שאלה לנהגות

wil

New member
אז תופתעי לשמוע שגם בצהרי היום

קורים מקרים כאלו. כולל מקרה של רכב שנשדד מנהגת שעמדה ברמזור של קניון רמת אביב (שלא תגידו איזור פשע) בשעה 11:00 בבוקר. אם זה יכול לקרות במקום כזה ובשעה כזו - זה יכול לקרות בכל מקום. וזה קורה.

be_roo

New member
לא קשור להארלם או מלחמה

נשים לבד הן מטרה מועדפת, גם אם הן באוטו, בבאר שבע או בצפון תל אביב. לא צריך להכנס לפאניקה ולמהנע מלנסוע בחושך כמו שלא נמנעים מלצאת מהבית אחרי שש בערב, אבל להכיר באפשרות זה צעד חכם. עקב אחרי פעם רכב בשעה מאוחרת. עשיתי כמה סיבובים במגרש חניה עם שתי יציאות ווידאתי שהוא אכן עוקב אחרי. התקשרתי לאבי וביקשתי שירד לפגוש אותי ובזה נסגר העניין. היום בעידן הסלולרי זה פשוט. יכול להיות שהוא רק רצה לשאול אם האוטו למכירה, או להגיד שיש לי פנצ'ר. רוב הסיכויים שזה היה משהו תמים, אבל אין סיבה לבדוק.

gold ayelet

New member
האמת שיש בשירותי הכבאות כלי קטן

במיוחד בשביל מקרים כאלה או דומים.. ומנפצים את החלון בצורה שהנהג גם לא נפצע מהזכוכיות... אבל ברור שעדיף לא לנעול. * אהה ולא נראה לי שזה קשור ממש למלחמה, זה קשור לזה שהיא בחורה לבד באוטו בחושך.

barhe

New member
יש מסור לזכוכית וכלי לריסוק שמשות

השמשה לא מתנפצת והרסיסים לא עפים לכל כיוון הזכוכית הופכת ל"גרעינים" ואפשר להוציא אותה בקלות. יש את זה בכל רכבי הגעש (חילוץ והצלה)

fireman

New member
נוקר שמשות

ניתן להחזיק בכיס, בגודל של עט (וגם נראה כמו עט)

Superdror

New member
התכוונתי למצב בו צריך לחלץ מישהו

מהרכב כי הרכב עולה באש וכוחות ההצלה טרם הגיעו. כמובן, אפשר גם לנסות לנפץ עם אבן או חתיכת ברזל לצד הדרך - אבל, לא תמיד קל למצוא כזה, לפעמים הזמן הוא גורם מכריע ועם כלי מאולתר ניתן לפצוע את הנוסע עוד יותר. קיצר, אם אין חשש וסיבה לנעילת הדלתות - לא לנעול.

wil

New member
אני דווקא חושב שעדיף תמיד לנעול.

אני תמיד נועל בכל רכב ובכל מצב, עם נוסעים ובלי נוסעים, ביום ובלילה, בבאר שבע וברמת אביב ג'. הסיכוי שינסו לשדוד לי את הרכב בזמן עמידה ברמזור הוא גבוה בהרבה ממכפלת הסיכויים של: 1. תאונה. 2. אני וכל הנוסעים מאבדים הכרה. 3. הרכב מתלקח. 4. מגיעים אנשים שמעוניינים לעזור. 5. הם לא מד"א או מכבי אש. 6. הם מתקשים לפתוח דלתות. 7. אף חלון ברכב לא נשבר למרות התאונה המאוד רצינית. תחשבו על זה.

Superdror

New member
כל אחד והשיקולים שלו.

אני לא חושב שהייתי מנסה להתחכם עם "חוטף" מכוניות חמוש למשל. שיקח את האוטו, שישאיר אותי בחיים, בשביל זה יש ביטוח - וגם אם אין ביטוח מקיף, החיים שווים לי הרבה יותר ממחירה של מכונית. חוטף מכוניות לא חמוש כלל לא יצליח להוציא אותי מהרכב בשום מקרה וסביר להניח שאני אדרוס אותו הרבה לפני שהוא יגיע אליי, מספיק נגיעה בגז כדי לסגור עליו את הדלת ולהעיף אותו לקיבינימאט. יש מקומות שכן הייתי נועל את הרכב, אבל ככלל, אני לא חושב שיש סיבה לנעול את הרכב בכל עת ורגע. יש יתרונות ויש חסרונות.

Daemonlior

New member
גיימס בונד בהתגלמותו ^^

עד שלא תיהיה במצב הזה לא תדע מה באמת יקרה.. ואני מניח שאם יבוא אליך גנב מאחורה יפתח את הדלת ומיד יכוון לך אקדח לראש, אתה לא תמהר ללחוץ על הגז..

wil

New member
חמוש? חמוש במה?

ברור שבאיומי אקדח רובינו מעדיף לא להתנגד ולוותר על הרכב. לפחות כשהוא ריק. לא בטוח שהתשובה זהה גם כשיש ילד באוטו. בד"כ שודדי הרכבים בצמתים לא חמושים באקדח. הם חמושים בכח הזרוע (וזה יותר ממספיק מול בחורה ממוצעת שלא ראתה מכון כושר בחיים שלה) ולפעמים בסכין. ובכלל על רכב נעול הם יוותרו מראש (למה להם להסתבך? עוד דקה יבוא רכב פתוח) או ברגע שינסו לפתוח את הדלת בהפתעה ולא יצליחו. מול סכין שמונחת לי על הצוואר אני אמסור את הרכב בלי התנגדות. לעומת זאת מול סכין שמנופפת עם פרצוף זועם מבעד לשמשה, אני אשלב הילוך ואתן גז. זה כל ההבדל.

wil

New member
ויש גם חוטפי תיקים

שבכלל לא רוצים לגנוב את האוטו אלא פותחים את הדלת הימנית וחוטפים את התיק שמונח על המושב. 2 מקרים שאני מכיר אישית. הנ"ל לא חמושים ומסתמכים בעיקר על יכולת ריצה ואלמנט ההפתעה. אם לא יצליחו לפתוח דלת של רכב מסויים הם יברחו וינסו רכב אחר.

k1235

New member
ואם תיהיה..

ואם תיהיה באמצע פקק ? לאן יש לך לברוח עד שתנסה לברוח יתן מכה בשמשה ויכנס אם תרצה או לא תרצה.. אבל אני אישית גם ינסה להתנגד ויש ינסה להמלט אפילו במחיר דריסה..

Krishi

New member
אם הוא יהיה באמצע פקק

אז גם הגנב יהיה באמצע הפקק

4LeafClover

New member
אני נועלת את כל האוטו.

תמיד. כמו שצריך. גם באור יום איזה פושע יכול לקפוץ לי לאוטו כשאני עומדת ברמזור אדום. בקיצור, כל פעם שאת נכנסת לאוטו פשוט תעשי נעילה מרכזית. קל מאוד.

למעלה