שאלה לנגני הפורום

ishaygr

New member
שאלה לנגני הפורום

שאלה לנגני הפורום המנגנים בחתונות ובאירועים. באיזה גיל התחלתם לנגן באירועים ממש? איך התחלתם לנגן- באירועים בהתנדבות או בתשלום נמוך? עם תזמורת או כנגן יחיד? בתודה מראש ישי

אני לא מנגן בכלל

[כתבתי בעיקר כדי להראות לך שקוראים את ההודעות שלך ומתייחסים אליהן ואליך בכבוד הראוי]

BobMarly

New member
גם אני לא מנגן,

אבל, אם אתה שואל אותי, כדאי לך להתחיל בשמחות משפחתיות עם קהל אוהד. זה שדה ניסוי מצוין ואחר כך ללכת על חתונות ממש לפרנסה. לדעתי כדאי לנגן בתזמורת. כך אתה יכול ללמוד משאר הנגנים ואף ללמד אותם. אח"כ כשיש לך ניסיון אז לבד זה גם נחמד. דומני שאיש הרוח יכול לשפוך אור על הדברים יותר מכולם.

../images/Emo6.gif

מצטער.הייתי עסוק קצת בימים האחרונים. לא זוכר תאריך מדויק.אני מנגן כמה שנים בודדות בארועים.לפני שנה פלוס, קניתי הגברה והחלטתי להקים תזמורת לבד.זה היה די מלחיץ בהתחלה אבל היום זה זורם ברוך ה'.אני בן 39

BobMarly

New member
כלומר בהתחלה נגנת בתזמורת

ולא לבד. האם אתה מוצא הבדלים משמעותיים?

ishaygr

New member
מצד שני....

אל תשכח שהעבודה בתזמורת קשה הרבה יותר, בתזמורת צריך עיבודים צריך להחליט איפה כל אחד נכנס. צריך סולם אחיד או מתאים, צריך לתאם את הקצב של התופים ואת הפריטה של הגיטרה. צריך לזמן את כל הנגנים לפגישות וחזרות רבות מאוד. נראה לי שתזמורת היא מקצועית מאוד. לעומת זאת, נגן מתחיל יחסית שאין לו תזמורת מקצועית עם עיבודים והכל, יכול פשוט לנגן טוב בעצמו ולבוא ולנגן בחתונות של משפחות פשוטות, אני בטוח שיש המון משפחות בבני ברק ובירושלים שאין להם צורך בשלהבת או איילת השחר שלוקחות יותר מ- 1000$ לערב ויש מהם שאפילו לא עובדים וישמחו שיהיה באירוע שלהם נגן פשוט ונחמד בכמה מאות שקלים.

BobMarly

New member
זה נכון ולא נכון

תלוי באיזה תזמורות מדובר. יש תזמורות שלא מתאמנות כלל ופשוט מגיעים קבוצה של נגנים ומתאמים בינהם תוך כדי. ברור שככל שהם מופיעים פחות ביחד, כך הביצועים פחות טובים. התזמורות שמתאמנות באמת יקרות הרבה יותר. אבל אז אתה בהחלט מקבל כנגן משהו יוצא מהכלל. כי אתה מתאמן עם עוד אנשים ועצם הנגינה ביחד לדעתי תורמת מאוד לך כנגן. שלא לדבר על הלקוחות.

ishaygr

New member
קלייזמר משיגנע-

אני מנגן בהרכב של הישיבה שלי, אבל זה לא הרכב רציני בכלל, אנחנו מנגנים באיזה אסיפת הורים אחת בשנה ומשהו כזה....

ishaygr

New member
הכימייה בסדר אבל........

לא נראה לי שהחבר'ה הם בראש להשקיע ממש... הם שמחים לבוא ולנגן פעם בשבוע קצת אבל לא יותר מזה.

BobMarly

New member
תראה

יש הבדל בין כימיה בסר לכימיה טובה. בכימיה טובה, אז אתה רוצה להתמכר לעסק. בכימיה בסדר לא תגיד לא אם יבקשו ממך.

יש הסכמה

רוצה להוסיף רק: שהאימון הכי טוב הוא נגינה של התזמורת בחתונות עצמן.בהופעה עצמה דברים משתנים במהירות.לאט לאטלומדים להכיר את הלך הרוח של התזמורת.

הכי טוב לפי דעתי...

זה להתחיל בהופעות בבית הספר. או לסירוגים במסגרת החברתית שקיימת. אני התחלתי בהופעות עם הרכב בית ספר. איתו הופעתי בהרבה מקומות בארץ. באירועים שונים. ולא הרווחתי שום אגורה. אוכל היה שכרי! כל אירוע כזה, נתן לי היכרות ופרספקטיבה על הקהל, סוגי הקהלים. ולכן, כשהתחלתי לנגן בהופעות, אז הגעתי אליהם משופשף הרבה יותר. הדבר הכי פסול לפי דעתי כשמתחילים, זה לחשוב כסף. מתחיל עם כל האהבה, ולאט לאט עושים את ההבדלות, ואת הפרנסה. המוזיקה עדיין לא מפרנסת אותי. אבל זה בהחלט עוזר פה ושם אירוע.

meir99

New member
תגיד איך למדת את הניגונים

בע"פ אני זקוק לתווים ולא מצליח ללמוד בע"פ

למעלה