שאלה למשתמשים הדתיים

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
שאלה למשתמשים הדתיים

בנושא בת שבע ואוריה החיתי. אם בת שבע הייתה נשואה לאוריה החיתי, האם משמע שבאותה התקופה היה מותר לנשים לשאת גויים? או האם משמעות הדבר שבת שבע עצמה הייתה גויה, מה שמציג את דוד המלך באור בעייתי? כיצד נפתרת השאלה?

ואנ חשבתי לתומי.

שמה שמציג את דוד באור בעייתי זו העובדה שהרג את אוריה,אבל אם מה שמפריע לך זה נישואים לגוים אז מברוק.

taro

New member
על כך דוד נענש כזכור

אני מדבר על מה שלא מצויין כי הוא נענש עליו.

Dorfl

New member
אם אוריה נשלח למלחמה ע"י דוויד

זה מחזק את הטענה, למרות שלא מוכיח אותה לחלוטין, שהוא היה יהודי. אולי התואר נועד רק לציין שהוא נולד באיזור ההוא או גדל בקרב העם הזה? אני, כמובן, רחוק מלהיות בקיא בנושא, זהו ניחוש ותו לא.

taro

New member
ייתכן, אבל לא נראה לי סביר

לכן שאלתי מישהו שכן יודע.

Napoliya

New member
עוד שאלה למשתמשים הדתיים../images/Emo35.gif

תמיד הייתה לי בעייה בהבנת וקבלת התנ"ך. אולי מישהו יכול להאיר קצת את עיניי. בתחילת התנ"ך כתוב "בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ..." ואז מסופר על החיות, האדמה, הצמחים וכל מה שהוא ברא, בהמשך מובן לנו שזה גן עדן, אך כל זה נשמע ומתואר בידיוק כמו כדור הארץ. לפי התנ"ך מה ההבדלים בין גן עדן לכדור הארץ? האם כל ההבדל זה שהאדם יצטרך לעבוד את האדמה? האם בתנ"ך כתוב שגן עדן זה "שם למעלה" או חלק נסתר בכדור הארץ? או אפילו ביקום מקביל? חיים ארוכים ושגשוג שני

גוססי

New member
גן עדן הוא מקום ארצי לחלוטין

גן העדן המקראי נמצא בעיראק של היום (ראה בראשית ב´). רק יותר מאוחר בהתפתחות היהדות הפך גן העדן למקום אליו מגיעים צדיקים מתים.

israelberger

New member
מה הקשר!?

חוץ מזה אמרתי שאני לא בטוח במאה אחוז ואני יברר את זה.

גוססי

New member
אילו היה יהודי, לא היה נקרא "חיתי"

החיתים הם אחד מהעמים שהסתובבו באיזור בתקופה הנדונה, ומי שנקרא "חיתי" סביר להניח שהיה מבני אותו העם. אגב, החיתים מוחזקים כלוחמים עזי נפש, וניתן להניח שכל מלך היה שמח לראות רבים מהם כחיילים ומפקדים בצבאו.

israelberger

New member
אני יודע מי היו החיתים

אבל יכול להיות שהוא נקרא כך מסיבה אחרת. גם השם אוריה הוא שם יהודי מכיוון שידוע שרק יהודים קראו לעצמם בשמות עם "יה", "יהו" או "אל".

גוססי

New member
זו הסיבה המתקבלת ביותר על הדעת

וסביר כמו כן להניח שהשם שאימץ לעצמו נבע מרצונו להשתלב בחברה היהודית בקרבה חי. גם יהודים החיים בחו"ל נוטים לעשות זאת.

israelberger

New member
למה זו הסיבה המתקבלת ביותר על הדעת?

אני לא רואה סיבה לחשוב כך בגלל שאם הוא היה משנה את שמו כדי להשתלב בחברה אתה לא חושב שהיה הגיוני מצידו להשמיט את הכינוי "החיתי"? אבל בכל זאת אני לא נוהג לדבר יותר מידי על דברים שאני לא בטוח בהם ולכן אני אברר ויחזור עם תשובה ועד אז הוויכוח שלנו סתום.

גוססי

New member
או אוריה הלבלר

בזמנים עתיקים נוספו לאנשים כינויים כדי להבדיל את בעלי השמות הזהים זה מזה. אם היו עוד אוריה או שניים בסביבה היה צורך להוסיף כינוי המתבסס על שם האב, מקום הלידה, המקצוע, המוצא הלאומי וכיו"ב. זוכר את אליפז התימני?

israelberger

New member
אז למה דווקא "החיתי"

הוא יכל לקרא לעצמו "הלוחם", או בן אבא שלו או משהו אחר. אם הוא שינה את שמו לשם יהודי כדי להישתלב בחברה הוא היה מוצא לעצמו כינוי טוב יותר.

למעלה