אשמח לשמוע עוד משפחות.
דבר ראשון תודה על התגובות. נאום, זה שאנשים לא מגיעים זה בד"כ פחד מההתמודדות מול המשפחה עם האבל, אני בטוחה שלא עובר יום שהם לא חושבים על יקירך ועל משפחתך, גם אני בשנתיים האחרונות לא באתי ולו פעם אחת למשפחתו של אחד ה"אחים שלי" שנהרג בצבא , אני פשוט "לא מסוגלת", אני לא יודעת מה לומר, איך להגיב, אני יכולה לדבר לידידי המת כאילו הוא חי אך לא יכולה לדבר עם משפחתו החיה, פשוט אבסורד. הייתי רוצה לשמוע ממך האם היית רוצה שהם יבואו? ואיך אתה חושב שתרגיש כשתראה אותם? ברטוש, אני שמחה שהחברים נותנים לך את הכוח ומחזקים אותך- ישר כוח. ליאת, אני מבינה את הקושי ובטוחה שהקושי הוא הדדי גם כלפי החברים ואל תדאגי, זיכרונו ישאר תמיד בליבך ובליבם גם ללא קשר ביניכם. רפאל, אני שמחה לשמוע על החברים הנאמנים שהיו לאחיך, אני מאמינה כי אחיך היה בחור מאוד מיוחד שזיכרונו וחלק ממנו נישאר וישאר בתוך כל אחד ואחד מהמשפחה ומהחברים, שאחרי 20 החברים עדיין באים ומתמידים. אני אכן מסכימה איתך שאני יכולה להפנות את השאלה הזו לכלל חברי הפורום אך אני מעוניינת לשמוע את הצד של המשפחות של חללי צה"ל שנהרגו על קידוש השם והמדינה, אני מעוניינת בחללים שבד"כ באים מחתך גיל מסויים ואני מעוניית ללמוד על אופן התמודדותם של החברים מהצבא שחיו איתם כאחים "באש ובמים- במלחמה" מול המשפחות וההיפך. לאחרונה נתקלתי רבות ב"אחים לנשק" של חבר אשר פשוט לא מסוגלים להביט בעיניי המשפחה ולפעמים המשפחה לא מסוגלת להביט בעיניי החברים, חברים רבים כל כך רוצים לבוא, לבקר, לנחם ולזכור אך הם לא עושים זאת- "פשוט לא מסוגלים", המשפחה רואה זאת לפעמים כבגידה ולפעמים מבינה זאת זה תלוי בנקודת המבט. אני מבינה כי התשובה היא לא עובדתית וכל משפחה וכל איש משפחה בודד מעדיפים דברים שונים אך עדיין הייתי רוצה לשמוע את הרגשות של המשפחות, את התחושות שלהן ואת המחשבות שלהן, מה קשה להם יותר ומה פחות. הייתי רוצה לשמוע גם את החברים לנשק אם יש פה כאלו. בתודה מראש, סמית.