שאלה למשה 4ZPF1

4Z7CBF

New member
שאלה למשה 4ZPF1

משה שלום, בניתי את המעגל לפי הסכימה המצורפת. המעגל הינו מעגל השהייה שמנתק עומס כולשהו לאחר פרק זמן של 100 שניות. משום מה מידי פעם פרק הזמן מתקצר ל-50 או 30 שניות ולא 100 שניות. התופעה היא אקראית. האם תוכל לעזור לי עם המצוקה הזו ? תודה, מרק

mot264

New member
אולי אוכל לעזור לך

קבוע הזמן מחושב לפי הקבל C1 והנגדים R1 ו R2 אם אלו בעלי איכות ירודה אז, יכול הזמן להשתנות כל זה כאשר המתח על פני המעגל המשולב הצמוד נמצא קבוע בברכה

4Z7CBF

New member
תודה

אני מודע לנוסחה של חישוב קבוע הזמן אבל לא ייתכן שינוי קיצוני בקבוע הזמן בין הפעלה אחת לשנייה.

4Z1PF

New member
האם הקבלים פרוקים

C1 ו- C2 צריכים להיות פרוקים במאה אחוז בתחילת כול ניסוי. האם זה כך אצלך? אפשרות אחרת - מהו המתח הרשום על C2?

4Z1PF

New member
הכוונה ל- C1

הסבר: קבל אלקטרוליטי לא מגיע לקיבול הרשום עליו אם המתח הנומינלי גבוה מהמתח שמתפתח עליו. במקרה הנדון הייתי בוחר קבל שמתחו הנומינלי 16 וולט ולא 40 וולט כמו שרשום בתרשים.

4Z7CBF

New member
הבנתי

שלום משה, 1. קבל C1 תמיד נפרק דרך דיודה D1. 2. איך אני דואג שבכול הפעלה הקבלים תמיד ימצאו במצב פריקה של מאה אחוז ? 3. מתח העבודה של הקבלים שהשתמשתי בהם ההוא 63 וולט. מצורפת תמונה

4Z7CBF

New member
דיווח

חיברתי מד מתח אל רגלי קבל C1 והתוצאות הם: 1. כאשר מעגל עובד המתח על פני הקבל עולה בצורה איטית עד למתח של 8.8 וולט (בערך) ואז מתרחש הניתוק האוטומטי של העומס לאחרכ- 40 שניות. לאחר כ-3 דקות כאשר העומס במצב מנותק המתח על-פני הקבל מגיע ל-11.6 וולט סופי (מתח המקור 12 וולט מיוצב). 2. לאחר העברת המפסק למצב OFF המתח על פני הקבל יורד במהירות רבה עד למתח של 0.3 וולט ופחות מזה. שכחתי לציין ! אני שינתי את הנגד הטורי לקבל R1 ל-330K בכדי לקבל זמן השהייה קצר יותר של 40 שניות כלומר, במצב תקין מתקבלת השהייה של 40 שניות ומצב של תקלה הזמן מתקצר אקראית ל-20 או 15 שניות. מה לעשות ?

4Z1PF

New member
לא רואה בעייה

מלבד ניסיון להחליף את הקבל למתח של 16 וולט. אשמח לשמוע על תוצאות.

4Z7CBF

New member
משה אתה פטיש !

זמן ההשהייה מתקצר רק במקרים שאני מעביר בצורה מהירה את המפסק ממצב OFF ל-ON ולא ממתין שקבל C1 נפרק עד הסוף. תהליך הטעינה במקרים כאלה מתחיל לפעמים ממתח של 2-2 וולט ולכן זמן ההשהייה מתקצר. מה אפשר לשפר לקצר את זמן הפריקה כמה שיותר חוץ מאשר החלפת הקבל ? נמעגל מתוכנן לעבוד ברכב ואמור להפעיל ממסר של 30 אמפר שמנתק עומס של 20 אמפר והוא חייב להיות אמין מאוד. תודה רבה

mot264

New member
ממליץ מאד

כל התחבר לרכב רצוי מאד שיהיה מסונן בגלל נצוצות של אביזרים שונים הקיימים למקרה זה אם מתח הרכב בטעינה 14.4 וולט וגם בנסיעה אז, להוסיף מיצב ל 12 וולט למעגל הבקרה. כך בחשבון תמיד שמיצבים יש עליהם מפל מתח של 2 וולט. בדוק ביסודיות מה המתח המתקבל בנקודת הזינה למעגל שלך וחבר מיצב שמוציא 2 וולט פחות ממשה שמדדת. המיצב יחטבר למעגל הראשון בו הטיימר. מעגל המיתוג יכול להיות ללא המיצב. בברכה

4Z1PF

New member
קבל את הצעתו של MOT264

1. רעיון המייצב הוא מעולה. ממליץ לרדת אפילו ל-9 וולט. ז"א לשים במקום R6 מייצב 7809. 2. שלושת הנגדים R1 R2 R3 (מלבד הקבל) קובעים את זמן ההשהייה. ניתן להחליף כל אחד מהם בנגד משתנה. להקטנת הזמן יש להגדיל את R1 או להקטין את R2 או להקטין את R3. בהתאם לכך להחליף לנגד משתנה. 3. אפשרות נוספת: בנקודת החיבור של R1 R2 והדק 3 של המשווה, נתק והכנס נגד משתנה כאשר הדק הזחיח יחובר להדק המשווה. איני יודע לאיזה זמנים אתה רוצה להגיע אך נגד של 47K יוכל להגיע לטווח גדול.

4Z7CBF

New member
הבנתי

תודה על התייחסות שלכם, אבל הבעיה שלי היא כיצד אני גורם לקבל C1 להתפרק מהר כאשר אני מעביר את המפסק למצב OFF ?

mot264

New member
אני חושב דרך D1

אך יש בעיה עם הקבל C2 כאשר המתח יורד ל 0 אז על פני C2 אמור לרדת המתח אם C2 גדול מדי אז המתח לא ירד מהר מאחר וכעת הסכמנו על מיצב ולא סינון דרך קבל נגד אז, מספיק קבל קטן יותר למטרת הסינון אשר מתבצע דרך מיצב המתח. יש להניח שהמתח ירד מהר יותר.

4Z7CBF

New member
עידכון

כול הפיתרונות לפריקה מהירה של קבל C1 כולל החלפתו לא עזרו במאומה. תודה רבה לכם.

pianonet

New member
אולי

תנסה לשים נגד של כמה קילואומים במקביל לקבל, זה ישפיע על זמן הטעינה, אבל תנסה.

למעלה