאחר שנורית ובעלה הציעו לבית המשפט להחזיק אותה במעצר בית בביתם שבת"א. למה שאלתי את זה? מכיוון שיש איזשהו קשר כרונולוגי בין "להתראות מתוק" (שבכל מקרה לא היה מוצלח במיוחד) שיצא בשנת 2000, וחשיפת הפרשה באותה תקופה בדיוק. מאז לא שמענו כמעט על נורית בכלל, היא מיעטה לצאת להופעות וזה חבל מאוד, לדעתי זו שאלה לגיטימית לחלוטין. לא מסכימים איתי? מעבר לכך - אין ספק שרוב הטקסטים שנורית שרה, ורוב המוסיקה שלה היא "מרגשת" או יותר נכון - נוגה. אנחנו אוהבים אותה ככה, אבל כדמות ציבורית אפשר לשאול לדעתי מדוע זה ככה. שימו לב לשיר "הציפור": "... כך מתרגלים ימינו לחיות בשלום זה עם זה גם בלי אהבה סוערת בלי כאב פולח חזה" האם חיבור לטקסט כזה, נפלא ככל שיהיה, לא מעיד אולי על איזשהי הזדהות אישית עמוקה עם המסר הדק מאוד שהוא מעביר? שוב - נורית ובן זוגה הינם אנשים מוכרים, לא סתם בני אדם מהשורה שאיש לא שמע עליהם. כולם מכירים שמועות כאלו ואחרות, זו לא בושה לשאול אם מדובר בראיון וכו', מצד שני אפשר גם לא להתפלא אם היא תעדיף שלא להגיב. בכל מקרה, אני אשמח לקבל תגובות על ההודעה הזאת, נראה לי שהיא תהיה מאוד שנויה במחלוקת כאן בפורום. תודה לכם

ravithe

New member
אני שמחה לא להסכים איתך

זה די ברור שהמילים בשירים הן לא אחת לאחת עם מה שקורה בחיים. כמו שנורית היא לא 'סוכנת חשאית' (למיטב ידיעתי) וכמו שהיא לא 'באה מרחוק'... היא בוחרת שירים יפים על מצבים בחיים. אפילו בשירים שהיא כתבה את המילים לא הייתי נחפזת ומסיקה שמדובר בחייה הפרטיים. נדמה לי שאתה ניזון מרכילויות ולא מהמילים בשירים... אבל אתה צודק שזה לגיטימי לשאול. לענות- סביר שהיא לא תענה עניינית.

דג קדוש

New member
נכון

אבל "סוכנת חשאית" הוא שיר חריג יחסית לאלבום ולכן ממש לא מייצג. כדאי לבחון את שאר השירים וכן את הטון הבולט שיש בשירים שלה לאורך השנים, את באמת לא שמה לב לזה?

ravithe

New member
זוגיות

ממרום שנותי אני יכולה לומר שזוגיות זה נושא סבוך ומרתק. בכל זוגיות יש עליות וירידות, יש המון אושר והמון מתחים וחרדות. זה נושא נהדר לכתיבה שמעסיק הרבה כותבים- עולמה הרגשי של האישה בזוגיות. מכאן אני מסיקה שגם נורית נמשכת לנושא. אני משוכנעת שגם הנישואים שלה, אחרי כל כך הרבה שנים, עברו משברים מסויימים, אבל להגיד שהבחירה בשירים היא בגלל חיי נישואין לא מוצלחים זה קצת מרחיק... בראיון החדש שפורסם בפורום וקראתי עכשיו נורית אומרת שיש גם הרבה אפור- לא הכל שחור ולבן וזה לדעתי אומר הרבה. מקווה שהצלחתי להעביר את דעתי. אגב, מדובר בשירים עם נימה מלנכולית שמוציאים מנורית את המיטב שבה! לא?

דג קדוש

New member
דעותינו לא חלוקות כל כך ../images/Emo13.gif

אני לא אומר שיש לה חיי נישואין זוועתיים שלכן הנימה שלה היא מלנכולית. זו הייתה דוגמה בסה"כ, כיוון שאני חושב שאומן בוחר טקסטים ומנגינות שמבטאות את עצמו הכי טוב, ונורית היא כזאת. היא הייתה מלנכולית גם לפני שהיא התחתנה, "האלבום הסגול" (הראשון - "נורית גלרון") מלנכולי מאוד והוא יצא כמה שנים טובות לפני נישואיה. זה בכל זאת כן מצביע על האישיות, אבל יש כל מיני טקסטים שלפי דעתי הם לאו דווקא מקריים. ובהחלט נורית זמרת מלנכולית רוב הזמן. ככה היא עושה לכולנו טוב בנשמה, שומעים (במיוחד באלבומים הראשונים) שהיא נותנת את כל כולה כשהיא שרה, ולכן השירים שלה מרגשים כל כך.

למעלה