שאלה לנאור

chenchi

New member
שאלה לנאור

הבנתי שאתה עובד בחנות ספרים בת"א. אני עושה סקר שוק בעקבות הצעת עבודה בחנות ספרים, שהשכר בה הוא 18 לשעה+ אחוז על כל מכירה, לטענת המעסיקים יש הרבה מכירות והממוצע הסופי יוצא מעל 24 לשעה... את זה עוד נחייה ונראה... השאלה היא באמת כמה מקובל לשלם על עבודה בחנות, אני יודעת שישנם מקומות שמשלמים יותר אבל בלי אחוזים על מכירות. אז מה המצב בעבודה שלך? המון תודה מראש! ןאגב, אני יודעת שזו שאלה חוצפנית לשאול כמה אתה מרוויח, אבל בפורום שדן בגבוה חשבונות חשמל של אנשים, זה לא נראה לי כזה נורא. אבל, אני אבין אם תבחר שלא לענות- יש גבול לחשיפה.

אני אמנם לא נאור,

אבל יודעת שבחנויות משלמים שכר מינימום לעובדים חדשים. ושכר מינימום זה בערך 18 ש"ח ואם הם ממש נדיבים אז 20 ש"ח לשעה. ממליצה לך לשאול את השאלה גם בפורום נותני שירות, כי מוכרים בחנויות נכללים בקטגוריה הזאת.

פורום נותני שירות לא פעיל

אני מקווה שזמנית... אבל עד כמה שיודע לי יעל צודקת. בחנויות בכלל משלמים לעובדים שכר מינימום, ובחנויות ספציפיות משלמים גם אחוזים ממה שאתה אישית מוכר, זאת אומרת - רק אם הצעת ללקוח משהו שהוא לא היה קונה אם לא היית עוזר לו. זה נפוץ במיוחד בחנויות בגדים, וזאת הסיבה שמוכרים בחנויות בגדים נדבקים לכם לתחת, לא כי הם באמת רוצים לעזור.

chenchi

New member
תודה על התגובות

עכשיו נשאלת השאלה איך מתקיימים משכר כזה???? בעיקר כשגרים בדירה לבד...

שאלה טובה

אפשר לחפש עבודות במשמרות, אם יש לך נכונות לעבוד גם ערבים, סופי-שבוע וחגים, אז זה מעלה את המשכורת לשעה, וכך גם את המשכורת הכוללת. (בשבתות 200% שזה 40 ש"ח ובשאר המיוחדים בין 125% (25 ש"ח) ל-150% (30 ש"ח)). זה מה שאני עשיתי ומימנתי לעצמי את כל התואר והנלווים ככה. (לא היו לי כמעט חיים חוץ מעבודה ולימודים אבל זה מחיר שהייתי מוכנה לשלם לארבע שנים). אפשר לעבוד בשתי עבודות (חנות בבוקר, מלצרות בערב וכו') אם יש לך כישורים מיוחדים כדאי ורצוי לנצל אותם (שיעורים פרטיים, מכירת תכשיטים, אפיית עוגות). אפשר להתפרנס מעבודות נוספות מזדמנות (שמרטפות, עבודות בששי-שבת, שמירה במבחני בגרות, או דרך חברות כח-אדם זמניות) אפשר לצמצם עלויות מגורים לבד ע"י מגורים עם שותפים וחסכון בהוצאות. אפשר לבקש עזרה קבועה מההורים אם יש להם. ואפשר גם לא לעבור לגור לבד. נדמה לי שמניתי את כל האפשרויות שאני מכירה, אולי יש עוד כמה שלא עולות לי עכשיו לראש. זה ממש לא פשוט, אבל המאמץ משתלם.

chenchi

New member
אכן אלו האפשרויות...

אני כבר אחרי חצי תואר ועד עכשיו חייתי בעיקר ממזדמנות וחסכונות העבר, הגיע הקיץ וההורים כבר הודיעו שאחרי שנה של תמיכה הם רוצים גם הם "חופש" כלכלי ממני לקיץ. את הדירה הפרטית שלי אני אכן אעזוב כנראה בספטמבר כדי להצתוות לבנזוגי היקר, אבל הקיץ אני רוצה לעשות המון כסף ומהר!!! אז בכל מקרה החלטתי לרדת מעניין החנות ולחפש אולי טיפול פרטי בילדים (30 ש"ח לשעה נקי במרכז ת"א!!!) וישנה עוד תקופת מבחנים לפני. מקווה שהלחץ לא יהרוג אותי... אני יודעת שהמנהג הוא להפסיק לחיות במקביל להשגת התואר- אבל אני לא מסוגלת לשלם את המחיר הזה... מפונקת שכמוני... אז תודה על הרעיונות, וכיף לשמוע שאני לא היחידה שמתמודדת
חן.

tenen

New member
ממ.. במקומך הייתי לוקח עכשיו...

במקום שיש בו אחוזים על מכירות כי עוד שבוע שבועיים שבוע הספר אם אני לא טועה, אח"כ תשקלי שוב אבל אם תתפסי עמלה על מכירה בשבוע הספר בחנות ספרים זה לא רע :)

למעלה