"אני מאמין"
אני שמאלני. אז עכשיו תשאלו, "ומה זה שמאל?" אז קודם כל טוב ששאלתם. בלילה ארוך עם חבר טוב ואידאולוג בחסד, דנו בדרך הטובה ביותר להגדיר שמאל. שתי הגדרות שמצאנו, שמממשות את העסק, הן: 1- שוויון. 2- ואהבת לרעך כמוך. אני מאמין בשוויון. אני מאמין שזכותנו לחיות בשקט שווה לזכות הפלשתינים לחיות בשקט, שזכות "הזקנה מהמסדרון" לתרופות שווה לזכות האדם העשיר בעולם לתרופות, שזכותי לשקט, לחיים, לאהבה, לביטוי, לקיום, למים, לאוכל, לקורת גג, לעבודה ולכבוד שווה לשלך, לשל החרדי, החילוני, האמריקאי, הפלשתינאי, השוודי, העיראקי והאפגאני. התקווה הגדולה ביותר שלי היא שיום אחד אזרחי כדור הארץ יחליטו לבטל את כל הגבולות. לבטל את הלאומים. לאומיות זו למעשה הגרסה המעודנת-אך-חמורה של גזענות: "המדינה שלי הכי צודקת וטובה כי אני נולדתי בה". למה לי, כישראלי, מגיע יותר מאדם אחר שכל חטאו היה שנולד בניגריה, לדוגמא? אני מייחל ליום שבו תהיה ממשלה גלובאלית, עם חלוקת משאבים גלובאלית. הלאומיות היא אחד משני הגורמים הגדולים בעולם למלחמות. הגורם השני הוא הדת המונותאיסטית: האמונה שלמען יצור דמיוני אחד מותר לי לגזול זכויותיהם של חבריי להאמין ביצור דמיוני אחר. בקיצור... אני שמאלני.