שאלה למקצוענים

יוליה113

New member
שאלה למקצוענים

שלום לחברי הפורום, קוראים לי יוליה ואני בת 25, נולדתי בקייב שבאוקראינה והייתי בת שנה כשארע אסון הכור הגרעיני בצ'רנוביל. בשל הקירבה היחסית למקום הארוע נחשפתי לקרינה ולרכיבים רדיו-אקטיביים שהתפשטו במהירות באויר, וסבלתי מתופעות לוואי קשות כגון דימום בלתי פוסק מהאף ונשירת שיער קשה. במשך כל תקופת מגורי בקייב, טופלתי בבית חולים מיוחד לילדים שנפגעו מהאסון. בגיל 7 עליתי לארץ עם משפחתי ולאחר כשנה, פסקו הדימומים אולם נשירת השיער לא הפסיקה ועד היום אני סובלת מבעיות בשיערי- נשירה, דלילות, חוסר צמיחה ומרקם יבש ופגום. למרות שזו בעיקר בעיה אסטטית, ניסיתי לטפל בה בכל דרך אפשרית: מסכות הזנה, טיפול תרופתי, תרסיסים הורמונליים, טיפול הומאופטי אבל שום דבר לא עזר... לפני כשנה, אמא שלי קנתה לי כמות נכבדה של קוויאר אדום. אכלתי ממנו כל יום ושמתי לב לכך שיש שיפור במראה שיערי. לפני כחודש שוב קנתה לי 1/2 ק"ג קוויאר והשיער נראה בריא יותר. קישרתי בין השניים וכעת אני נוטלת את הקוויאר מידי יום כתרופה. רציתי לשאול מה דעתכם... האם הקוויאר מכיל רכיבים שמיטיבים עם הבריאות? האם יש קשר בין אכילת קוויאר לשיפור השיער? אני יודעת שהקוויאר מכיל רמות גבוהות של כולסטרול ונתרן, האם ניתן לאכול ממנו מידי יום מבלי להזיק לבריאות? תודה מראש על התגובות, יוליה

מקצוענים?

נו, שיהיה :) אז לגבי קוויאר- אין לי מושג. אבל לגבי השיער- אומגה 3 מצוייה בדגים, ויכולה, בין היתר לתרום לשיפור מראה השיער. נוגדי חימצון שונים, MSN, ברזל ועוד מרכיבים שונים מהווים את הבסיס לפורמולות שונות הנמכרות בבתי הטבע, ויכולים גם הם לתרום למראה השיער, ולשפר את עובי ומראה השערה. לגבי כולסטרול- בעיקרון זה תלוי בתזונה שלך. הרוב המוחלט של הכולסטרול מיוצר בגוף, ולא נספג מהתזונה. אבל עדיף לצרוך שומן בריא יותר... לגבי נתרן- זה לא טוב, אבל אם את לא צורכת בתזונה שלך תוספת של מלח (ויש בכל דבר, כולל ירקות), את כנראה תשרדי גם את זה (תלוי, כמובן, במצבך הבריאותי). אני מציע לך לפנות למטפל שיבחן איתך את החוסרים שיש אצלך, ויתאים לך את מה שנכון לך לקחת, או, וזו הבחירה הפחות מועדפת עלי מכ"כ הרבה סיבות- לגשת לבית טבע (שיש בו נטורופת, וזה לא משתווה לטיפול), ולברר לגבי התוספים שיש שם. שיהיה בהצלחה!

0 אור 0

New member
לדעתי טיפול מקצועי יוצא גם יותר כלכלי בד"כ

אם כי יש גם נטורופתים בעלי נטיה "לדחוף תוספים", אבל בסופו של דבר יש ידע ואתיקה מקצועית וחובה למטופל, שאינה קיימת תמיד אצל מוכרים בבית טבע שתפקידם הראשון הוא למכור. ודוגמא מהסטאז' שלי. מתוך עניין, השתדלתי לקחת כמה שיותר אנשים שאינם סטודטים שנה א' לנטורופתיה (שזו בעצם ברירת המחדל שמגיעה לסטאז' בדרך כלל). ואכן חלקם היו אנשים עם חוסר מודעות מוחלט שהמפגש פתח את העניים להסתכלות אחרת. אבל מה שרלבנטי לשרשור הזה הוא אחת המטופלות, שבעקבות 3 מפגשי הסטאז' הדבר העיקרי שקרה זה שהיא הפסיקה לקחת אוסף שלם של תוספים שונים ומשונים, כולם דברים מועילים אמנם אבל מאד יקרים לכיסה ובלתי נחוצים כי הצלחנו לבנות שינוי תזונתי שיתן לה את הרכיבים האלו מן המזון. מהצד השני, הדבר היחידי שכל אותם מוכרים בבתי טבע לא חשבו לתת לה למרות שלטעמי היה מתבקש ובולט ממבט ראשון היה פרוביוטיקה - שיצרה אצלה שינוי מדהים (מן הסתם יחד עם ההנחיה מה לאכול וכמה לשתות ואיזו פעילות גופנית היא מוכנה להתחיל לעשות) אני יכולה להגיד שלפחות במקרה שלה, לא רק שחל שיפור בבריאות, אלא שגם אם היתה משלמת לי מחיר מלא של יעוץ נטורופתי (כמה זה דרך אגב?) בראיה של מספר חודשים היא היתה חוסכת המון כסף.

