שאלה למתחילים

C h u l C h u l

New member
שאלה למתחילים

הי אני קורא ושומע את התכנים הקשורים לתורת האבולוציה ויש לי (מן הסתם) קושיות רבות. לדוגמא: 1. האם ישנה הוכחה מדעית חותכת לכך אשר האדם המודרני נוצר לפני כ 100K שנה? 2. האם האבולוציה (אשר יוצרת יצורים חדשים ללא הרף) הגיעה לשיא השלמות? למה לדוגמא אנו לא רואים מאז היווצרות האדם המודרני, אדם מודרני בהרבה יותר? עם יכולות מרשימות יותר? נניח עם כמה מעבדים וזכרון רחב? זה זמן רב שאנחנו לא משתנים והרי אנחנו לא שיא השלמות...האם יש ממצאים מדעיים אשר גילו לדוגמא בנקודת זמן כלשהי בהתפתחות האבולוציה אדם עם 2 זוגות עיניים? ללא ידיים? עם אף בחלק האחורי של הראש? (אני רציני פה...) 3. האם באמת אפשר להאמין לאלמנט האקראיות? שהרי בצורה יוצאת דופן נבנה סביבנו לאורך השנים עולם שלם העונה לכל צרכינו(באקראיות)...פירות ירקות ושלל מזון מן הצומח....חיות לשרות האדם (שנוצר לאחר 20-30 מליון שנה לאחר החיה)..מי אגמים לשתיה..חמצן בשפע לנשימה...הכל מושלם מדי עבורי..באמת אפשר להאמין שהדבר היחידי שעומד מאחורי המערכת הזו הוא אלמנט האקראיות? דרך אגב אני קורא פה שרשורים...מאוד קל להאשים את גורם האקראיות בכל..האבולוציה ניסתה וניסתה...והנה ...היום אנחנו הגענו למצב די אופטימלי...פשוט לי מדי
אשמח לקבל הפניות למקורות המידע הנכונים למתחילים (ספרים ,אתרים) תודה בינתיים חג שמח

כמה תשובות

1. נשאיר לווקאמושה ושאר מומחי מאובנים לענות 2. התשובה מתחלקת לשתיים - א', שלמות היא מצב נכון לסיטואציה באותה תקופה. תמיד יש מה לשפר, אבל זה גם צריך להגיע באקראי ולכן לוקח זמן, וגם צריך להיות כדאי. לא כל מה שנראה לנו כדאי (כמו אינטליגנציה משמעותית מאוד) משתלם מספיק כדי להתפתח ולעיתים קרובות יש לזה מחיר שלא שווה לשלם (למשל בדוגמה של אינט' צריך יותר מזון חלבוני). ב', בקשר לאבולוציה האנושית - על בני אדם כבר הרבה זמן שאין לחץ אבולוציוני משמעותי. בחברה המודרנית גם האנשים הלא מוצלחים יכולים להתרבות ולשגשג באין מפריע, ואין שום לחץ אבולוציוני לשיפור. המקומות הבודדים שבהם עוד קיים לחץ כזה הוא בתחומים של מחלות שאין להן מרפא (וכך לדוגמה באיזורים מוכי מלריה יש ברירה לטובת הטרוזיגוטים לאנמיה חרמשית). 3. גם את התשובה הזו אפשר לחלק לשניים. א' - הדברים הללו היו כאן, התנאים היו מספיקים כדי לאפשר חיים, והחיים שהתפתחו התאימו את עצמם לתנאי הסביבה - ולא הסביבה אליהם. כך שאין מה להתפלא על כך שהחיים על פני כדור הארץ מותאמים לתנאים על פני כדור הארץ. ב' - האבולוציה היא אקראיות ביחד עם סלקציה. אלמנט הטבע והסביבה - אכן אקראי לחלוטין. ומבין אינסוף כוכבי לכת ביקום, הסיכוי שבאקראי על אחד מהם לפחות יהיו תנאים מתאימים לחיים הוא סיכוי סביר ביותר. מטבע הדברים, חיים יווצרו על כוכב לכת שכזה ולא על האחרים. אז זה מקרי שכדור הארץ מתאים, ושוב - לא מפתיע במיוחד. אילו כל כוכב לכת שני היה מתאים להתפתחות חיים, זה כבר היה מפתיע ודורש מחשבה. אבל אחד מבין מיליונים? הגיוני ביותר.

למעלה