שאלה לנהגי פיג'ו 301

cars2018

New member
שאלה לנהגי פיג'ו 301

מדובר אצלי בתקלה שקיימת מאז שקיבלתי את הרכב(חדש מהניילונים),
הרכב הושבת כמה פעמים שבתום ההשבתה המוסך טען שתקן, אך בפועל אין לא דובים ולא יער.

התקלה היא שבעליה על מכשול בכביש או פסי האטה, מורגש שהפרונט של הרכב לא מוצק, אשר בכל רכב נורמלי אחר זה כמובן לא קיים, ז"ת נשמעת מן נקישה קלה מקדימה בעת עליה וירידה על פס האטה, ז"ת יש נקישה בדיוק בעליה ובירידה כאשר הבולם נסגר טיפה, זה קורה במהירות נמוכה, ההרגשה הזו שהרכב מתפרק מקדימה לא מורגשת במהירות נמוכה מתחת לכ20 קמ"ש.

האם מישהו אחר שנוהג ב301 חווה את אותה התופעה?
אני שואל מכיוון שאני כבר מתוסכל ולא יודע אם מדובר באיכות הלוקה בחסר מצד היצרן, או שמדובר בפגם ספציפי ברכב שלי.

לך למכון לבדיקה לפני קנייה

שם אתה משלם רק חצי מהעלות הכוללת כי אין לך עניין ללמוד על מצב המנוע/גיר אלא על המרכב בלבד.
תדגיש לבדוק שאין בעיית פרונט/תאונה/ וכד'
תדגיש לבדוק עלייה וירידה מבמפים.
אגב בעיית פרונט רואים לעתים גם שחיקה לא סימטרית בצמיגים (בכל זאת הרכב אצלך כשנתיים, זה זמן שגם הצמיג "מדגים בעיות" הקשורות בפרונט מעוות)

להבדיל מבדיקת המנוע והגיר ששם יש הרבה כסתח בבדיקת המרכב הממצאים נראים בקלות או מאובחנים בבדיקות פשוטות כשלמשל מרעידים גלגל אחד ובודקים תפקוד הבולמים...

כל הסיפור של הבדיקה כ200 שח בעבורך, המשלם, ותקבל הוכחות ברורות אם אתה פאראנואיד הזקוק לתרופות
או שבאמת "רודפים אחריך"
ואז תוכל לדרוש תרופות אחרות (לפי חוקי העונשין)

cars2018

New member
נשמע לי הזוי לבדוק את הרכב של עצמי

הרעש הזה קיים מהרגע שקיבלתי את האוטו, ממש בקילומטרים הראשונים,
אפילו לפני כחצי שנה ניסיתי לשכור רכב כזה ליום מאלדן כדי לבדוק, אך כאשר נסעתי לשם התברר שאין להם באותו רגע רכב כזה והציעו לי רכבים אחרים, באסה, פשוט אני יודע שברכבים אחרים אין את הרעש הזה, נהגתי בכמה רכבים שלך חברים ומשפחה ושמתי לב שזה לא קיים שם, לכן הבדיקה שלי חייבת להיות מול 301 אחרת.
&nbsp
בכל מקרה אשמח לשמוע את זה ממישהו שיש לו או נהג ב301, ששם לב לנושא הזה.

הכיוון שלך שגוי

כבר כשנתיים הוא שגוי... זה לא מעט זמן וחבל
לך לבזבז 200 שח ולקבל מסמך עם תוקף משפטי. ככה תוכל לקבל פיצוי אם יש דברים בגו...
&nbsp
הזוי זה שלא בדקת את זה עד היום...

cars2018

New member
כי שנתיים אני נותן צ'אנס ליבואן שמתעקש שאין תאונה

עוד פעם ועוד פעם, פשוט לא רואה את האור בקצה המנהרה.

