ארז שלום ../images/Emo13.gif
למרות שהחברים האחרים תקפו אותך על השאלה שלך, אני חושב שהיא במקום. כפי שסשה אמרה, מספר חברים קיבלו הצעה לעזוב את שינוי ולעבור לקדימה, ודחינו אותה. הזכות להיות חלק ממפלגה גדולה, משפיעה וממשמעותית היא גדולה ומפתה, אך אני חושב שהדרך והרעיון אמורים להיות הרבה יותר משמעותיים ומהותיים. הקמת קדימה נועדה לספק מרחב מחייה פוליטי לרוה"מ לשעבר שרון על מנת שהאחרון יוכל לבצע מהלכים מדיניים נוספים בלי עול הליכוד. מעבר לרעיון זה שאני תומך בו, קדימה היא מרכול ענק של דעות ואנשים המרוחקים זה מזה מאוד. שזה אחלה, אבל לא עבור אנשים עם אג'נדה אזרחית מגובשת וברורה. בכל מקרה, לדעתי שינוי לא סיימה את תפקידה ההיסטורי. שינוי תמשיך להוביל את המאבק לישראל בעלת ציוון יהודי, דמוקרטית וליברלית. המחשבה שהמפלגות החרדיות עומדות לשוב ולהיות חברות בממשלה מעלה בי חששות רבות. זה אומר שהכלכלה עוצרת והופכת לכלכלת ימי ביניים, וזה אומר שמיליון אזרחים לא יוכלו להינשא במדינתם, וזה אומר שהמדינה תחזור לעודד בורות ובערות תוך מימון משפחות עם עשרות ילדים. האפיזודה בה שינוי היתה לשון המאזניים גרמה להפוגה בת שלוש שנים. הפוגה חיונית והכרחית שמנעה קריסה כללית של הכלכלה הישראלית והחזירה קצת שפיות למדינה. אני לא עובר לקדימה, כי אני מאמין שהאג'נדה האזרחית של שינוי עדיין לא תמה- עם ההיכנסות של החרדים לממשלה, ועם "החוקה בהסכמה", אשר משלבת אלמנטים של כפייה בתוכה ואינה מתייחסת להפרדת דת ומדינה. 4% זה אתגר. יוראי.