זה...

כלומר, העלות של ייעוץ נטורופתי, מאוד מגוון. וכמו שאמרו על פרונוגרפיה- זה עניין של גיאוגרפיה. מתחיל ב-150 לפגישה, ושמעתי על תשאול (פגישה ראשונה וארוכה, בה מעמיקים ומכירים את האדם, וכל מה שקשור אליו,ולבעיה שהביאה אותו הלום, ואני יודע שאת יודעת
) בעלות של 700 ש"ח ויותר...

0 אור 0

New member
ואם כבר מדברים על תשאול ארוך ומעמיק

מכיוון שלפעמים יוצא לי לתשאל אנשים שאני מכירה, מכיוון שיצא לי לשמש כ"דוגמנית תשאול" , שמתי לב שלא פעם גם בתשאול מאד מעמיק ויסודי, דוקא הדברים הכי מהותיים שקשורים למקור של אותה בעיה בכלל לא צפים באותו תשאול (אם נלך לקיצוניות מסויימת - למשל הטרדה מינית שעבר המתושאל או נישואים קודמים הרסניים). זה דבר בסיסי מאד שקשור בצורך של האדם להגן על עצמו, וברגישות של המטפל לא לשאול שאלות חודרניות. לכן אני כיום חשה שיש יתרון מסויים דוקא לעבודת המגע שאני מגיעה אליה ברפלקסולוגיה, שם יש לי אפשרות לגשת גם לנושאים שאינם פתוחים מילולית, וכמובן ליצור תהליך הדרגתי של התפתחות בטיפול שאיננו תמיד אפשרי ביעוץ תזונתי או צמחי מרפא שמגיע ל 2-3 פגישות. לא ממש קשור לדיון הזה - אבל פשוט התבקש ...

זה מזכיר לי את הקטסטרופה הקטנה

שקרתה לי בשבוע שעבר בכתה. תלמידה א' הציגה מקרה של מטופלת שלה בפרוייקט "תלמידים מתנסים על מטופלים". אחרי שדנו בנושא, התברר שגם תלמידה ב' מטפלת באותה אישה. התשאולים של השתיים היו שונים, והאבחנות היו שונות. אצל תלמידה א' התלונה העיקרית היתה כאבים בשכמות, ואצל ב', קור בלתי נסבל שהיא סובלת ממנו מאז היותה ילדה. זה הדליק אצלי נורה אדומה, ושאלתי מיד אם היתה טראומה בילדות. התשובה היתה חיובית, וזה גרר דיון שלם בנושא אונס בילדות והשלכותיו, שלא לדבר על האבחון ודרך הטיפול שעליה הוחלט. תלמידה א' היתה בהלם, משום שהאישה לא דיברה איתה על האונס כעל משהו שעשוי היה לגרום לסימפטומים שמהם היא סובלת היום, ומכיוון שהעובדה שהיא סובלת מקור היתה רק תלונה משנית בתשאול שלה, היא לא שאלה את השאלה המהותית "מתי זה התחיל". אבל מה שהיה גרוע יותר, שתיהן הופתעו לגלות שהמטופלת מקבלת טיפול נוסף. טיפולה של תלמידה ב' החמיר את המצב, ושל השנייה היטיב.

0 אור 0

New member
אותי מפתיע שהיא בכלל דיברה על זה

זה לא נושא שנוטים לדבר עליו בפגישה ראשונה אפילו עם מטפל, ובפרט אם הוא תלמיד. ומנצלשת: חזרת לארץ? את מלמדת בחו"ל? ספרי משהו ...