יש סיכוי שה200 ש"ח הללו יצליחו

להאיר לך את הדרך כיצד לצאת מהמנהרה... אלא אם אתה מוצא סיפוק והנאה להמשיך לשהות עמוק במנהרה החשוכה...

cars2018

New member
טוב, כנראה שזה מה שאעשה

האמת שלא ידעתי שיש דבר כזה, בדיקת פרונט, חשבתי שיש רק בדיקה לפני קניה שכוללת הכל.

moshecaspi

Active member
שני הבולמים מקדימה אמורים לעבוד זהה

תלחץ כל כל צד ותשווה את התנועה של המרכב או תיעזר במוסכניק (לא מורשה כי יש לו קשר ליבואן) שיעשה, לדעתי, את הבדיקה ללא עלות. לך תדע, אולי מישהו החליט לשאול בולם מהרכב שלך לפני המסירה או שפשוט הותקן במפעל בולם תקול.

cars2018

New member
כבר החליפו לי בולמי זעזועים פעמיים במסגרת אחריות

כמובן בתקווה לתקן את הנושא הזה,
זה כמו לנסות את אותו הדבר ולצפות לתוצאה אחרת.

moshecaspi

Active member
ראית שהחליפו?

אולי התקינו תחליפי? גם אם כתוב בקבלה או במחשב, זה לא אומר שזה נעשה. כתבתי לך בעבר כמו קודמיי, אתה צריך לבדוק ברצינות את הנושא אצל מישהו שלא קשור ליבואן ולא להאמין לכל דבר שאומרים לך בעלי אינטרס. תוכל לדרוש החזר מהיבואן אם יתגלה משהו.
&nbsp
נשמע לך הזוי לבדוק את הרכב אבל רכבים נפגעים בדרך לרוכש וחלקים יוצאים פגומים מהמפעלים. שום דבר לא הזוי ואתה לא חי בגן עדן.

cars2018

New member
ברור, המתנתי שבועיים לבולמים, וראיתי את הישנים בחוץ.

moshecaspi

Active member
זה שראית את הישנים בחוץ

לא אומר שהחליפו אותם. אפשר פשוט להציג לך בולמים ישנים. כדי לדעת בוודאות שהם הוחלפו צריך לעמוד ליד המכונאי בזמן ההחלפה אבל זה לא תמיד קורה.

חן 1111

Active member
כשמחליפים חלקים באחריות זה על חשבון היצרן

וכמובן שהיצרן מספק רק חלקים מקוריים. אין למוסך שום סיבה לא להחליף ולשקר ובטח שלא להתקין חלק תחליפי.

motidov

New member
בזמנו, היה לי את ה c אליזה

נראה לי שהוא כמו ה301. לא הייתה שום בעיה או תקלה.

cars2018

New member
תודה, כרגע די קשה להגדיר את המצב אצלי

אי אפשר להגיד שהרכב לא תקין, כי כרגע הוא נוסע ולא מושבת או מכיל פגם שלא מאפשר נסיעה נורמלית,
אלא יש פשוט הרגשה של אי נעימות, ז"ת הרעש הזה וההרגשה שמשהו לא מורכב באיכות סטנדרתית מורגש לחלוטין, והשאלה אם זה היה קיים גם אצלך ופשוט לא שמת לב,
למשל אשתי לא היתה מודעת לכך, היא הבחינה ברעש רק כאשר הערתי וסימנתי לה איפה , וכמובן הדגמתי לה עם רכב אחר שאין בו את התופעה של הרעש החריג הזה.

motidov

New member
רכב עם משקל עצמי קל

1115 קילו. המרכב ארוך וגדול.
באטראז' ששוקלת 945 קילו,עם מרכב קטן יותר,יש גם תחושה אולי קצת משונה עד שמתרגלים.
כמה זמן הרכב אצלך? לי לקח שבוע בערך להתרגל.כיום, אני נהנה מכל רגע.לא נראה לי שיש בעיה או כשל(:)

cars2018

New member
אוטוטו שנתיים

כל עוד לא אשווה מול רכב אחר זהה לא אדע,
פשוט ההרגשה הזו לא קיימת בשום רכב אחר, אפילו באלה בני עשור,
ניסיתי לשכור, ואף הזמנתי נסיעת מבחן על 301 חדשה כדי להשוות, אך בהשכרה רצו למסור רכב אחר כי לא היה להם 301 זמינה, ולך תדע מתי יהיה, ולובינסקי כבר לא מספקים נסיעות מבחן ל301.
&nbsp
בגלל זה נותר לי לפנות לאלה שיש להם או נהגו ברכב בכביש הכולל פסי האטה גבוהים ומכשולים חריגים.

למעלה