שאלה למרפאות בעיסוק............

עטרה ב ט

New member
שאלה למרפאות בעיסוק............

קרה לכם פעם שרציתם להמשיך לעבוד עם אדם או עם ילד למרות שהתשלום מהקופה נגמר ולאדם לא היו אמצעים, אבל זה היה שלב בטיפול שהוא מאוד התקדם והיה פשוט חבל נורא ואפילו קריטי להפסיק? אם כן, מה עשיתם?

זה תלוי

שוב בכסף - למרות שזה לא הוגן כי אם יש לו וגם הוא מרגיש כמוך אז ניתן לבדוק אפשרות להמשך טיפול על חשבונו. ואם אין לו... לא יודעת מעולם לא עבדתי עם אנשים מעוטי יכולת. בא לי להציע לך לעבוד ללא תשלום אבל זו בעיה גדולה. האם אין איזה קרן או עמותה שעוזרת במקרים כאלה??? אין לי מושג טל

עטרה ב ט

New member
הילד נמצא כבר כמה שנים ונגמר להם

וההורים לא מספיק יודעים לתמרן. חשבתי לסגור איתם דיל כזה של לקחת פחות ואני מסוקרנת לשמוע אם מישהו עשה את זה פעם.

המטפל שבי...

שרוצה תמיד להציל את העולם אומר - כן, כן, כו. אבל הרציונאל - את יודעת שיש עם זה בעיות. טל

m_katzmann

New member
לא הבנתי מה היא בדיוק הבעיה../images/Emo7.gif

לטל בוקר של אור, לא הבנתי בדיוק מהי הבעיה לעזור למשפחה אחת מעוטת יכולת. הרי כל פעם שאנחנו נותנים אנחנו גם מקבלים ולפעמים דווקא הטיפול הזה נותן לנו אישית כל כך הרבה. ואני ממש לא מקבלת את הגישה שאם לא נדרוש סכום גבוה לטיפול לא יעריכו אותנו, כמובן שאני לא אוריד את המחיר לרמה מצחיקה, אני אעדיף לטפל במטופל על בסיס התנדבותי. טיפול אחד שכזה בשבוע לא ירושש אותי ואני מאמינה שגם לא אותך ומנסיוני אני יודעת שטיפול שכזה מעצים אותך ובסופו של דבר אינני יודעת מי מקבל כאן יותר. מאיה

אנסה להסביר

היי מאיה אז ככה. ראשית, אני מאד מסכימה איתך שבכל נתינה יש המון קבלה. אבל... באופן עקרוני אני סבורה שמקבל הטיפול צריך להתחייב ומה לעשות שבין השאר זה קשור בכסף. לא אמרתי ולא התכוונתי לומר שיש לגבות סכום גבוהה ההפך במקרה כזה יכול להיות שסכום סימלי יהיה מספיק ע"מ ליצור מחויבות. צריך גם לקחת בחשבון אפשרות שבו לא לקחת כסף בכלל עלול לפגוע בהורים. צריך לדעתי גם להזהר ממקרים (ומראש אני אומרת שלדעתי הם מועטים) בהם האדם עושה מעט על מנת לקדם את מצבו, בגלל כל מיני סיבות ואתה מבחוץ מנסה לגרום לשינוי, זה מאד קשה לגרום לשינוי כך. בנוסף מה קורה כשאת עובדת באזור שיש מספר מקרים כאלה, עם כמה תתנדבי? באיזה שהו מקום צריך גם לשמור על עצמך כמטפל - להשאיר זמן לעצמך למשפחה שלך וכו´. אז בסופו של דבר נראה לי שכל מקרה לגופו - זה תלוי באישיות המטפל והמטופל. ושתביני אני לא מבטלת את רעיון ההתנדבות על הסף! ...אם זה מסתדר אני שוב מסכימה איתך גם המטפל מרוויח. OK? טל

דליה מ

New member
טיפול במעוטי יכולת

נתקלתי במצב הזה לפני שבוע. אמרתי למשפחה שאבוא לקראתם, ואוריד להם מהמחיר, שינקבו בסכום שבו הם יכולים לעמוד, והסכמתי לאותו סכום. אנשים שמשלמים, ולא משנה כמה, עדיין שומרים על כבודם האישי, ולא אוכלים לחם ביזיון כדברי חז"ל. אני חושבת שמצווה ברוכה היא לעזור היום למעוטי יכולת. כמו כן, הרבה הדרכה להורים שיוכלו לקדם את הילד בבית. אני מקציבה לטיפול במתכונתו החדשה עד 10 טיפולים, ואח"כ מעקבים של פעם בחודשיים - שלושה. מקווה שעזרתי לך במשהו, בהצלחה.

עטרה ב ט

New member
אכן עזרת ../images/Emo13.gif ותודה ../images/Emo13.gif הבעיה עם

המשפחה הזאת שמצד אחד הם משקיעים במה שנותנים להם ולעולם לא יחסירו טיפול או המלצה אבל מצד שני הם לא יכולים לעבוד עם הילד בבית. הם אנשים מאוד מאוד פשוטים (אני אפילו חושדת שהאבא גבולי) ומאוד מאוד עסוקים במליון העבודות שהם עובדים בהן ויש להם עוד ילד בחינוך המיוחד. אני לא דואגת לגבי היחס, כי הם באמת משקיעים המון וגם להמשיך לשלם את הסכום הפחות שאני רוצה לקחת יהיה להם קשה (מבחינתם הם ימשיכו לשלם אותו דבר ואני אספוג את מה שהקופה היתה מחזירה להם, כלומר את ההפרש). מצד שני אשמח לשמוע ממכם אלו בעיות צפויות, כלומר, למה אני צריכה להתכונן
?

למעלה