שאלה למקצוענים

שאלה למקצוענים

לגבי master volumen כשאני מתקלט העוצמה מסטר קופץ לי כל הזמן למרות שאני שולט על זה רציתי לדעת האם יש דרך להתפתר מהבעייה הזאת אולי עם איזה מכשיר מיוחד.כל הזמן מעצבן אותי שצריך לתקן את העוצמה.איך זה אצלכם?תודה

דנית כ

New member
פיתרון

אתה צריך לדעת איך להעביר עם המיקסר נכון ואז תשמע את זה טוב בבלנס

עוד פעם אני אסביר לך

העוצמה שהולך לרמקולים זאת אןמרת master gain האם יש דרך שיהיה אותו עוצמה?כי כל הזמן יש בעיות עם זה אפילו שאני מכוון את הgain של ערוץ כשאני שומע את השיר.הכוונה שלי זה להוסיף מכשיר שיכוון אוטומתי את זה .האם יש דרך לעשות את זה, איך זה אצלכם?

mb13

New member
לא

זה התפקיד של דיגיי לכוון את זה לפני השיר...ככה כולם עושים, לפני שיר אני שומע אותו ומסתכל על הסקלה לראות כמה DB הוא ואני עושה את זה שזה היה תואם לשיר השני כדאי שלא יקפוץ לי כמו שאתה אומר.....ככה זה MP3 העוצמות שונות מאוד אחת מהשניה.... לא שמעתי על מכשיר כזה.....

DJpipe

New member
כמו שידידי ברגמן אמר ...

תכוון GAIN/TRIM (שזה אותה משמעות פשוט כל חברה קוראת לזה בשם אחר ) של כל ערוץ לפני כל מיקס כי כל שיר נכנס בעוצמה שונה (קשור באיכות / עוצמת הקלטה שעשו לשיר לפניך..)

HooK

New member
אתה מנגן אמפישלושים

עכשיו אתה מבין מה הבעיה עם זה וכמה שזה לא איכותי מספיק רוב הפעים הכי טוב שאפשר להמליץ לך זה לנגן עם קבצי WAV מקוריים .. עסק יקר מה לעשות .. אופציה השניה אם אתה בעיניין ההורדות אז תדאג שרוב הקבצים שלך יהיו באיכות 320Kbps רצוי מקוריים כמובן .. ולא כאלה שקודדו מחדש מכל מיני איכויות שונות. עכשיו אם אתה מנגן באמצעות תוכנה שתדע שקיימות תוכנות רציניות יותר היום בשוק כמו הסימולציה של פיוניר לCDJS100 .. תוכנה אלופה בדקתי אותה לא מזמן אצלם דוקא כן קיימת אופציה לתת כיוון אוטומטי לGain\Trim בהתאם לטראק המתנגד בערוץ השני.

אני מתקלט ב cdj200

מכשיר של ממפ3 של פיונר אבל יש בעייה רצינית ,אי אפשר להשתמש ב כפתור cue רק בגלל שקובץ מפ3 הוא נמצא במצב vbr variable bitrage אני הופך אותו לcbr כדי שהמכשיר יבין את הזמנים לגבי איכות יש לי הרבה דברים אני לא בקטע של לנגן דרך מחשב זה מסובך מידי הפיונר מכשיר אמין ונוח לעבוד איתו

HooK

New member
הטח שתהיה לך בעיה רצינית

לא מספיק שהקבצים שאתה מוריד הם קבצים שקודדו לאיכות סבירה מינוס של MP3 אתה מוסיף חטא ומקודד אותם שוב מ-VBR ל-CBR מה שאתה מקבל בסןף הסלט הזה זה מוזיקה באיכות ירודה ביותר.

דור דקל

New member
חידוד

העוצמה הכללית של הקטע לא תלוייה רק בסוג ואייכות הקובץ, אלא גם במאסטרינג. ז"א, גם לדיסקים מקוריים יכולה להיות עוצמה שונה מאחד לאחד. לפיכך תמיד תהיה חייב לכייל את העוצמה לפני כן. על אחת כמה וכמה אם האייכות ירודה. ובעניין האייכות לא הייתי ממליץ לעבוד עם mp3 מתחת ל-192.

דור דקל

New member
ועוד דבר חשוב

כשהאיכות ממש ירודה אל תנסו לפצות בgain. זה לא יחזיר את התדרים שהלכו ורק יגדיל את הרעש. עדיף שפשוט אל תשתמשו בקובץ.

האמת זה נכון רוב מה שאתם אומרים אבל

לא נתקלתי בבעיות רבות,הקובץ שאני מוריד ומקודד לא מאבד איכות ניסיתי לבדוק עם האוזן ולא ממש שמעתי ירידה באיכות.לאח התהליך אני משתמש בתוכנה לGAIN כללי כדי להשוות כל השירים לעוצמה אחת. יש דרך לבדוק האם האיכות של השירים שלי הם איכותים?יש דרך כל שהוא?

יש לי הרבה דיסקים של מוסיקה

מקורים והרבה שהורדתי לא ממש נשמע הבדל גדול.העיקר זה להינות חברים להינות.

HooK

New member
אם אתה לא סומך על האוזן

או שהאוזניים לא מנוסות מספיק לזהות איכות טובה ואיכות ירודה . אתה תמיד יכול להשתמש בהספקרל וויו (spectral veiw) כלשהו לדוגמא זה שמגיע בתוכנה EAC (אתה יכול להוריד אותה פה http://www.exactaudiocopy.de בחינם) הספקרל וויו נותן לך "פריסה" של הסאונד לאורך זמן, כאשר כל סלייס (רצועה אנכית) מייצג סאמפל (או מספר סמפלים, תלוי ברזולוציה). עכשיו לאורך הרצועה הצבע מסמל חוזק, והמיקום לאורכה מסמל תדירות, מה שאומר שבעצם אתה מקבל תמונה של איזה תדירויות היו יותר ופחות דומיננטיות באותו סאמפל. זה קצת כמו ספקטרום אנאלייזר, רק תלת-מימדי. המימד הנוסף שנוסף לנו, הוא מימד הזמן. לגבי איך לזהות ? קובץ באיכות טובה יראה יותר כמו "אש" הספקטרום יהיה רחב ולא מוגבל (לא נמחקו תדרים) קובץ באיכות נמוכה יראה כמו "פיצה" (מרוח וספקטרום מצומצם - תדרים רבים נמחקו מהרצועה המקורית)

HooK

New member
גוד קואליטי

דוגמא לקטע באיכות טובה שלא עבר פילטור ל-mp3

HooK

New member
באד קואליטי

שים לב כמה רעש נוצר בנוסף למידע שאבד

HooK

New member
כמובן שהתמונות הן של אותו טראק

פעם ב- WAV המקורי ופעם לאחר קידוד ל-MP3