זה נכון

לגבי הארץ... כשטיפלתי בארץ, נפגעות התקיפה המינית שבהן טיפלתי, לא כל כך העזו לדבר על זה עד שהיתה בינינו היכרות מספיק מעמיקה (לפעמים כמה מפגשים, לפעמים שנים). בגלל זה אני לא מפסיקה להתפעם מזה שפה, זה הדבר הראשון שאומרים לי מטופלים שנאנסו. המסקנה שלי מהעניין היא שבצרפת יש הרבה יותר מודעות לנושא, במיוחד לפדופיליה. קודם כל, ההורים פוחדים מזה. לוקחים את הילדים מבית הספר, לא משאירים אותם לבד בבית ועוד, אבל בצורה קצת קיצונית. בגלל המודעות, אני חושבת שמי שנפגע מקבל במהירות רבה יותר את המסר שלא הוא אשם, ומקבל את הטיפול והתמיכה המקצועיים הראויים. בארץ רוב המטופלות שפגשתי, שהיו קורבנות לתקיפה מינית בילדות, לא עברו בכלל עיבוד ראשוני של העניין ולא קיבלו טיפול מקצועי. כל הצרפתים והצרפתיות שפגשתי שנאנסו בילדותם, עברו מספיק טיפולים כדי שהפסיכולוג שלהם יגיד להם שמבחינתו הם יכולים להמשיך הלאה. זה הבדל מהותי, ענק. וזה מה שגורם להם לספר לי על כך בדקות הראשונות של המפגש, ולא מתוך ייסורים וקושי, אלא כאל רקע שהם מבינים שהוא רלוונטי להבנה שלי אותם ולטיפול. מבחינתי כמטפלת זה נותן מרחב של אפשרויות טיפול. בארץ רוב הזמן ניסיתי לאזן, להרגיעף לעזור להתמודד עם זכרונות וטראומות מהעבר ולשכנע לקבל טיפול פסיכולוגי במקביל... הייתי צריכה להתמודד עם תגובות קיצוניות של המטופלות לאחר הטיפול, עם הפתעות שונות ומשונות, ועם קושי גדול. פה הם מגיעים אלי מוכנים ממש, והתהליכים אחרים, אם כי כמובן זה אף פעם לא נושא שקל לעסוק בו, וההתמודדות היא מן הסתם לכל החיים. מכאן את מבינה שאני עדיין בצרפת... אני מטפלת ומלמדת שיאצו, מתבוננת בצרפתים ולומדת אותם בעניין רב.

לכן זהו תשאול ראשוני.

יש הרבה דברים שעולים גם אח"כ, כי יש צורך להעמיק בהם. באופן טבעי אין מספיק זמן להכיר את האדם באופן מלא תוך שעה וחצי, ונדרש תהליך שלם. כחלק מהתהליך משלבים גם טיפולי גוף, במקרים שבהם זה מתאים, ולאט לאט נפתחת תמונה רחבה יותר, שמאפשרת נגיעה בכל אותן נקודות לטיפול, שמן הסתם משתנות כל הזמן...

וגם

יש כנראה השפעה ללשאול את השאלות הנכונות (ואת האנשים הנכונים). יש מי ש"ישפוך" את כל מה שרלוונטי, כבר בשלב ה"שלום", ויש מי שצריך לשאול אותו כל שאלה בכמה שאלות קטנות, ממוקדות, עקביות כדי להבין מה קורה שם...

yigalby

New member
בוקר טוב

לגבי נזקי הקרינה שאולי קיימים עוד בגוף,את יכולה לקרוא מאמר על הצמח שנקרא גרניון הארגמן לצמח, בין שאר תכנותיו יש יכולת לנקות נזקי קרינה מהגוף ,טוב למי שעבר הקרנות צילומי רנטגן רבים (אני למשל) ועוד. תקרא בעיון את המאמרים באנגלית שיש שם. לגבי הקוואקר אכן בריא ומזין ,אבל לטעמי הדבר 'היחידי' שאפשר לצרוך כל יום במשך שנים זה שמן זית . עדיף לגוון את התזונה במגוון רחב של פירות ירקות קטניות זרעונים וכו' ככה לא יווצר עודף מחומרים מסויימים. לגבי השיער מאוד עוזר לחיזוקו זה סרפד שעשיר בברזל וגם נר הלילה,אבל זה באופן כללי ביותר. וגם רצוי שמפו צמחים טוב ללא חומרים מזיקים. ועוד משהו קטן ,אל תשמשי בבקשה בשום דבר שאינו טבעי \מהטבע (תרסיסים ..). ------- יש הרגשה של חורף באויר שבוע קסום יגאל

למעלה