../images/Emo6.gif היי ישראלו, אתר טבע לי?
יש מאמרים שלי על נוניבשני מקומות שאני זוכרת: אתר באופן טבעי פורום רפואה משלימה בתפוז. אני ממעיטה לכתוב על הנוני כי אני רשומה כמפיצה שלו, וכי יש לי ניסיון רק עם מוצר אחד מתוך כל אלו המוצעים בארץ, ולכן כל דבריי תקפים רק למוצר אותו בדקתי. בגלל זה, אנשים חושבים לעיתים שאני אומרת את הדברים כדי לקדם את מכירותיי. כיוון שכל מה שאני אומרת על הנוני קשור לניסיוני איתו כמטפלת הוליסטית, קשה לי מאוד כשלוקחים את הדיון למקומות אלו. אז... אני מספרת רק כשאני נשאלת, או כאשר הנוני נראה לי פתרון יחידי או פתרון שמשמעותית יתרונו רב יותר. המוצר יקר, וחשוב להשתמש בו נכון כדי להשיג את התוצאות המקוות. חשוב למשל לקחת מספיק ממנו יש אנשים שהצריכה הורמלית שלהם צריכה להיות 3-4 בקבוקים בחודש זה אומר: עלות של כ- 1000 ש"ח בחודש רק נוני. רבים לא יכולים להרשות לעצמם, או שאינם מוכנים להשקיע בעצמם כל כך הרבה. הנוני (הפרי) עשיר מאוד בחומרים שונים. ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ועוד. ייחודו הוא במספר מרכיבים שיש להם השפעה שמשמעותית גם אצל חולי הפיברו: 1. יש בו סרטונין והוא מעודד הפרשת סרטונין במוח. סרטונין, למי שלא יודעים, הוא הורמון מצב הרוח. לכן, הנוני ישפיע על הלוקח אותו גם כאנטי דיכאון, גם יסייע לצאת מהתמכרות מכל סוג, וגם... בגלל שהסרטונין הופך בלילה למלטונין - ישפר את השינה. 2. פרוזרונין + זרונאז שני מרכיבים אלו משחררים לגוף זרונין שנקלט במעיים. הזרונין הוא חומר שפועל על שרשראות של חומצות אמינו (= חלבון) רוב גופנו מורכב ממבנים חלבוניים: קירות התא, רצפטורים (קולטנים) אנזימים, הורמונים וכדומה. הרקמה הכי חשובה לפיברו שמשתקמת יפה עם הנוני היא: רקמה דקה שנמצאת במעיים ומפרידה בין תוכן המעי לקירותיו. זוהי ריקמה בעובי תא אחד שנפגעת מאוד מהתזונה המודרנית, ובעיקר נפגעת מקנדידה. התוצאה: שיפור משמעותי בכל הקשור לתסמונת המעי הרגיז ולרגישויות שונות. 3. חומר שמגביר ייצור תאי T ומאקרופאגים אלו הם הבלענים של מערכת החיסון ומי שמתמודדים עם גורמי מחלה גדולים. הם מטפלים בתאים נגועי סרטן או וירוסים ובחיידקים. חיזוק מערכת חיסון = חוסן. פעולות שהנוני עושה שמיטיבות עם חולי פיברו: 1. דהטוקסיפיקציה (ניקוי רעלים) וחיזוק הכבד. חולי פיברו רבים נמצאים למעשה במצב כלשהו של רעילות. לכן רבים מהם סובלים מהתסמונת של רגישות לריבוי כימיקלים. התהליך יכול להיות ארוך ולא נעים (עייפות, בחילות ובכלל: הרגשה כללית רעה) אבל... החיים ללא רעילות - מה יפים הם!! 2. הנוני מגביר ספיגה. גם ספיגה לגוף וגם ספיגה מהדם לתאים. זה יכול לפתור את הבעיה שנובעת מחסרים שונים. 3. לנוני יש אפקט של שיכוך כאבים ככל הנראה קשור לאותו מנגנון שמעודד ייצור של סרטונין, אבל לא רק... כל הנ"ל הם בהסתכלות ספציפית על פיברו בהסתכלות רחבה יותר, אנשים מדווחים על איזון של לחץ דם וסוכר, ועוד תופעות שאינן קשורות לפיברו.