שאלה לנוער שינוי

תמיר1991

New member
חוסר נימוס זה להוריד מפלגה של 14

מנדטים למפלגה של מתחת לאפס... אני רק אומר את העובדות, ואתם במקום להתמודד עם האמת חשים נעלבים מכל מי שאומר אותה. חבל שכך... תמיר.

דללה

New member
אין שום קשר לחוסר נימוס!

אותם מנהיגים שאתה תומך בהם הם אלו שגרמו למפלגה להתמוטט!

אשרת

New member
אתה מבין - פה הטעות שלך חמוד.

עוד לפני הפילוג שינוי היתה קרובה למדי לאחוז החסימה.
כך שמי שאשם במצבה של שינוי - הם החברים שלך מחץ. רק לידיעתך, שמועות עקשניות טוענות שהם בבעיות כלכליות די רציניות. לא רק שהם לא ממש הראו רוח דמוקרטית מהי, כנראה שגם בניהול כספים הם לא משהו. אני מקווה שהם לא יאבדו את הבתים שלהם בעקבות החובות שהם כנראה (לפי השמועות) נכנסו.
כל טוב.

דללה

New member
חמודה.. את אל תדאגי לנו

אם היינו רוצים היינו עוברים לקדימה. עובדה שאנחנו עדיין בשינוי. שיעלו את אחוז החסימה ל4%, אף אחד לא מאיים עלינו. אחרי שהחרדים יכנסו לממשלה הציבור יבין כמה חייבים את שינוי בממשלה.

sagia1

New member
דואג*

שמי ארז בן 17 ואני חדש ואשמח להישתתף בדיונים

דללה

New member
סליחה, דואג

לא הטרחתי את עצמי לבדוק בעולם שלך אם אתה בן או בת.

Sashka7

New member
אתה מוזמן להשתתף בדיונים שלנו

רק אל תציע לנו הצעות כגון: לעבור למפלגה אחרת או לשנות משהו באידיאולוגיה שלנו...

Sashka7

New member
נורא מצחיק שאתה שואל את זה

כנראה טוב לנו בשינוי... או שאולי אנחנו לא בדיוק מתים על קדימה... או כנראה ששניהם! כאילו הצטרפנו לנוער שינוי בגלל עקרונות מסוימים, אז למה לנו לעבור למפלגה אחרת, מה בגלל שיואל ביקש???

אחת הטעויות של שינוי

בעבר הלא רחוק היא העיסוק האובססיבי בחרדים. .הכנסת הבאה תעסוק בעיקר 1בעניני בטחון גורליים למדינת ישראל. כשהחמאס משתולל ויש פיגועים בציבור לא חושבים על עניני כשרות ואוטובוסים בשבת עם כל הכבוד לנושאי דת ומדינה

ארז שלום ../images/Emo13.gif

למרות שהחברים האחרים תקפו אותך על השאלה שלך, אני חושב שהיא במקום. כפי שסשה אמרה, מספר חברים קיבלו הצעה לעזוב את שינוי ולעבור לקדימה, ודחינו אותה. הזכות להיות חלק ממפלגה גדולה, משפיעה וממשמעותית היא גדולה ומפתה, אך אני חושב שהדרך והרעיון אמורים להיות הרבה יותר משמעותיים ומהותיים. הקמת קדימה נועדה לספק מרחב מחייה פוליטי לרוה"מ לשעבר שרון על מנת שהאחרון יוכל לבצע מהלכים מדיניים נוספים בלי עול הליכוד. מעבר לרעיון זה שאני תומך בו, קדימה היא מרכול ענק של דעות ואנשים המרוחקים זה מזה מאוד. שזה אחלה, אבל לא עבור אנשים עם אג'נדה אזרחית מגובשת וברורה. בכל מקרה, לדעתי שינוי לא סיימה את תפקידה ההיסטורי. שינוי תמשיך להוביל את המאבק לישראל בעלת ציוון יהודי, דמוקרטית וליברלית. המחשבה שהמפלגות החרדיות עומדות לשוב ולהיות חברות בממשלה מעלה בי חששות רבות. זה אומר שהכלכלה עוצרת והופכת לכלכלת ימי ביניים, וזה אומר שמיליון אזרחים לא יוכלו להינשא במדינתם, וזה אומר שהמדינה תחזור לעודד בורות ובערות תוך מימון משפחות עם עשרות ילדים. האפיזודה בה שינוי היתה לשון המאזניים גרמה להפוגה בת שלוש שנים. הפוגה חיונית והכרחית שמנעה קריסה כללית של הכלכלה הישראלית והחזירה קצת שפיות למדינה. אני לא עובר לקדימה, כי אני מאמין שהאג'נדה האזרחית של שינוי עדיין לא תמה- עם ההיכנסות של החרדים לממשלה, ועם "החוקה בהסכמה", אשר משלבת אלמנטים של כפייה בתוכה ואינה מתייחסת להפרדת דת ומדינה. 4% זה אתגר. יוראי.

sagia1

New member
בתור תומך באידאוליגה של שינוי

אני חושב שנכון היה עושה טומי לפיד אם היה לוקח איתו את עשרת נאמניו לרשימת קדימה והיום היה יצוג חילוני גדול במקום להיתעקש על עקרונות שלא ניתן לערוב להן. בזמנו דיברו על מפלגת שלושת הקשישים. קשיש אחד יושן קשיש אחד נישאר בבית והכי קשיש יישאר לנצח.

Sashka7

New member
ואי כמה אתה כותב! לא לימדו אותך

לצמצם קצת??? סתם.. האמת היא שאם לא היית מקריא לי הכל בטלפון בכלל לא הייתי קוראת את זה
ולהבא, נסה לצמצם קצת!

למעלה